TECHNIKA

SketchSynth – rajzolható szintetizátor

Share

sketch synth indexRajzoltál gyermekkorod unalmas perceiben hangszert, melyen boldogan játszottad el kedvenc dallamaid? Most ugyanezt megteheted, de ez esetben meg is fog szólalni a rajzod. Pingálj szintetizátort!

 

 

 

sketchsynth armA SketchSynth egy OSC (Open Sound Control) vezérlő felület, mellyel egy általad megálmodott szintetizátort tudsz kezelni a filctollad és egy papírlap segítségével. Három fajta vezérlő egységet rajzolhatsz, melyet érzékelés utján vetít vissza a gép a papírlapra. Használhatsz gombokat, kapcsolókat és toló potmétereket. Használata pofon egyszerű. Egy webkamerát ráirányítasz a papírlapra, mely érzékeli a rajzolatokat és a kezed mozgását. EDIT és PLAY módban tudod hazsnálni a kütyüt. EDIT módban értelemszerűen a felrajzolt adatot fogadja a program, PLAY módban pedig a felrajzolt kontrollerek irányítását érzékeli. Előnye, hogy annyi egységet tudsz kezelni egyszerre amennyit képes vagy kezeid által irányítani. Ezen kívül szükség van egy vetitőre, mely a potméterek és kontrollerek pillanatnyi állását mutatják a használónak. Habár egyelőre nagy áttörést nem látok ebben a megoldásban és nem látom milyen űrt hivatott kitölteni, mindenesetre a kezdeményezést érdekenek találom és kíváncsian várom hogyan fejlesztik ezt tovább és viszik be a studiókba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://golancourses.net/2012spring/05/13/billy-keyes-final-project-sketchsynth/

Legfrissebbek a címlapról

Szombaton Gabor Kraft zárja műsorát!

Szombaton Gabor Kraft zárja műsorát!

Ne maradj le Gabor Kraft szombati Invisible Light szezonzáró ’all night long’ dj szettjéről az Akvárium Klub – VOLT Music Bar-jában!
Itt az Intervamp harmadik kiadványa

Itt az Intervamp harmadik kiadványa

Május 23-án jelent meg az Intervamp harmadik kiadványa, mégpedig HOT X két legújabb trackjével, a Psychometric 2999-cel, illetve a Wild Palms-szal.
Mától minden szerdán friss, naplementés hangokat szippantunk a Corvin Club tetőteraszán!

Mától minden szerdán friss, naplementés hangokat szippantunk a Corvin Club tetőteraszán!

Eljött az idő, hogy ne rohanjunk szerdánként haza a munka után. Minden héten 18 órától bele mehetünk a lemenő napba, és friss, Lost Minute – Miazma? hangokat szippanthatunk a hallójáratokba!
Visszatekintés: 20 év, 20 Dandy pillanat!

Visszatekintés: 20 év, 20 Dandy pillanat!

Mivel közeleg az Ikrek Éjszakája, ami Dandy aka Peter Makto 20 éves pályafutását is ünnepli, így összegyűjtöttünk 20 olyan pillanatot, melyre biztosan ő maga is szívesen emlékszik vissza, ha elolvassa ezt a cikket!
Speciális house és techno házzá alakul pénteken az Akvárium NagyHallja

Speciális house és techno házzá alakul pénteken az Akvárium NagyHallja

Hétről hétre számtalan elektronikus zenei rendezvényen vehetünk részt, melyközül május 27-én, pénteken egy kiemelt esemény lesz Åme fellépése. Ezt zeneileg is alátámasztjuk most elég rendesen!
Már megint egy kiadatlan Recondite track

Már megint egy kiadatlan Recondite track

A német techno producer megint élőben tesztelte egyik legújabb trackjét. A belga közönség szerette, mi is szeretjük, van róla videónk is!!

hozzászólások

Kiegészítő információk