TECHNIKA

SketchSynth – rajzolható szintetizátor

Share

sketch synth indexRajzoltál gyermekkorod unalmas perceiben hangszert, melyen boldogan játszottad el kedvenc dallamaid? Most ugyanezt megteheted, de ez esetben meg is fog szólalni a rajzod. Pingálj szintetizátort!

 

 

 

sketchsynth armA SketchSynth egy OSC (Open Sound Control) vezérlő felület, mellyel egy általad megálmodott szintetizátort tudsz kezelni a filctollad és egy papírlap segítségével. Három fajta vezérlő egységet rajzolhatsz, melyet érzékelés utján vetít vissza a gép a papírlapra. Használhatsz gombokat, kapcsolókat és toló potmétereket. Használata pofon egyszerű. Egy webkamerát ráirányítasz a papírlapra, mely érzékeli a rajzolatokat és a kezed mozgását. EDIT és PLAY módban tudod hazsnálni a kütyüt. EDIT módban értelemszerűen a felrajzolt adatot fogadja a program, PLAY módban pedig a felrajzolt kontrollerek irányítását érzékeli. Előnye, hogy annyi egységet tudsz kezelni egyszerre amennyit képes vagy kezeid által irányítani. Ezen kívül szükség van egy vetitőre, mely a potméterek és kontrollerek pillanatnyi állását mutatják a használónak. Habár egyelőre nagy áttörést nem látok ebben a megoldásban és nem látom milyen űrt hivatott kitölteni, mindenesetre a kezdeményezést érdekenek találom és kíváncsian várom hogyan fejlesztik ezt tovább és viszik be a studiókba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://golancourses.net/2012spring/05/13/billy-keyes-final-project-sketchsynth/

Legfrissebbek a címlapról

Így zajlott a burn Residency magyar döntője!

Így zajlott a burn Residency magyar döntője!

Mi is ott voltunk a burn Residency 2016 magyar döntőjén, ahol a Corvin Roof teraszán a naplementéből fordultak az éjszakába a versenyzők, kellemes zenéikkel karöltve. Videók és képek következnek!
Öltözz B my Lake cuccokba!

Öltözz B my Lake cuccokba!

Idén már nem csak ott lehetünk a fesztiválon, hanem B my Lake cuccokat is magunkra húzhatunk. Mutatjuk mit és hol szerezhetünk be!
10 új zene, ráadásul teljes egészében. Elindult az Afterlife!

10 új zene, ráadásul teljes egészében. Elindult az Afterlife!

Elindult a Tale Of Us kiadója, az Afterlife. Az első megjelenés egy válogatás album, melyen ott van többek között Recondite, Mind Against, Woo York, melyet most teljes egészében mutatunk!
Mira JoO lett az ibizai befutónk!

Mira JoO lett az ibizai befutónk!

Mira JoO nyerte a burn Residency 2016 magyar válogatóját, így ő képviseli hazánkat az idei megmérettetésen!
20 év, 20 óra, Dandy végig csinálta! Őszinte beszámoló a maratoni menetről!

20 év, 20 óra, Dandy végig csinálta! Őszinte beszámoló a maratoni menetről!

Az ördög szekerét hajtva vitte végig 20 órán keresztül közönségét Dandy 20 éves jubileumi fellépésén, melyről ő maga számolt be nekünk teljes értékűen. Ilyen őszinte sorokat még nem olvastál!
DEADCODE & FRIENDS a VOLT Fesztivál main stage-en

DEADCODE & FRIENDS a VOLT Fesztivál main stage-en

A 2016-os fesztiválszezon sem marad DEADCODE & FRIENDS nélkül, amely turnéjának következő állomása a VOLT Fesztivál Nagyszínpada!

hozzászólások

Kiegészítő információk