LEMEZAJÁNLÓK

A jövő itt van! – Disclosure album

A múlt héten keringett egy fotó, melyen a Disclosure srácok nem bekötött lemezjátszókkal zenélnek. A június elején megjelent "Settle" albumuknál nem követtek el ekkora bakit. Sőt!

 


Nincs kétség afelől, hogy a house és számos szubstílusa is virágzik. Talán jobban, mint eddig bármikor. 2013-ban egyik mozgatórugója lehet ennek a sikerhullámnak, a februárban napvilágot látott "White Noise" a Disclosure srácoktól. Egy újvonalas, sokakat megérintő future – deep – house hangzás jutott el nagyon széles rétegekhez, mely úgy tűnik megreformálhatja a house zenét. Új albumuk a Settle, nagy valószínűsíthetőséggel határozza meg az elkövetkezendő évek house hangzását.

 

 

 

 

Hivatalosan június 3-án a PMR kiadónál és június 4-én az amerikai Cherrytree/Interscope kiadónál adták ki a lemez. Már a tarcklist kiszivárogtatásánál lehetett tudni, hogy nagy durranás lesz a Disclosure album és alig vártuk, hogy kézbe kapjuk a nagylemezt, melyen többek között Jessie Ware, Jamie Woon és London Grammer is közreműködtek. A két track, melyek egyértelműen elviszik az albumot, a már említett "White Noise" és a "Latch" melyek átütően friss hangzásukkal és hangszerelésükkel visszavonhatatlanul pop zenének számítanak. A "White Noise" közreműködő Aluna George és a "Latch"-en felcsendülő Sam Smith énekesek témái és hangjuk pedig már majdnem a zseni kifejezéssel aposztrofálhatóak.

 

 

 

 

A Disclosure srácok nagy kollaboráló hírében álltak eddig is, és az album ezt az imázst csak erősítette. A 12 trackből 8-on működik közre énekes vagy egy másik producer. De az "F for you" FEAT mentes szerzemény sem maradt vokál nélkül, melyen a testvérpár hangja hallható. A kollaborációkra kitérve még, az utolsó "Help Me Lose My Mind" című zenén, egészen pontosan a London Grammar énekese, Hannah Reid vokálozik. Az Introban feltett kérdések pedig önmagában megmagyarázzák, és választ adnak az kiadvány minden mozzanatára. House, deep, future és pop zene. Az albumot hallgatva tényleg az az ember érzése, hogy kicsit előreugrottunk az időben és a következő években a "Disclosure – Settle" cseng majd vissza a legtöbb rádiós zenében.

 

disclosureTracklist:
01 Intro
02 When a Fire Starts to Burn
03 Latch [ft. Sam Smith]
04 F for You
05 White Noise [ft. AlunaGeorge]
06 Defeated No More [ft. Ed Mac]
07 Voices [ft. Sasha Keable]
08 Second Chance
09 You & Me [ft. Eliza Doolittle]
10 January [ft. Jamie Woon]
11 Confess to Me [ft. Jessie Ware]
12 Help Me Lose My Mind [ft. London Grammar]

 

 

Legfrissebbek a címlapról

Napsugarakkal teli techno és gasztro-sokk

Napsugarakkal teli techno és gasztro-sokk

Első körben kerül megrendezésre Budapest legújabb nappali techno eseményre, ahova ingyenesen is benézhetünk majd!
Jay Lumen ismét a Dancetrippin TV csatornáján, plusz a Sziget szett

Jay Lumen ismét a Dancetrippin TV csatornáján, plusz a Sziget szett

Jay Lumen egyedüli magyarként szerepel mindkét nagy party TV csatornáján és a Szigetről sem nélkülözte a közönség 2017-ben sem!
Minden idők legtöbb magyar résztvevőjével indul vasárnap a SONUS

Minden idők legtöbb magyar résztvevőjével indul vasárnap a SONUS

Mit nekünk augusztus 20-i tűzijáték, amikor az nap kezdődik az idén 5 éves SONUS fesztivál a horvát tengerparton, egy sor szpesöl programmal!
Rozsdás gengszter house-ok, ez lesz a BOSS!

Rozsdás gengszter house-ok, ez lesz a BOSS!

Ütött az óránk, megtudjuk, mit hoz Budapest legújabb sorozata, a BOSS. A rozsdás zenei folyamból kiragadtunk néhányat, hogy szemléltessük, mi is történik szombaton!
Timewriter és Terry Lee Brown Jr. az I Love Deep 15 éves ünnepi menüje

Timewriter és Terry Lee Brown Jr. az I Love Deep 15 éves ünnepi menüje

Második kisjubileumát tartja az I Love Deep, ahova a sorozat két ikonikus figurája, a legendás Plastic City kiadó két sztárja érkezik az elmúlt másfél évtizedet felidézni.
Törzsi hangulat - Zagar és a Herz először találkozott a Corvinon

Törzsi hangulat - Zagar és a Herz először találkozott a Corvinon

Hónapok óta folyik a csütörtöki Herz a Corvin magaslatában, minden csütörtökön. A közelmúltban Zagar is bejátszott a sorozatba, így érezte a hangulatot.

hozzászólások

Kiegészítő információk