TECHNIKA

SketchSynth – rajzolható szintetizátor

Share

sketch synth indexRajzoltál gyermekkorod unalmas perceiben hangszert, melyen boldogan játszottad el kedvenc dallamaid? Most ugyanezt megteheted, de ez esetben meg is fog szólalni a rajzod. Pingálj szintetizátort!

 

 

 

sketchsynth armA SketchSynth egy OSC (Open Sound Control) vezérlő felület, mellyel egy általad megálmodott szintetizátort tudsz kezelni a filctollad és egy papírlap segítségével. Három fajta vezérlő egységet rajzolhatsz, melyet érzékelés utján vetít vissza a gép a papírlapra. Használhatsz gombokat, kapcsolókat és toló potmétereket. Használata pofon egyszerű. Egy webkamerát ráirányítasz a papírlapra, mely érzékeli a rajzolatokat és a kezed mozgását. EDIT és PLAY módban tudod hazsnálni a kütyüt. EDIT módban értelemszerűen a felrajzolt adatot fogadja a program, PLAY módban pedig a felrajzolt kontrollerek irányítását érzékeli. Előnye, hogy annyi egységet tudsz kezelni egyszerre amennyit képes vagy kezeid által irányítani. Ezen kívül szükség van egy vetitőre, mely a potméterek és kontrollerek pillanatnyi állását mutatják a használónak. Habár egyelőre nagy áttörést nem látok ebben a megoldásban és nem látom milyen űrt hivatott kitölteni, mindenesetre a kezdeményezést érdekenek találom és kíváncsian várom hogyan fejlesztik ezt tovább és viszik be a studiókba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://golancourses.net/2012spring/05/13/billy-keyes-final-project-sketchsynth/

Legfrissebbek a címlapról

Mesteri elektronikus süllyedést hajtunk végre

Mesteri elektronikus süllyedést hajtunk végre

A legutóbbi Lay-Up! egyik szettje pár napja került fel a hangfelhőbe, amit most a tökéletes Vasárnap a fotelban adunk vissza. Két és fél óra lágy elektronika következik!
Duplázott a HYPERSPACE, ez már két évtized! 20+ videóval számolunk be!

Duplázott a HYPERSPACE, ez már két évtized! 20+ videóval számolunk be!

Április 23-án behúzhatta a második X-et történelmébe a HYPERSPACE, ezzel a legnagyobb múltú techno rendezvénnyé nőve. Az eseményről videókkal számolunk be.
Ellen Allien továbbra is a maximum hangulatra törekszik

Ellen Allien továbbra is a maximum hangulatra törekszik

A berlini techno díva nem adja a maximum hangulat alá. Április első felében Milánóban adta meg a hangulat tetőfokát az olaszoknak.
Mi már tudjuk a Colosseum programját!

Mi már tudjuk a Colosseum programját!

Hogy kik lépnek fel a 2016-os Sziget kolosszális Colosseum helyszínén? Most megmutatjuk!
Tube & Berger nyitja a Track Terrace nyarát!

Tube & Berger nyitja a Track Terrace nyarát!

A második sikeres szezont követően 2016-ban sem maradunk válogatott elektronikus ütemek nélkül a Rákóczi híd budai lábánál. Jöhetnek a részletek?
16.SZÜLINAPOT ÜNNEPEL A BADGIRLS

16.SZÜLINAPOT ÜNNEPEL A BADGIRLS

2000-ben indult útjára az a project, melyet ma már az egész ország ismer... Ennek apropóján a srácokhoz méltóan újra valami különlegességgel leptek meg minket!

hozzászólások

Kiegészítő információk