Stílus

Vadnyúl krokodilbőrrel

Share

Azaz van élet a sneaker és a lagzibajárós (cipő) között.


mrhare3A cipőmánia a közhiedelemben amolyan „cukicsajos" dolog, a nő dolga, hogy csicsás tűsarkúakat gyűjtsön, amihez a férfi maximum a bankkártyájával és fájdalmas arccal járul hozzá. Amikor az ő cipőjére kerül a sor jön az Air Force 1 és az Adidas Superstar az összes lehetséges színben, limitált kiadásban, na meg egy fekete stricikopogós, amit jól megtaposnak - esetleg lehánynak- a hétvégi lagzin. Igazából a férfi sem bánja, mert kényelmetlen és utálja hordani.


Van azonban élet a félcipő és a sneaker határán is, kapásból a Vagabond jut eszembe. A dán márka jó minőségű bőrcipőket kínál elérhető áron; bár, ami az árat illeti, cipőre azért érdemes költeni. Egy jó pár akár évekig kihúzza, főleg, ha megfelelően ápoljuk, az viszont elég hamar kiderül, ha pont a lábbelin akartunk spórolni. A Vagabond szürke-barna-fekete színeket használ, ami valljuk be, nem a legizgalmasabb. Ha valami extrémebbre vágyunk, itt van nekünk a Mr. Hare.


Marc Hare, a Mr. Hare cipők tervezője legalább akkora figura, mint amilyen egyedi kollekciókat gyárt. A két méteres raszta jamaikai ugyan csak 2008 óta űzi az ipart, mégis pár év alatt a legmenőbb londoni cipőmárkát építette fel. Egyébként pedig 23 éve nem borotválkozott, legstílusosabb „tárgya" egy Plymouth Barracuda, aminek motorháztetején még Claudia Schiffert is megfektették - igaz, csak egy Louis Vuitton reklám erejéig.


2008 júliusát írunk, Marc Hare magánéleti válságban van, munkanélküli és Sierra Nevadába indul tapas túrára. Egy útszéli bárban a szomszéd asztalnál ülő skandináv turista ronda szandálja annyira zavarja, hogy nem tud az ételre koncentrálni. „Tudtam, hogy egy kis csavarral sokkal jobb lehetne." – mondja. Amikor visszaért Londonba azonnal nekiállt a tervezésnek és 360 nappal később debütált az első kollekciója. Azóta a Topmannek és a Nike-nak is tervezett, mégis a saját Mr. Hare címkével ellátott cipői a legszebbek.

 

mrhare2

Klasszikusan elegáns darabok ezek, viszont mindegyikben található valami csavar, amitől más (jobb?), mint a sztenderd bőrcipők. Néha erősebb színeket használ, libafoszöldet krokodilbőrrel, de az egyszerű fekete lagzibajáróst is simán újraértelmezi. Elmondása szerint a stílusban 80%-ot úgyis a személyes sárm adja, a másik 20% az, amit ruhákkal adunk hozzá. Mr. Hare mindemellett nagy nadrághossz-aktivista, rendszeresen hangoztatja, hogy inkább görgessük fel a farmer szárát, mint járjunk bokalengetősben, az utoljára nagycsoportban volt elfogadható.


A Mr. Hare cipők természetesen felsőbb kategóriásak, az egyszerűbb darabok 450 £ körül kezdődnek. Egyet tehát érdemes megjegyezni, ha mégis a Mr. Hare mellett döntünk: az új pár ne egy lagzin debütáljon, mert azt már bánni fogjuk.


http://www.mrhare.com/


Pál Kata

mrhare4

Legfrissebbek a címlapról

Sárgára festi az éjszakádat a legújabb budapesti klub

Sárgára festi az éjszakádat a legújabb budapesti klub

Július 20-án, csütörtökön új klub nyitotta meg kapuit az ötödik kerület szívében, megérkezett a YELLOW Budapest.
Lee Burridge és Lost Desert újra közös zenével jelentkezett

Lee Burridge és Lost Desert újra közös zenével jelentkezett

Az All Day I Dream kiadó lelkes frontembere és oszlopos tagja hozott nekünk egy kellemes nyári zenét!
Belvárosi indusztriál, elindult az Agora

Belvárosi indusztriál, elindult az Agora

Ha valaki nem hallott volna, akkor új sorozat indult Agora néven, ami egy ipari jellegű udvarban indult el múlt pénteken. Képekkel mutatjuk az indusztriális hangulatát!
Így látta adambence Electric Castle szereplését és BE-AT.TV debütálását

Így látta adambence Electric Castle szereplését és BE-AT.TV debütálását

Újabb magyar szereplés a BE-AT.TV-n, ahol most a fiatal BURN Residency versenyzőnk mutatkozhatott be saccper 20 ezer nézőnek. Most kifaggattuk az élményekről!
Már Luciano is nagyon várja a szombat délutáni OneDay Fest robbantást

Már Luciano is nagyon várja a szombat délutáni OneDay Fest robbantást

Most szombaton Siófokon zenél a svájci mester, aki Ibiza hangulatát idézi majd meg. Mi most az ő hangulatát idézzük!
Múzeumban is van már techno klubja Németországnak

Múzeumban is van már techno klubja Németországnak

Erről van szó. Így lehet igazán indusztriális környezetbe vonulni, vagy maximum egy gyárépület lehet még ennél megfelelőbb!

hozzászólások

Kiegészítő információk