TECHNIKA

SketchSynth – rajzolható szintetizátor

Share

sketch synth indexRajzoltál gyermekkorod unalmas perceiben hangszert, melyen boldogan játszottad el kedvenc dallamaid? Most ugyanezt megteheted, de ez esetben meg is fog szólalni a rajzod. Pingálj szintetizátort!

 

 

 

sketchsynth armA SketchSynth egy OSC (Open Sound Control) vezérlő felület, mellyel egy általad megálmodott szintetizátort tudsz kezelni a filctollad és egy papírlap segítségével. Három fajta vezérlő egységet rajzolhatsz, melyet érzékelés utján vetít vissza a gép a papírlapra. Használhatsz gombokat, kapcsolókat és toló potmétereket. Használata pofon egyszerű. Egy webkamerát ráirányítasz a papírlapra, mely érzékeli a rajzolatokat és a kezed mozgását. EDIT és PLAY módban tudod hazsnálni a kütyüt. EDIT módban értelemszerűen a felrajzolt adatot fogadja a program, PLAY módban pedig a felrajzolt kontrollerek irányítását érzékeli. Előnye, hogy annyi egységet tudsz kezelni egyszerre amennyit képes vagy kezeid által irányítani. Ezen kívül szükség van egy vetitőre, mely a potméterek és kontrollerek pillanatnyi állását mutatják a használónak. Habár egyelőre nagy áttörést nem látok ebben a megoldásban és nem látom milyen űrt hivatott kitölteni, mindenesetre a kezdeményezést érdekenek találom és kíváncsian várom hogyan fejlesztik ezt tovább és viszik be a studiókba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://golancourses.net/2012spring/05/13/billy-keyes-final-project-sketchsynth/

Legfrissebbek a címlapról

A Daft Punk így tolta fiatal korában, maszk nélkül!!!

A Daft Punk így tolta fiatal korában, maszk nélkül!!!

A francia páros fiatal kori képeiből dobtunk össze egy galériát. Néha mi sem tudtuk, hogy sírjunk vagy nevessünk.
Újra táncolhatunk Monika Kruse ütemeire

Újra táncolhatunk Monika Kruse ütemeire

Nagyot szólt az év elejei Thissizz, most itt van végre a folytatás! Érkezik a sexy Monika Kruse, hogy hosszas szórakoztatásba meneteltessen minket a tavaszi márciusban!
Reminder címmel érkezett a Moderat legújabb dala

Reminder címmel érkezett a Moderat legújabb dala

Még csak meghallgathatjuk, de február 19-étől magunkévá is tehetjük a Moderat - Reminder lemezt. Most érdemes bele gondolni és hallgatni!
DJ Dustin kerül először újra a fotelba!

DJ Dustin kerül először újra a fotelba!

Mire jó a vasárnap? Arra, hogy hanyatt dőljünk a fotelban és kiélvezzük azt a napot, mellyel leülepíthetjük a hét fáradalmait és előkészíthetjük a terepet a holnapnak. Kapcsoljunk ki együtt DJ Dustin 4 órájára!
SanFranciscoBeat új EP-je érkezik az Intervampnál!

SanFranciscoBeat új EP-je érkezik az Intervampnál!

Február 15-én jelenik meg az Intervamp kiadó második EP-je, amely ezúttal a kiadómenedzser, SanFranciscoBeat két vadonatúj szerzeményével.
Nordic Walking, a norvégok újra házhoz jönnek

Nordic Walking, a norvégok újra házhoz jönnek

Már megint a hideg vidékről érkező norvégok csinálnak majd meleget a szívünkben szombat éjszaka. A Contra Mundum így csinál télen nyarat!

hozzászólások

Kiegészítő információk