HÍREK

Berlin Bash vol. 2 w/ Lee Jones

Share

lee jones berlin bash indexA Berlin Bash széria célja a német főváros kultúrájának és hangulatának Budapestre importálása. A LavaLava alprojektje minden alkalommal segítségül hív egy rezidens DJ-t, a város kiemelt szórakozóhelyeitől (Tresor, Watergate, etc.).

 

 

Februárban a legendás - immáron több mint 20 éve töretlenül működő - Tresor rezidense játszott a Corvintetőn, és a lemezeken túl hozott magával egy jókora adagot a fent említett hangulatból is. A Berlin Bash második felvonására a Watergate rendszeres házigazdája, Lee Jones érkezik.

 

Lee Angliában nőtt fel, ám saját bevallása szerint legalább annyira vallja magát berlininek, mint amennyire britnek, ugyanis kiköltözésének időpontja egybe esik a Watergate nyitásával, ami immáron 10 éve volt. Eleinte Heffner néven alkotott jazz-el átitatott downtempo cuccokat és filmekhez írt zenéket, majd a véget nem érő Kreuzbergi éjszakákban csúszott össze Nick Höppnerrel (aki azóta a Berghain / Panorama Bar rezidense) és megalapították a MyMy duót.

 

 

A 2006-ban alakult páros villámsebességgel vált a város elsőszámú klubmotorjává. A közönség szimpátiájának kivívása mellett a szakmai figyelmét is rögtön felkeltették. Olyan kiadók jelentették meg zenéiket, mint az Ostgut Ton, a Circus Company, vagy a Sven Väth által irányított Cocoon. Az akkor induló - azóta e-zenei topmédium - Resident Advisor az első berlini előadók között kérte fel őket egy mix összepakolására. Volt olyan évük, amelyben világ-körüli turnéjuk 27 különböző országot érintett. 5 év közös munka, turnézás, fesztiválozás és barátság után úgy érezték, hogy mindent elértek amit akartak közösen, nem szeretnék a leszállóágban elhagyni a süllyedő hajót, a csúcson abbahagyják a közös munkát. A barátság ezután is megmaradt, viszont a továbbiakban szólókarrierjükre koncentrálnak inkább.

 

Lee Jones karrierje a MyMy-hoz hasonló villámtempóban fejlődött. Néhány EP után, debütalbuma Will Saul 'Aus Music' kiadóján jött ki, amit rengeteg megjelenés követett a Simple, Crosstown Rebels, Ostgut Ton, Poker Flat, Get Physical, Ninja Tune toplabeleken. Lee felkérést kapott a Watergate-től a klub rezidensi pozíciójára, amit azóta is betölt, továbbá megbízták a soron következő (07) Watergate mix-széria darabjának elkészítésével is. Jelen volt a legendás Bar25 megalapításánál, ami egyértelműen a német underground fiatalok legsajátosabb légkörű otthonává lett. A klubot lakossági felháborodás nyomán zárták be 2010 nyarán, a 72 órás záróbulin Lee 8 órás szettet vállalt. A helyet azóta is emlegetik, 'mérföldkő' státuszát igazolja az is, hogy a Bar25 filmet néhány hete mutatták be a német mozikban. Lee Jones május 25-én érkezik Budapestre, a Corvintetőre!

 

Facebook event: http://www.facebook.com/events/336986819697305/

 

Lee Jones photo

Legfrissebbek a címlapról

Mutasd a cipőd….

Mutasd a cipőd….

...és megmondjuk, mire táncolsz bennük, avagy kis zenei cipőhatározó….
Soundhead Podcast 054 – Detective Kelly

Soundhead Podcast 054 – Detective Kelly

Ezúttal érzelmes, atmoszférikus és misztikus hangzás következik egy órába sűrítve, Detective Kelly prezentálásában.
16-os karikában, amikor a klasszik nem múlt, hanem igaz valóság!

16-os karikában, amikor a klasszik nem múlt, hanem igaz valóság!

Az, aki ott volt, tudja, miről beszélünk. Az, aki nem volt ott, annak még adódik néhány lehetősége, hogy megtapasztalja. Ez is most egy ilyen!
Ancient Methods magyar szöveggel színesíti a technot

Ancient Methods magyar szöveggel színesíti a technot

Így kerül a német techno és a magyar gondolatok ötvözése az underground közeg fülébe. Nagyon szeretjük ezt az elegyedést!
Jay Lumen élő adásban jelentkezett a BBC Radio 1 műsorából

Jay Lumen élő adásban jelentkezett a BBC Radio 1 műsorából

 Jay Lumen első magyarként élőben játszott a méltán világhírű angol BBC Radio 1 csatornáján.
Have Fun Tonight! Visszatért a Fisherspooner!

Have Fun Tonight! Visszatért a Fisherspooner!

Új albummal jelentkezik idén a 2000-es évek elején az elektronikus zenei irányvonalát meghatározó Fischerspooner. Itt a legújabb daluk!

hozzászólások

Kiegészítő információk