soundhead logo
 

TECHNIKA

SketchSynth – rajzolható szintetizátor

Share

sketch synth indexRajzoltál gyermekkorod unalmas perceiben hangszert, melyen boldogan játszottad el kedvenc dallamaid? Most ugyanezt megteheted, de ez esetben meg is fog szólalni a rajzod. Pingálj szintetizátort!

 

 

 

sketchsynth armA SketchSynth egy OSC (Open Sound Control) vezérlő felület, mellyel egy általad megálmodott szintetizátort tudsz kezelni a filctollad és egy papírlap segítségével. Három fajta vezérlő egységet rajzolhatsz, melyet érzékelés utján vetít vissza a gép a papírlapra. Használhatsz gombokat, kapcsolókat és toló potmétereket. Használata pofon egyszerű. Egy webkamerát ráirányítasz a papírlapra, mely érzékeli a rajzolatokat és a kezed mozgását. EDIT és PLAY módban tudod hazsnálni a kütyüt. EDIT módban értelemszerűen a felrajzolt adatot fogadja a program, PLAY módban pedig a felrajzolt kontrollerek irányítását érzékeli. Előnye, hogy annyi egységet tudsz kezelni egyszerre amennyit képes vagy kezeid által irányítani. Ezen kívül szükség van egy vetitőre, mely a potméterek és kontrollerek pillanatnyi állását mutatják a használónak. Habár egyelőre nagy áttörést nem látok ebben a megoldásban és nem látom milyen űrt hivatott kitölteni, mindenesetre a kezdeményezést érdekenek találom és kíváncsian várom hogyan fejlesztik ezt tovább és viszik be a studiókba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://golancourses.net/2012spring/05/13/billy-keyes-final-project-sketchsynth/

Legfrissebbek a címlapról

Utazás a Kishal(l)on belül

Utazás a Kishal(l)on belül

Pár héttel ezelőtt az Akvárium 1 éves születésnapján emlékezetes utazáson vehettünk részt, melyet Pantha du Prince varázslata testesített meg. Ide repülünk most VISSZA!
Budait is lencsevégre kaptuk!

Budait is lencsevégre kaptuk!

Megállapításunk: warm-up-ból jeles! Az egy éves PRLMNT falain belülről szól a közel két óra beutaztatás.
Soundhead Podcast 025 - JAY LUMEN

Soundhead Podcast 025 - JAY LUMEN

Itt az új Soundhead Podcast. Ez már a negyed századik, melyet ez alkalommal Jay Lumen exkluzív live mixével töltöttünk meg!
HYPERSPACE 2015 /

HYPERSPACE 2015 / "20th anniversary pre-ceremony"

Április 25-én elérkezünk végre az éjszakához, amelyet példátlan várakozás előzött meg, és amely példátlan eseménye lesz a hazai elektronikus zene történetének!
Jet’aime! avagy egy pár órás viharos szerelem története..

Jet’aime! avagy egy pár órás viharos szerelem története..

Április 17-én pénteken a francia Molly kavarta fel az érzelmeket az All Inn Showcase határain belül.
Hyperspace-re hangoló magyarok!

Hyperspace-re hangoló magyarok!

Három felvonásos hangolódásunk végéhez érünk. Jöjjön a hazai ötös fogatra hangolásunk!

hozzászólások

Kiegészítő információk