TECHNIKA

SketchSynth – rajzolható szintetizátor

Share

sketch synth indexRajzoltál gyermekkorod unalmas perceiben hangszert, melyen boldogan játszottad el kedvenc dallamaid? Most ugyanezt megteheted, de ez esetben meg is fog szólalni a rajzod. Pingálj szintetizátort!

 

 

 

sketchsynth armA SketchSynth egy OSC (Open Sound Control) vezérlő felület, mellyel egy általad megálmodott szintetizátort tudsz kezelni a filctollad és egy papírlap segítségével. Három fajta vezérlő egységet rajzolhatsz, melyet érzékelés utján vetít vissza a gép a papírlapra. Használhatsz gombokat, kapcsolókat és toló potmétereket. Használata pofon egyszerű. Egy webkamerát ráirányítasz a papírlapra, mely érzékeli a rajzolatokat és a kezed mozgását. EDIT és PLAY módban tudod hazsnálni a kütyüt. EDIT módban értelemszerűen a felrajzolt adatot fogadja a program, PLAY módban pedig a felrajzolt kontrollerek irányítását érzékeli. Előnye, hogy annyi egységet tudsz kezelni egyszerre amennyit képes vagy kezeid által irányítani. Ezen kívül szükség van egy vetitőre, mely a potméterek és kontrollerek pillanatnyi állását mutatják a használónak. Habár egyelőre nagy áttörést nem látok ebben a megoldásban és nem látom milyen űrt hivatott kitölteni, mindenesetre a kezdeményezést érdekenek találom és kíváncsian várom hogyan fejlesztik ezt tovább és viszik be a studiókba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://golancourses.net/2012spring/05/13/billy-keyes-final-project-sketchsynth/

hozzászólások

Legfrissebbek a címlapról

Andras Toth születésnapi nagyinterjú 1. rész

Andras Toth születésnapi nagyinterjú 1. rész

Andras Toth, azaz Tóth Andris nevét sokan ismerhették meg az elmúlt egy évtizedben. Izgalmas, színes, érdekes, kreatív személyiség, akinek szavait, terveit, elképzeléseit öröm hallgatni.
Január utolsó szerdáján is MOVE!

Január utolsó szerdáján is MOVE!

Ma is egy szerda, és unalom ellen, táncoláshoz ma is jár egy MOVE. Ráadásul ma az ország egyik legjobb house lemezlovasával, Jaffa Surfával, na meg Polarize-al!  
Új videoklippet rendezett SanFranciscoBeat

Új videoklippet rendezett SanFranciscoBeat

SanFranciscoBeat, ahogy azt tőle az elmúlt években már megszoktuk, rendszeresen hallat magáról a DJ pulton kívül is produceri illetve filmes munkáival.
Különleges b2b live szombaton a Teslaban!

Különleges b2b live szombaton a Teslaban!

Szombat éjszaka ismét érdemes lesz ellátogatni a minőségi hangrendszerével jó hírnevet szerző Teslaba. Andras Toth és Forsek ugyanis valami számukra is újjal készülnek a CM soron következő rendezvényén.  
Pioneer HDJ-2000MK2

Pioneer HDJ-2000MK2

Bemutatkozik a Pioneer legújabb professzionális DJ fülhallgató generációja, a HDJ-2000MK2, mely várhatóan februártól fog a boltokba kerülni!
Christian Wünsch a Technokunst-on!

Christian Wünsch a Technokunst-on!

A spanyol techno nagy öregje, Oscar Mulero kiadótársa, az első szólólemezét tavaly ősszel megjelentető Christian Wünsch a Partynews magazin tizedik születésnapján!  

Kiegészítő információk