Egeszseges taplalkozas,fogyokura,hizas

Aminek nincs kategóriája, az idetartozik. A napi hülyeségek, poénok, meg amit csak gondolsz. Itt aztán nem nagyon lesz moderálás :)

Hozzászólás Dátum: 2012. május 21. 10:11

nem követem a paleo diétát, bár olvastam róla sokat
mostanában nagyon trendi
"akit száz embernél több hallgat, az nem menő"
v1k
electronic world, supersonic girl

Hozzászólás Dátum: 2012. május 21. 0:30

a lisztet leszámítva teljesen paleós kaja. :twisted:
"Ha második vagy, te vagy az első aki veszít!"
Ayrton Senna
Peter McCallister
Vodafone McLaren Mercedes Fan

Hozzászólás Dátum: 2012. május 20. 22:59

nem a legcsinosabb, de...
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m4c9jg9C5L1rnt4bko1_400.jpg
mai egészséges bűnözésem: teljes kiörlésű lisztből készült mandulás keksz (nyírfacukorral) :wink:
v1k

Hozzászólás Dátum: 2012. március 8. 13:33

Étkezés után húsz percenként állj fel és sétálj!

Segíti a szervezet glükóz- és inzulinszintjének csökkentését, ha étkezés után nem üldögélünk órákig, hanem húsz percenként felállunk és járkálunk kicsit - állapították meg tanulmányukban ausztrál kutatók.

Bár a Diabetes Care című szakfolyóiratban ismertetett tanulmány arra nem ad választ, hogy van-e ennek a csökkenésnek hosszabb távú egészségügyi előnye is, az étkezés utáni nagymértékű glükóz- és inzulinszint-kiugrást korábban kapcsolatba hozták a szívbetegségek és a diabétesz nagyobb kockázatával.
"Amikor ülünk, akkor izmaink használaton kívül vannak, nem húzódnak össze, és nem segítik a szervezetet abban, hogy szabályozza az anyagcsere-folyamatokat" - magyarázta David Dunstan melbourne-i szakértő, a tanulmány egyik szerzője.
"we are blind believers and weekend lovers"

http://www.soundhead.hu
Czimtom
Harder, Better, Faster, Stronger

Hozzászólás Dátum: 2012. március 4. 2:02

elolvastam a body.builder.hu-s drugs bunny konyvet.
egesz jo. erdemes elolvasni. ha regelsz, ingyen letoltheted, de pl. ncoreon is fent van e-bookkent.
sok mindent leir a dietarol, amire nem is gondoltam volna, en laikus.
bocs ha mar esetleg volt.
"I haven't felt that good since Archie Gemmill scored against Holland in 1978! "
"good first touch is the key here. closing down defenders and look at that volley, like an arrow. top corner, pepe reina see you later!"
bonhard's finest
Az utolsó polihisztor

Hozzászólás Dátum: 2012. február 1. 0:35

"A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható. Aki nem él vele: lelki vérszegénységben él és hal. Teljes lelki élet zene nélkül nincs. Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be."
Kodály Zoltán
Kép
Abramys
Makaládé Békaláda

Hozzászólás Dátum: 2012. január 11. 18:33

Tanulmány: egy hormon segítheti az elhízottak lefogyását

Az étvágyat fékezi meg egy, a bélben található hormon, amely segíthet a túlsúlyos vagy elhízott embereknek abban, hogy fogyjanak, illetve csökkenjen a vérnyomásuk és a koleszterinszintjük - állapították meg dán kutatók.

A glukagonszerű peptid (GLP1) olyan hormon, amely a bélrendszerben keletkezik, amikor valaki eszik.
Mivel a molekula a vércukorszint szabályozásában is részt vesz, nemrégiben 2-es típusú diabétesszel élő embereknél is elkezdték alkalmazását. A vizsgálatok közben arra figyeltek fel, hogy a hormon csökkentette a páciensek éhségérzetét is, ezért Tina Vilsboll kutatásvezető, a Koppenhágai Egyetem munkatársa megtervezett egy tanulmányt az összefüggés ellenőrzésére.
A metaelemzésben 25 korábbi klinikai próba eredményeit tekintették át, amelyekben összesen 6 ezer páciens kapott GLP1-et. A British Medical Journal (BMJ) című orvosi folyóiratban közzétett tanulmány szerint azoknál a cukorbeteg és nem cukorbeteg embereknél, akik legalább húsz hónapon keresztül a minimális adagban kapták a GLP1-et, nagyobb súlycsökkenést tapasztaltak, mint a kontrollcsoport tagjainál.
Ezen túlmenően jobbak lettek vérnyomásértékeik és koleszterinszintjük is, valamint javult náluk a glikémiás kontroll, az a szabályozó folyamat, amelyben a szervezet a szénhidrátok hatását a vércukorszinthez igazítja.
A kutatók összegzése szerint az eredmény meggyőző bizonyítékot szolgáltat arra, hogy a GLP1 segít az elhízottak testsúlyának csökkentésében. Hozzátették ugyanakkor, hogy a hormon hosszú távú biztonságossága még nem ismert.

Czimtom

Hozzászólás Dátum: 2012. január 4. 13:56

v1k

Hozzászólás Dátum: 2011. december 12. 10:58

Inkább sporttal kapcsolatos, nem tudom, hova írjam be, talán ide... (ez dimenzió, de gondolom mindegyik ep-nél így van)

Egészségpénztári változások 2012.

Tisztelt Pénztártagunk!

Javasoljuk, hogy még 2011-ben vásárolja meg jövő évi sportbérletét, fürdőbérletét vagy uszodabérletét!
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az életbe lépő jogszabályi változások következtében 2012. január 1-től az egészségpénztári számláról nem vehetőek igénybe a következő szolgáltatások:

Adómentesen igénybe vehető kiegészítő egészségbiztosítási szolgáltatások körében:
• Egészségügyi-és gyógyüdülés
• Sporttevékenység
• Fürdőszolgáltatás támogatása (gyógyfürdő, közfürdő)

Adókötelesen elszámolható életmódjavító szolgáltatások körében:
• Rekreációs (wellness üdülés)
• Életmódváltozást elősegítő kúrák:
o méregtelenítő kúra,
o léböjtkúra,
o preventív kúra mozgásszervi panaszok megelőzésére,
o fogyókúraprogram;

A 2011. december 31-ig igénybe vett - megszűnő szolgáltatások – számláinak ellenértékét a DIMENZIÓ Egészségpénztár 2012. június 30-ig fizeti ki tagjai és szolgáltatói részére.

Az egészségpénztár által a jövőben már nem nyújtható és el nem számolható szolgáltatásokat 2012. évtől a Széchenyi Pihenőkártyával (SZÉP Kártya) lehet igénybe venni.

Üdvözlettel:

DIMENZIÓ Egészségpénztár
...::: A zene által önmagukat élvezik a szenvedélyek :::... (nietzsche)
Tide
FőtörzSVENdég

Hozzászólás Dátum: 2011. december 2. 15:40

Csab írta:Tomikám, a squasht már nem is említem :P
az ütőd egyáltalán megvan még? :D:

... Csab, Te meg nekem jössz még egy játékkal! :)
Szhuss
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2011. december 2. 14:56

Csab írta:Tomikám, a squasht már nem is említem :P

Meg van még! Mehetünk!

Pharkas írta:ha gepen volt az 5km es nem allitottad be legalabb 45 fokra,akkor oszd el kettovel :)
persze mar 1km is fasza dolog,csak nem art tudni,hogy :)

A végén volt emelkedő az utolsó 2 km-en. :P

Czimtom

Hozzászólás Dátum: 2011. december 2. 14:43

Tomikám, a squasht már nem is említem :P
Csab
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2011. december 2. 12:14

ha gepen volt az 5km es nem allitottad be legalabb 45 fokra,akkor oszd el kettovel :)
persze mar 1km is fasza dolog,csak nem art tudni,hogy :)
"In science one tries to tell people, in such a way as to be understood by everyone, something that no one ever knew before. But in poetry, it's the exact opposite."

Paul Dirac
Pharkas
His Majesty

Hozzászólás Dátum: 2011. december 2. 12:04

Tegnap elkezdtem újra az edzést. 5 km futás, kicsi kondi aztán szauna és jakuzzi. El se tudom mondani mennyire jól esett.

Czimtom

Hozzászólás Dátum: 2011. november 23. 18:40

Régebben próbálkoztam vele, de inkább távol tartom magam tőle. :0X
London's clubbing scene: #1 :twisted:
Travel broadens the mind....

Rendszeresen frissülő lándöni partyvideók: http://www.youtube.com/aakos84
aakos
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2011. november 23. 18:06

Élesztőt dob valaki? :): B1, B2, B6 meg iszonyat retek íz. :):
Először csak csipegettem belőle, majd az 50g-s harmadát bevágtam.
Szépen letapadt a szájpadlásomra...majd lassan szétolvadt, nyjam-nyjam :twisted:
"A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható. Aki nem él vele: lelki vérszegénységben él és hal. Teljes lelki élet zene nélkül nincs. Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be."
Kodály Zoltán
Kép
Abramys
Makaládé Békaláda

Hozzászólás Dátum: 2011. október 30. 16:06

Kép
"In science one tries to tell people, in such a way as to be understood by everyone, something that no one ever knew before. But in poetry, it's the exact opposite."

Paul Dirac
Pharkas
His Majesty

Hozzászólás Dátum: 2011. október 27. 10:21

Az oxigén az egészségünket, sőt életünket is veszélyeztetheti!

Az oxigén nem csak életünk fenntartásának legrövidebb ideig nélkülözhető feltétele, hanem egészségünket, sőt életünket is igen súlyosan veszélyeztetheti, ha természetellenesen nagy mennyiségben, azaz a szervezetünk számára az adott időben éppen szükségesnél jelentősen nagyobb mennyiségben juttatjuk szervezetünkbe. Még akkor is, ha ezért a lehetőségért tájékozatlan vagy félrevezetett emberek egészségük megóvása, gyógyulásuk vagy nagyobb teljesítőképességük reményében még komoly összegeket is hajlandók fizetni.

http://www.abosz.hu/idoszerukerdesek/20111026-az-oxigen-az-egeszsegunket-is-veszelyeztetheti..html

Czimtom

Hozzászólás Dátum: 2011. október 24. 12:00

Kodály Zoltán
Kép
Abramys
Makaládé Békaláda

Hozzászólás Dátum: 2011. október 2. 13:15

ugyanis már nem is tekintem ezt áldozatnak, egyszerűen ez esik jobban.

végül is ez az életmódváltás lényege, vagy mi :D:
én is így szoktam le az afterezésről :twisted:
Ki a faszt érdekel az hogy merre van Kapuvár, vágjuk hogy téged otthon álló fasszal az apu vár, a segglyukadat szopatja ha nem érsz haza 6 után, hozzászoktál ehhez ez így megy neked nap nap után

"Hátulról jössz mint a fodrász - NKS"
La eMe
látens tüntető

Hozzászólás Dátum: 2011. október 2. 4:08

Pontosítanék: "vitaminos üdcsi" néven (honnan a picsából jutott eszembe ez a megfogalmazás...) sima vizet értek plussz tablettával, vagy facsart citrommal cukor nélkül. A citromnak - a közhiedelemmel ellentétben - amúgy is lúgos a hatása (igen a citromsavnak is), nem kell hozzá cukor, nem is izlik vele. Szal e téren nincs probléma.

Sokkal rosszabb, hogy az elmúlt pár napban elkezdtem "bűnözni". Napok óta nem edzek... Hiányzik. Napok óta eszek mindenféle egészségtelen dolgot: újra kipróbáltam a pizzát (jó volt, de semmi különös), hamburgert (konkrétan magic burger duplamarhás, ami jó volt, de megfeküdte a gyomrom) sütit és málnaszörpöt (bűntudat lett tőle), sült krumplit, csokit (nem esett jól) colát (konkrétan szar volt) és egy torta felét (!). Ez utóbbit pár órája tettem és – bár az első pár falat mámorító volt - teljesen kidőltem tőle (érthető módon). Valszeg ez is nagyban hozzájárul abban, hogy képtelen vagyok alvásra (hajnal 4 óra). Ha tudnék enni, sokkal jobban ízlene egy jégsaláta, roston sült csirkével, vagy hallal. És ez megdöbbentő számomra, ismerve a múltam. Olyannyira átszoktam az egészséges életmódra, hogy már most hiányzik. Pedig csak részben akartam felhagyni vele... Eddig ez az étrend csak eszköz volt egy külső cél elérésének az érdekében (csak akkor ugorhattam tandemet, ha lemegyek 100kg alá, ezt egy hete teljesítettem), most pedig, hogy a külső cél teljesült és tulajdonképp visszatérhetnék legalább részben a régi életmódomhoz kiderült, hogy a jelek szerint ez az étrend mára több számomra mint eszköz, ugyanis már nem is tekintem ezt áldozatnak, egyszerűen ez esik jobban.

Ezért egy apró és jelképes, de mégis jelentős tettet hajtottam végre. Kidobtam a kukába a torta másik felét. Most, éjjel. Ez nálam nagy szó. Életemben talán ez az első, hogy olyan édességet dobok ki, ami nem romlott, ezzel a jelképes cselekedettel konkrétan sikerült ellent mondani az ösztönös érzéseimnek.

Szal e meglepően rövid kikalandozás után úgy néz ki folytatom a "fogyókúrám" :)
TommyJ
SH Leader

Hozzászólás Dátum: 2011. szeptember 29. 12:15

TommyJ írta:Hétköznap - lehetőleg minden nap, néha akár kétszer is - otthoni edzés, súlyzózás, fekvőtámasz felülés.
Hétvégenként uszoda, 80hossz (2km)

Megdöbbentő, hogy mindössze ennyi is elég. Na meg persze az étkezés!!!
Az számít a legtöbbet. Nincs kenyér, nincs tészta, még rizs is alig, köretként zöldség, édesség minimalizálva ha nem kizárva, folyadék pedig kizárólag viz, tej vagy plussz vitaminos üdcsi. És még egyéb téren is odafigyelek. Száműztem a cukrok többségét. Van viszont sok hal, tengeri herkentyűk, tejtermék és teljes étkezések mennek el gyümölccsel.

Összességében azt mondanám, hogy a folyamatosság és tudatosság számít. Még ha néha-néha bele is kerül pár lazább nap, a rendszerességet nem szabad felbontani.

jaja, a kenyér-cukor elhagyása nagyon sokat számít súlyban lefele.

annyi, hogy arra azért figyelj; a szervezetnek szüksége van a ballasztanyagokra, ha ezek nincsenek jelen az étrendedben, akkor a bélrendszer fogja bánni.
Ezért rízs mindenképpen legyen az étkezésben plusz mondjuk zab!
a vitaminos üccsikben amúgy sok a cukor.
S_
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2011. szeptember 29. 12:12

Peter McCallister írta:
TommyJ írta:Nahh tisztelettel jelentem hogy végre lefogytam 100 alá (114-ről) Magasságomat is figyelembe véve kiváló eredménynek mondható és egy évbe telt, de megérte. Éhezés, szenvedés nem volt, csak odafigyelés és sok mozgás!
Jejeje :)

grat, nekem pont ellenkező irányba kellene tendálnom. egy 100asig jó lenne felmenni, a jelenlegi 88ról.

napi 3 merőkanál (az a jópofán nagy menzás) volumass és sok zsíros kenyér!
S_
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2011. szeptember 27. 17:06

Hétköznap - lehetőleg minden nap, néha akár kétszer is - otthoni edzés, súlyzózás, fekvőtámasz felülés.
Hétvégenként uszoda, 80hossz (2km)

Megdöbbentő, hogy mindössze ennyi is elég. Na meg persze az étkezés!!!
Az számít a legtöbbet. Nincs kenyér, nincs tészta, még rizs is alig, köretként zöldség, édesség minimalizálva ha nem kizárva, folyadék pedig kizárólag viz, tej vagy plussz vitaminos üdcsi. És még egyéb téren is odafigyelek. Száműztem a cukrok többségét. Van viszont sok hal, tengeri herkentyűk, tejtermék és teljes étkezések mennek el gyümölccsel.

Összességében azt mondanám, hogy a folyamatosság és tudatosság számít. Még ha néha-néha bele is kerül pár lazább nap, a rendszerességet nem szabad felbontani.
TommyJ
SH Leader

Hozzászólás Dátum: 2011. szeptember 27. 12:03

Szereztem fasza bérletet a Pesterzsébeti Uszodába 20 alkalom 8000.- :8):
Két hete keményen mellezünk :! :): heti 3.
Az első héten 15-25 hossz-A második héten 35-55 között. :8): Baromi jó!
Kodály Zoltán
Kép
Abramys
Makaládé Békaláda

ElőzőKövetkező

Vissza: 'szabadesés' - minden ami agyeldobás, kikapcsolódás