heinekken
heinekken

TECHNIKA

SketchSynth – rajzolható szintetizátor

Share

sketch synth indexRajzoltál gyermekkorod unalmas perceiben hangszert, melyen boldogan játszottad el kedvenc dallamaid? Most ugyanezt megteheted, de ez esetben meg is fog szólalni a rajzod. Pingálj szintetizátort!

 

 

 

sketchsynth armA SketchSynth egy OSC (Open Sound Control) vezérlő felület, mellyel egy általad megálmodott szintetizátort tudsz kezelni a filctollad és egy papírlap segítségével. Három fajta vezérlő egységet rajzolhatsz, melyet érzékelés utján vetít vissza a gép a papírlapra. Használhatsz gombokat, kapcsolókat és toló potmétereket. Használata pofon egyszerű. Egy webkamerát ráirányítasz a papírlapra, mely érzékeli a rajzolatokat és a kezed mozgását. EDIT és PLAY módban tudod hazsnálni a kütyüt. EDIT módban értelemszerűen a felrajzolt adatot fogadja a program, PLAY módban pedig a felrajzolt kontrollerek irányítását érzékeli. Előnye, hogy annyi egységet tudsz kezelni egyszerre amennyit képes vagy kezeid által irányítani. Ezen kívül szükség van egy vetitőre, mely a potméterek és kontrollerek pillanatnyi állását mutatják a használónak. Habár egyelőre nagy áttörést nem látok ebben a megoldásban és nem látom milyen űrt hivatott kitölteni, mindenesetre a kezdeményezést érdekenek találom és kíváncsian várom hogyan fejlesztik ezt tovább és viszik be a studiókba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://golancourses.net/2012spring/05/13/billy-keyes-final-project-sketchsynth/

hozzászólások

Legfrissebbek a címlapról

Heti techno - 09

Heti techno - 09

Inspirációval telített fejű művészeket vizionálok augusztus második megjelenés hullámának láttán, ugyanis fordult a kocka, pillanatnyilag a kevésbé érdekeseket nehéz megszűrni a kitűnőségek sokaságából.
SASHA ÉRKEZIK A B my Lake-re!!!

SASHA ÉRKEZIK A B my Lake-re!!!

Nem telt el 24 óra azóta, hogy Danny Tenaglia fülgyulladásra hivatkozva lemondta a mai fellépését. Csapatunk ez idő alatt mindent elkövetett annak érdekében, hogy a B my Lake Nulladik napján egy világszínvonalú DJ állhasson színpadra.
Nature One 2014 – Golden 20

Nature One 2014 – Golden 20

A jubileumi Nature One 2014-ben ünnepelte megrendezésének 20. évfordulóját. Nagy fordulópont volt ez a fesztivál életében, de sajnos be kell valljuk, a várva várt rendezvény nem tudott elég pozitív élményt nyújtani számunkra.
 BREAKING NEWS

BREAKING NEWS

Danny Tenaglia egészségügyi okokból lemondta a holnapi fellépést.
Om/one, a lebegő hangszóró

Om/one, a lebegő hangszóró

Újabb olyan multimédia eszközzel gazdagodott a piac, ami ha hangzása miatt nem is, de megjelenésének köszönhetően biztosan hatalmas sikert fog aratni. Az Om/one néven, nemsokára megjelenő startup fejlesztés ugyanis egy mágneses térben lebeg!  
The Etiket Sikztah's Birthday Party

The Etiket Sikztah's Birthday Party

Ahogy indult, úgy is folytatódik az ország egyik legismertebb klubsorozata, a The Etiket.  

TPL_BEEZ5_ADDITIONAL_INFORMATION