TECHNIKA

SketchSynth – rajzolható szintetizátor

Share

sketch synth indexRajzoltál gyermekkorod unalmas perceiben hangszert, melyen boldogan játszottad el kedvenc dallamaid? Most ugyanezt megteheted, de ez esetben meg is fog szólalni a rajzod. Pingálj szintetizátort!

 

 

 

sketchsynth armA SketchSynth egy OSC (Open Sound Control) vezérlő felület, mellyel egy általad megálmodott szintetizátort tudsz kezelni a filctollad és egy papírlap segítségével. Három fajta vezérlő egységet rajzolhatsz, melyet érzékelés utján vetít vissza a gép a papírlapra. Használhatsz gombokat, kapcsolókat és toló potmétereket. Használata pofon egyszerű. Egy webkamerát ráirányítasz a papírlapra, mely érzékeli a rajzolatokat és a kezed mozgását. EDIT és PLAY módban tudod hazsnálni a kütyüt. EDIT módban értelemszerűen a felrajzolt adatot fogadja a program, PLAY módban pedig a felrajzolt kontrollerek irányítását érzékeli. Előnye, hogy annyi egységet tudsz kezelni egyszerre amennyit képes vagy kezeid által irányítani. Ezen kívül szükség van egy vetitőre, mely a potméterek és kontrollerek pillanatnyi állását mutatják a használónak. Habár egyelőre nagy áttörést nem látok ebben a megoldásban és nem látom milyen űrt hivatott kitölteni, mindenesetre a kezdeményezést érdekenek találom és kíváncsian várom hogyan fejlesztik ezt tovább és viszik be a studiókba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://golancourses.net/2012spring/05/13/billy-keyes-final-project-sketchsynth/

hozzászólások

Legfrissebbek a címlapról

Vasárnap a fotelban - kapcsoljunk ki együtt!

Vasárnap a fotelban - kapcsoljunk ki együtt!

Mire jó a vasárnap? Arra, hogy hanyatt dőljünk a fotelban és kiélvezzük azt a napot, mellyel leülepíthetjük a hét fáradalmait és előkészíthetjük a terepet a holnapnak. Kapcsoljunk ki együtt: Moderat – Bad Kingdom (Lambert Rework)
European Festival Awards 2014

European Festival Awards 2014

Hatodik alkalommal rendezik meg 2015-ben az European Festival Awards díjkiosztó gálát Groningen-ben, mely ezúttal egy új kategóriával is bővült... 
TRUESOUNDS LIVE STREAM

TRUESOUNDS LIVE STREAM

Hétvégén az Akvárium klubból közvetítjük nektek élőben a szombat esti Truesounds buli eseményeit.
Dandi & Ugo - villáminterjú

Dandi & Ugo - villáminterjú

 Az olasz temperamentumot ezen a hétvégén a Dandi & Ugo páros hozza el Magyarországra a The Etiket-nek köszönhetően. Fellépésük apropóján cseteltünk a dj párossal.
Hangulatot fokozunk

Hangulatot fokozunk

Ti is szeretitek a jó hangulatot? Szeretitek előtte, közben és utána is? A válasz egyértelmű, mi pedig teszünk azért, hogy a hangulatot fokozzuk!
Heti techno - 13

Heti techno - 13

A héten kijött az ’N’ - edik Cocoon Compilation Sam Paganini-vel, Truncate-el és sok más szívünknek kedves művésszel, miközben a Crosstown Rebelsnél is alkotással telt az elmúlt időszak. Na, ezekből egyetlen zenét sem találtok meg a cikkben, de ne bánkódjatok!

Kiegészítő információk