(sz)gk

Aminek nincs kategóriája, az idetartozik. A napi hülyeségek, poénok, meg amit csak gondolsz. Itt aztán nem nagyon lesz moderálás :)

Hozzászólás Dátum: 2012. május 14. 20:41

S_ írta:
Babkusz írta:
pd elemeket, amiknek darabja úgy 200-300e ft ...
szerintem már csak inkább 30-40 ezer, bár az is pénz..

nem, tényleg 200-300e , audiba legalábbis ennyi

Nem a vita miatt, csak rákérdeztem erre a dologra nem olyan régen, mert eddig mindig benzinkúton tankoltam, de mivel igen-igen drága a diesel, és igen-igen sok km-et mennek a kocsijaink, így gondolkodom más alternatívákon... ( nem az etanol, biogáz, stb... verziok érdekelnek)

Állítólag ha nem túl tiszta az olaj,( lerakodás, ecetra) az nem tesz jót a pd elemeknek ( laikus vagyok), és állítólag előbb bedöglenek , na megkérdeztem az árakat: kb. 120 ezerért lehet kapni egy db-ot a boltban, ha le adod a régit. ( miért ne ha szar).
50ért felújítják darabonként garival.

VW, skoda, audi, seat, mind egyforma motor.. A legtöbbje magyar termék. Kb ugyan annyiba is kerülnek beléjük az ilyen dolgok.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Babkusz 2012. május 14. 21:19-kor.
Babkusz
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2012. május 14. 14:38

Én még ilyet sosem tapasztaltam egy kútnál sem. Ne tankolj ott többet.
"we are blind believers and weekend lovers"

http://www.soundhead.hu
Czimtom
Harder, Better, Faster, Stronger

Hozzászólás Dátum: 2012. május 14. 11:06

Szoszo, baszki, ne idegesíts, azért a szemem még nem szar , látom hogy mennyit tankolok. :lol: na majd most jól ráállok a témára, le is fogom fotózni, tuti lehúzzák az népet 5 Ft-okkal itt nálunk a kútnál :twisted: :mrgreen:
Csab
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2012. május 14. 10:23

Babkusz írta:

nem, tényleg 200-300e , audiba legalábbis ennyi
S_
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2012. május 13. 20:24

:lol: :lol:
Babkusz
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2012. május 13. 20:01

Csab írta:lehet hogy én vagyok a hülye és üldözési mániás, de már többedszerre fordul elő ugyanannál a benzinkútnál, hogy tankolok mondjuk 6999-ért (mindig kicentizem), visszarakom a töltőt, és mire bemegyek, 7005 Ft-ot számláznak. kifele menet újra megnézve pedig már a kinti mutatón is 7005 van. :D:
Egyszer még be lehet ilyet nézni, de ha már többedszer fordul elő, akkor felkelti a figyelmemet. nem az 5 Forinton múlik amúgy, hanem hogy ha elvileg lerakom a töltőpisztolyt, akkor már nem lenne szabad számolnia semmit, tehát még véletlenül sem folyat el pár csepp benzin, nemde?
(lehet még korán van az ilyen benzin konteo-khoz? :mrgreen: )

most oszinten, parkolni sem tudsz, tankolas is problemat okoz... csaj vagy amugy? :mrgreen: :mrgreen: :twisted:
"A sérüléseid, akár egy vadállatot a sebei, csak erősítenek. A hegek az arcodon, a megtett utad mutatják. Nem beszélsz róla, csinálod."

"Testem,lelkem, mint egy meredek sziklakő. Nem törhet meg senki és semmi. Ha egyszer elindultam, nincs visszaút..."
sz0sz0
Bukott Celeb

Hozzászólás Dátum: 2012. május 13. 0:48

Csab írta:lehet hogy én vagyok a hülye és üldözési mániás, de már többedszerre fordul elő ugyanannál a benzinkútnál, hogy tankolok mondjuk 6999-ért (mindig kicentizem), visszarakom a töltőt, és mire bemegyek, 7005 Ft-ot számláznak. kifele menet újra megnézve pedig már a kinti mutatón is 7005 van. :D:
Egyszer még be lehet ilyet nézni, de ha már többedszer fordul elő, akkor felkelti a figyelmemet. nem az 5 Forinton múlik amúgy, hanem hogy ha elvileg lerakom a töltőpisztolyt, akkor már nem lenne szabad számolnia semmit, tehát még véletlenül sem folyat el pár csepp benzin, nemde?

ugyanez fordult elő egy előttem tankoló férfinál is.
+5-re jött ki mire a pulthoz ért. mondanom sem kell, hogy neki kúrta az aprót a pultos csajnak. :):
(lukoil lágymányosi)

a tippeket pedig köszi.
SIEMPRE FIELES e INMORTALES COMO EL TIEMPO, INALTERABLES COMO LA HISTORIA, que tienen un nombre propio: ULTRAS SUR
Vinc
rézandrás

Hozzászólás Dátum: 2012. május 12. 23:41

Mr. Untouchable írta:
Babkusz írta:vw- audi eléggé biztosan meg mondják nekem, hogy nagyjából mennyi km volt-benne...

Miért adtad el a bmw-t, ha nem titok?

új autó vétel miatt

utólag is sok szerencsét a kocsihoz. :wink:
Babkusz
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2012. május 12. 14:22

Csab: hol tankolsz?
velem ilyen még sosem fordult elő :roll:
"...a valósággal az a gáz,hogy nincsen hozzá háttérzene. Kérdés, hogy átérzed-e?..."
"...mi a faszom az az internet?..."
Káá
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2012. május 12. 11:00

Babkusz írta:vw- audi eléggé biztosan meg mondják nekem, hogy nagyjából mennyi km volt-benne...

új autó vétel miatt
Ki a faszt érdekel az hogy merre van Kapuvár, vágjuk hogy téged otthon álló fasszal az apu vár, a segglyukadat szopatja ha nem érsz haza 6 után, hozzászoktál ehhez ez így megy neked nap nap után

"Hátulról jössz mint a fodrász - NKS"
La eMe
látens tüntető

Hozzászólás Dátum: 2012. május 12. 10:33

lehet hogy én vagyok a hülye és üldözési mániás, de már többedszerre fordul elő ugyanannál a benzinkútnál, hogy tankolok mondjuk 6999-ért (mindig kicentizem), visszarakom a töltőt, és mire bemegyek, 7005 Ft-ot számláznak. kifele menet újra megnézve pedig már a kinti mutatón is 7005 van. :D:
Csab
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2012. május 12. 8:49

vw- audi eléggé biztosan meg mondják nekem, hogy nagyjából mennyi km volt-benne...

Babkusz
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2012. május 11. 18:38

soha soha kereskedőtől, csak magánszemély 10/2 aki normális
S_ elmondta a lényeget, alkudni viszont nyugodtan és minél gátlástalanabbul mert tucatautó, nagy a kínálat ill. mindenki csóró mint a szemét ... tőlem fél év után vitték el a BMW-t a használtautós átlag ár 80%ért és még kb. én voltam hálás érte :0X :fist: :twisted:
Ki a faszt érdekel az hogy merre van Kapuvár, vágjuk hogy téged otthon álló fasszal az apu vár, a segglyukadat szopatja ha nem érsz haza 6 után, hozzászoktál ehhez ez így megy neked nap nap után

"Hátulról jössz mint a fodrász - NKS"
La eMe
látens tüntető

Hozzászólás Dátum: 2012. május 11. 12:29

én mindig csodálkozom, amikor valaki 8 éves autót keres 80e km alatt, de ez még egy 4 évesnél is necces. Astrát bőven tudsz magánszemélytől is venni, én inkább először ott keresném, s ha minden kötél szakad akkor lenne kereskedőtől. Általában a kereskedő nyugat-európából hoz be használt autót, pl német, holland stb.
mivel ott sokat pályáznak így elég gyorsan beleverik a kilométert, így nem ritka egy 4 éves autóban sem a 300e km feletti történet. Ugye nálunk ennyivel senki se venne autót, ezért tekerik a felére vagy még alább, én konkrétan ismerek olyat, aki 320e km-es audit tekert 80e-re és szépen lemosta, ment rá egy polír, belső kárpit tisztítás, kis szilikon, csillogott , villogott és simán be lehetett enni azt a 80e km-t.

az más kérdés, hogy aki megveszi akár fél év után is cserélheti benne a pd elemeket, amiknek darabja úgy 200-300e ft ...

a végig vezetett szervízkönyv fontos, de az sem életbiztosítás, mert vannak olyanok akik tudtak szervízkönyvet szerezni pecséttel... persze még ott is le lehet kérdezni a az adott szervízben, hogy tényleg volt ott-e az autó alvázszámmal, csak a gond az, hogy a szervíz ezt elvileg nem adja ki, mivel ehhez a tulaj írásos engedélye szükséges.
S_
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2012. május 9. 17:09

az ülések oldala környékén.

Valós 110-20 ezer kmnál nekem simán kikopott a vezető oldali ülés egy része, bár nekem a bmw-be azt mondták azért is lehet, mivel mélyre ülsz, és mindig csak azon a részen súrlódik a ruha az üléshez.
A volt főnökömnek az újan vásárolt ml 320-ba 1,5 fél év alatt +70000 km körül a bőr nubuk ment szét...
A váltó, kormány, pedálok mindegyiken semmi elváltozás nincs nekem, ugyanolyanok ,mint 3 éve, és 120000 kmel kevesebb korában.

Ha már használt autót vásárol valaki, akkor szerintem a legjobb, utána egy tiszta nagy szervízt csinálni, szűrők, vezérlés, olaj, még esetleg a fékeket, de ott pl nem érdemes eldobni azt amit még le lehet futni.
Futóművessel átnézetni..

Bár ugye a tekergetés egyik rákfenéje az utána következő nem megfelelő szervizperiódus, ezt lehet orvosolni, szakszervizbe is általában meg tudják mondani a valós km-ert, illetve műszaki vizsga helyeken is ki tudják olvasni, és akkor tudja a szerelő mókus utána, hogy mik a dolgok a kecskén.

Azért a mai autók nem 100-150ezer km-re vannak kitalálva, tehát lehet azok közül is igen jó vétel 1-2.
Babkusz
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2012. május 9. 13:26

Bazz, először azt hittem, harckocsival :lol: :lol: :lol: :lol:
“Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today.” James Dean

http://maybe130.blogspot.com/
Maybe
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2012. május 9. 13:03

"A sérüléseid, akár egy vadállatot a sebei, csak erősítenek. A hegek az arcodon, a megtett utad mutatják. Nem beszélsz róla, csinálod."

"Testem,lelkem, mint egy meredek sziklakő. Nem törhet meg senki és semmi. Ha egyszer elindultam, nincs visszaút..."
sz0sz0
Bukott Celeb

Hozzászólás Dátum: 2012. május 9. 11:33

+1 szavazat az 1.6-nak, az alku meg mindig helyzet- és emberfüggő. Kereskedők általában kevesebbet engednek, főleg, ha jó a gép. Magánszemély azért általában könnyebb téma.
Ami nagyon fontos, hogy az állapotot nézd elsősorban, km óra állása és az extrák száma másodlagos.
Vezetett szervizkönyv jó, ha van, fékek/futómű/drágább alkatrészek legyenek rendben. Illesztéseket nézd végig, hogy állnak az elemek, nyúlványok, stb. Törésmenteset nehéz találni, de ha csak kicsit volt koccos, és korrektül ki lett javítva, az nem feltétlenül gond.

Sokat elárul a gumik állapota, ha normális gumi van rajta, és nem kopott, az jó jel. Ha ez szar, akkor jó eséllyel mást is elhanyagoltak az autón. Szintén jó, ha megvan a gyári alufelni/dísztárcsa. Klíma működjön.

Ennyi idős autónál valószínűleg a kopásokból még nem lehet megállapítani, hogy 40 vagy 150 ezret futott, szóval különösebben nem is érdemes nézelődni, esetleg a váltó és az ülések oldala környékén.
“Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today.” James Dean

http://maybe130.blogspot.com/
Maybe
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2012. május 9. 8:09

Babkusz írta:Ezért viszem mindig a szerelőmet, ha vásárolunk.

ez lenyeges, akartam irni, h Vinc valakit kapj magad melle, aki legalabb megnezi a kocsit.en1,6-ost vennek a h astrabol(~110nyihaha), 1,4-el nem foglalkoznek. (sajat tapasztalat, mert 1,3-as buzukibol ultem at, 1,4 ibizaba, azt hittem megvaltom a vilagot a plusz 30 pacival, hat nem :lol: ) palyan meg ugyis mind1, mert 1,4 v 1,6 a schumacherek mindig letoltak, ha meg elozni kell, max visszavaltasz 4-es, netan harmasba :mrgreen:
ugyh 1,6 ala ne add, szerelot vigyel magaddal, szervizkonyv legyen! kb ennyi. km nem szamit, max visszatekerik, mert a magyar ugyis csak olyan kocsit vesz, amiben 90e kevesebb van :D:

sz0sz0
Bukott Celeb

Hozzászólás Dátum: 2012. május 9. 7:30

Mind2 tanács jó, és megfontolandó szerintem.
Városba elég az 1.4, de folyamatos pályán kevés. ( még ha csak 120-130 al is mész)
Az is igaz, hogy nagyobb kecskével, is lehet normális fogyasztást produkálni.
Az alkudozás pedig szerintem kocsi függő, ha látod, hogy szépen egybe van a kocsi, és egy jó vétel, korrekt áron, hát nem tudom, ott én nem, vagy max kicsit kicsit alkudnék. ( nem szemtelenül)
Viszont, ha van mit találni a kocsin akkor nem is gondolkodnék rajta. ( most itt nem egy karcot értek, mert az alap, hogy van egy 4 éves kocsin, kivéve ha átfújták )
Ezért viszem mindig a szerelőmet, ha vásárolunk.
Babkusz
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2012. május 8. 20:32

Az alkudás szerintem eladó függő. Van aki belekalkulálja az árba és van aki nem enged, ezt majd az adott szitu dobja. A teljesítménnyel kapcs. egyet értek Csabával. Majd 1.5 hónapon át állt az autóm, mert egy komolyabb javításon esett át és nem tudtam azonnal kiperkálni. Kölcsön kaptam egy 1.4 es Honda Jazz-t. Ugyan annyival jártam vele mint a 35 lóerővel erősebb és kétszer akkora Toyotával. Ha pályázol is, kevés lesz az 1.4! Csak városban elég lehet...

Czimtom

Hozzászólás Dátum: 2012. május 8. 20:02

nagy motorral is lehet okosan vezetni, ugyanezen analógia alapján az 1.4-est, ha pörgeted ( és pörgeted, különben nem úgy megy ahogy kéne) akkor meg tud ugrani a fogyasztás.
Az alkudozás meg főleg az állapottól függ, szóval elég pofátlanság úgy kezdeni a végösszeg lefaragását, hogy még nem is láttad a gépet :D:
Csab
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2012. május 8. 19:25

1-2 héten belül meglesz az új kocsi, így kérnék némi véleményt.
szinte biztos, hogy H astra lesz, hasznaltauto.hu-n 1,7-2m között láttam kilométeróra állástól függően, átlag 3-4 éveseket, 1.4-es motorral.
kereskedőtől (vagy akár magánszemélytől) mostanában mennyit "illik" alkudni?
nyilván minél többet, de mi az, ami egy ilyen áru kocsinál reálisnak mondható, mint lefaragható összeg?
illetve az gondolom még a mai napig nem változott, hogy alkuképesebbek azok, akik hitelre vesznek kocsit, mint azok, akik kikápézzák egyben az összeget.

a szívem vágya ebben az értékben az-az 1.7-es, 3 ajtós gtc lenne, de fogyasztás ügyileg nem merem bevállalni.
SIEMPRE FIELES e INMORTALES COMO EL TIEMPO, INALTERABLES COMO LA HISTORIA, que tienen un nombre propio: ULTRAS SUR
Vinc
rézandrás

Hozzászólás Dátum: 2012. május 8. 18:43

Czimtom

Hozzászólás Dátum: 2012. május 8. 15:24

Az a baj vizuális típus vagyok és szemem előtt a jelenet... Kép

Czimtom