Saját számok, mixek és remixek

Hozzászólás Dátum: 2002. november 12. 15:30

Tökéletesen egyetértek mindenkivel,akinek megvan a Freee Magazinról a véleménye.Igen,valóban volt,hogy félreértettem,de azóta megnéztem a free-e oldalt is és le a kalappal!
A sztárok egyébként tényleg lenéznek minket (saját bőrömön tap.)
A True Sound Of Freee-vel az a gond,hogy az első két részt Pánczél Gábor válogatta személyesen,azért lett oly ütős és azért nem csak full ismeretlen előadók kerültek fel.A harmadik részt nem tudom,ki válogatta,de azért örülök,hogy felkerültem (egy igen közepes trackkel-NO.3)
A válogatásról annyit: állandóan hangoztatják,hogy innen aztán lehet továbblépni...stb.Ja,igen,lehet,addig amíg más krú csinálta az egészet.De erről a 3.részről senkiről nem lehet hallani soha többet... :cry:
Ráadásul szerzői jogdíjat sem kaptunk,mint már írtam.
Pozítívabb dolgok:az absolute.hu-n már fent van egy zeném,hallgassátok meg!CANNAMAR - Survive The Night. :P
CaVinTone
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2002. november 12. 15:01

:D :D
SebMárta sima grabb, szerintem te is megoldod:)
danny
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. november 12. 14:56

És te is besegithetnél egy a kiállásoknál egy kis Sebestyén Márta Vocállal :)

Gizda zenét össze lehetne hozni. Ahova hugom jár suliba, oda járt a Renato is. Az igazgató fiával egy osztályba :P Meg haveromékkal szokott együtt füvezni.. Haveromék.. Pff.. Osztálytársam. Sok gyökér :) Meg amúgy is itt lakok egy köpésre.. Szal lehet, hogy összehozunk valamit. 8)
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2002. november 12. 14:45

hát nem tom, gitározni jól gitározik, amúgy meg mint ember... hmm.. furcsa.
valami latinos cuccot összedobhatnátok, vagy ATB szerű gitárszlájdolt trenszt :) 8)
danny
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. november 11. 21:42

Ha kijön ez a Renato gyerek a Big Brada házból felkérem, hogy gitározzon nekem és csinálunk egy fasza kis latin-house muzsikát. Qrva jól nyomja a srác.. Meg amúgy is itt lakik a szomszéd utcában :)
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2002. november 11. 18:36

Jaja, csak szóljhatok légyszi, hogy mikor lesz :)

Ezen csak amatőr kiadványok vannak?

Neked meg Gratulálok Cannamar :D
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2002. november 11. 18:28

Pár hónapja volt a FREEE magazin "True Sound Of Freee" nevezetű amatőr zene iró versenye. Na most ez a Freee történetének 3. ilyen versenye volt.
És Cannamar-t beválogatták.Én meg nem kerültem fel, mert nem foglalkoztak a zenémmel,tul késön küldtem be,pedig sokkal ütösebb trackeket küldtem be mint amit a kiadott cd-n találtam. Mert a nyertes dalokat kinyomják cd-re.De kb 3 jo zene volt az egész cd-n.Gyökerek ezek
a Freeesek.Szopatnak mindenki.De Cannamar rajt volt és neki gratulálhatsz. Szerintem jövöre tuti lesz megint verseny.Ez lesz a negyedik, sok sikert mindannyiotoknak hozzá.Egyértelmü, hogy mindenki indul.(Én is......). :P
Letenye UnderGround
Dane
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2002. november 11. 17:56

Dana lehet, hogy félre értettem, mert a törlésről is beszéltetek :)

De továbbra is tartom, hogy a free-e-nél érdemes próbálkozni 8)

Egyébként mi ez a zeneküldés meg verseny ahol megjelenhet valami? Előre megcsinálom a zenét és gyorsan beküldöm ahogy van ez a lehetőség. Ti is iparkodtok és csak mi leszünk rajta :)
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2002. november 11. 16:58

Hi Tapodin!

Emléxem valami olyasmire hogy tettem fel valakinek Oriont,de nem vagyok biztos az emlékeimben.Mindenesetre örülök hogy emléxel rám. :P
Azt Orionnal régebben én is probálkoztam de az az igazság hogy nekem nem vált be.Na mind 1........
Kiváncsi vagyok a remixedre......Ha meg van azonnal szolj,egyébként arra sem emléxemhogy melyik dalt adtam neked.

Üdv.
Letenye UnderGround
Dane
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2002. november 11. 16:53

Hi! Pimpi, Cannamar egy régebbi hozzászolásomra reagált amiben azt irtam hogy feltettem freeere (Azaz FREEE-re) zenéket és törölték 2 napon belűl.Én irtam a Freee balfaszságairól,félreértetted Cannamart.
Meghalgattam a BigBrother remixet. A zene maga szerintem igényes és jo is a maga stilusán belül,de szerintem nem kellene bele pár ütemtelen BigBrother sample. Vagy adj neki teljesen uj nevet,és vedd ki az összeset.De ez csak személyes vélemény vagy ilyesmi....... :lol:

Cannamar:
Olvastam a Priviüzit, hallottam rola hogy voltál Becsehelyen.Az Andris a Miri
öccse és a legjobb barátom,innen ismerlek. :lol: .
Meghalgattad a zenéket az absolute-on??
Üdv: Dane
Letenye UnderGround
Dane
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2002. november 11. 16:33

Ezaz skacok egyre többen vagyunk :)

Cannamar! Sajn elbeszélünk egymás mellett. Én a free-e.hu-ról és nem a freee-ről beszélek. Egy teljesen más oldal, egymástol függetlenek:)

Tehét mégegyszer. www.free-e.hu

Ha elég jó a zenéd. Vagyis megüt egy megkivánt szinvonalat felfogjár rakni...

Tranzidentet is ott fedezték fel.. És lám milyen jó muzsikákat csinál. Mondjuk ehhez az is kellet, hogy Sterbitől kapjon hangszereket meg egyéb cuccokat... :roll:

Francis Blaid is ügyes srác, meg Airfish Is jól nyomja az ipart. Szóval nézd meg az oldalt.

A Freee magazin nem nagyon érdekel, már régen nem vettem meg az újságot és egyébként is elegem van a sztárokból, mert LENÉZNEK MINKET és EGYÁLTALÁN NEM TŐRŐDNEK VELÜNK. EZ igy van, csupa nagybetűsen ahogy ide leirtam.

Épp ezért, csak veletek, sorstársakkal vagyok hajlandó szóba állni :D Tőletek akarok véleményt hallgatni, Veletek fórumozni, Együtt bulizni majd kiadni egy közös albumot, ami ARANYLEMEZ lesz :P

Mert megtudjuk csinálni!

MIndenki hozzon magával még egy zeneszerzőt! :wink:
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2002. november 11. 16:26

Igen,Dane,ismerem.(az üziben leírtam,honnan) :)
Az Andris nem ugrik be,kérlek segíts...
CaVinTone
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2002. november 11. 15:49

Helló Dane! Te adtál egyszer nekem Orion pro-t, amivel elküldtél két zenédet. The dreammasters-dreammaster(vagy valami ilyesmi) :) , és én királyul megremixeltem :D . Ha kíváncsi vagy rá, akkor hetek múlva fel tudom rakni valahova. Azért hetek múlva, mert a kollégiumban ahol hétköznap tartózkodom, elég gázos a net :oops: . Szóval Írkázz ha kíváncsi vagy!!! :wink:
Norbus voltam.
Tapodin

Hozzászólás Dátum: 2002. november 11. 13:28

Hi Cannamar!
Hirböl ismerlek régebb óta.Ha jól tudom ismered a Gyertyánági Mirit és az Andrist is.Nekem az Andris a legjobb barátom.Egyébként hallottam a zenédet a Freee-n.Én is indultam , de a határidő elött 2 nappal adtam fel postára a songokat és ezután megtudtam hogy a Freee nem válogat az összes beküldött dalbol,hanem a beküldés sorrendjének megfelelően selejtez.Mikor még be sem küldtem, már az Andris mondta,hogy irtad a Mirinek hogy aláirtad életed első lemezszerzödésedet...vagy ilyesmi.Csak nézegettem hogy előre megvannak a bekerülők. Akkor már tudtam hogy nulla esélyem van.Szoval ez van. Ha érdekel az én zeném akkor letöltheted a www.absolute.hu-rol. A zenéket Letenye UnderGround,The DreaMasters és Kinetone néven találod.Véleményt kérek!!!!!!!!!!!!!!

További soxerencsét Cannamar! :P
Letenye UnderGround
Dane
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2002. november 11. 13:04

Ha adhatok egy tanácsot:a Freee-vel ne foglalkozzatok.Nem az lesz a kulcsa a továbbjutásnak.Azért írom ezt,mert bár csak 5 hozzászólást olvastam erről az oldalról,de szemembeötlött,hogy valakinek törölték ott a zenéjét...
1.Nekem volt szerencsém megjelenni a True Sound Of Freee harmadik részén egy egyáltalán nem ütős trackkel.Azonban míg az első két válogatás szerzői kaptak jogdíjat,addig tőlünk ezt megvonták. :twisted:
2.Az igazság az,hogy a freee-nél sose lehet tudni,mikor tűnik el zene,mert az ottani zenék listája (szerintem) a szerkesztők ízlése szerint is változik.Van sok más egyéb oldal,ahova fel lehet tölteni zenét és tuti nem tűnik el :)
Amióta már nem az a Freee magazin főszerkesztője,aki,azóta igen másképp alakulnak a dolgok.
Demot meg csak akkor adjatok bárhova is,ha tényleg úgy érzitek,hogy k... jól sikerült a track.Erre mondanék egy nálam bevált módszert: hallgassatok meg egy egekig méltatott zenét,lehetőleg abban a stílusban,amiben alkottok,majd utána közvetlenül a saját tracket!Egyből észre lehet venni azt,hogy ütős e a mi zenénk (aki azt mondja,hogy nem lehet profi stúdiómastert csinálni pc-n,annak küldök zenét...:)
CaVinTone
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2002. november 11. 1:13

Szevasztok! :P
Tudod Pimpi úgy gondoltuk hogy többféle stilust gyártunk, ami éppen jön,de ez nem fér meg egy név alatt,szoval hogy van a DreaMasters és ezen belül van techno trance progressziv meg minden.Ezért a DreaMasters csak trance vonalat képvisel.A Letenye UnderGround pedig egy technosabb monotonabb progresszivebb téma.Ja és van a Kinetone ami pedig filmzene szerü dalokat takar.Egyébként a társammal teljesen egyenrangú felek vagyunk,néha ö talál ki egy alapot,és én lököm a dallamot.Néha forditva, ahogy jön.Szoval ketten hihetetlen jol megértjük egymást ezen a téren.Majd még töltök fel zenéket.
Chao........
Letenye UnderGround
Dane
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2002. november 9. 21:42

Szeva Dane!

Miért változtattál előadói nevet? :)

Tetszenek a zenéid, a nevükből itélve közös projektekről van szó, s sajnos nem tudom, hogy mennyi a másik előadó érdeme a muzsikákból.
Nekem jobban tetszik ez az előadói név, mint a Letenye és a zenék is sokkal jobbak. Ha engem kérdezel, akkor csak azt tudom tanácsolni, hogy továbbra is ilyen lüktető ám mégis lágy trance zenéket csinálj. Nekem ezek nagyon bejönnek. Meg persze élvezetesebb is ilyeneket gyártani, mint Monoton house vagy techno zenéket.

Üdv! :P
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2002. november 8. 12:23

Nyugodtan kritizáljátok a zenéimet nem haragszom érte és nem harapom le senkinek a fejét,(még Pimpiét sem :lol: ) Hétvégén nem leszek de hétfön ujra irok.Na csáko.
Letenye UnderGround
Dane
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2002. november 8. 1:57

3-Nos a szintézis az nem egyszeru dolog, de azért kábé olyan szintu megvan, hogy bárki elsajátíthassa a hozzávalókat "zenélgeto" kategóriában. Szóval bele lehet rázódni. Bár még én sem rázódtam teljesen bele, de amennyire szükségem van, annyit kábéra felfogok a dolgokból. Az a lényeg, hogy ne hidd el azt, hogy mindegy mit csinálok, addig csavargatom a gombokat, hogy egyszer csak úgy is jó lesz.
Igazi tippet nem nagyon tudok adni. Én magamat tudom példának hozni. Ugyanis én csak is kizárólag a netrol tanulgattam meg a dolgokat, meg a többit kikisérleteztem. Meg persze magbizonyosodtam róla, hogy úgy van-e, ahogy én azt gondolom. Tudom javasolni a neten Raven írásait a www.drumandbass.hu veboldalon. De az absolute-on is vannak jók. Onnan töltsd le a zenei szótárat. Meg hát zenei szótár még van a syncopa.hu-n is a roland llinkre rákattintva megtalálod.
Ilyen helyekrol nagyon sokat lehet leszedni.

4-nem feltétlen kell hozzá vas. A nélkül is megtanulhatod, ha mondjuk hangzását és kezelését tekintve élethu szoftvert használsz.

5-A zenéimet majd innen a fórumból letöltheted, csak még nincsenek kitéve, mert nemrég lett meg az új gépem és ezzel fejezek most be egy rakás zenémet, amiket még régen kezdtem el, csak nem tudtam a korlátok miatt befejezni. Szóval nemsokára belinkelem majd oket.

A további kérdéseidet nem igazán értem... :wink: ugyanis, ha belinkeled valahova oket, akkor szívesen maghalgatom.

Feltölteni pedig free-e.hu-ra és az absolute.hu-ra is fel tudod....

További sok sikert a zenéléshez és remélem segítettem!

Ha van valami kérdezz a továbbiakban is, csak nem biztos, hogy mindig gyorsan érkezik rá válasz.... :wink:
Novotny'
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. november 8. 1:31

Tapodi alias: Norbus

Örömmel hallom, hogy van egy közös ismerosünk és azt is örömmel hallom, hogy o a Király Zoli barátom!

Megtisztelo, hogy hozzám is fordulsz zenei dolgokban, de azért korán sincs nagy tudásom. Viszont, amit tudok, arra szívesen vállaszolok. :wink:

1-Hát az elso kérdésedre látod igazából még magam sem tudom az egyéertelmü választ, mert még én is beleesek ebbe a csapdába mind a mai napig, csak én azért sem tudom befejezni a régieket, mert legfoképp nincs idom. Régebben meg az volt az ok, hogy hárdver korlátokba ütköztem. Mára azért ez utóbbit kiküszöböltem.
Azért mégis megpróbálkozok a válaszadással. Elképzelheto, hogy a mostani programok használata során (amelyekkel készíted a zenéidet) kiestél a régi megszokott környezetedbol és így bizonyos elemeket a zenében (melyet Ft2-ben könnyedén összehoztál) egyszeruen nem tudsz, ill. nem is akarsz megvalósítani, realizálni, mert nem adódik olyan egyértelmuen, mint egy egyszerubb (PC-s zenélo szemmel nézve) függetlenebb felhasználói környezetben. De ez csak egy ok a sok közül, melyek egyszerre érvényesülhetnek ezügyben. De valójában fölösleges ennek az okát keresni, hiszen ha teljes mértékben rákoncentrálsz az adott alkotára és asszimilálódsz az elemeivel elobb utóbb jönni fog az ichlet, az ötlet, hogy mi kell még. Ha ezekre hallgatsz és tényleg mérlegeled, hogy az ötlet mennyire vált be, elöbb-utóbb azt veszed észre, hogy már csak makszimum mesterelni kell a zenét. 8)

2-Nos igen. Mindig sok vitát vált ki a felhasználók között, hogy mi a jobb. Csak sokan azt nem veszik észre, hogy miben rejlik a különbség. A kérdésed nagyon is jó. Mert ma már fölösleges a virtuál analóg és az analóg közötti különbsgeket nézni. Ugyanis ezek közt az eszköztípusok közt mindig lesz különbség, csak a különbség itt egyik esetben sem a rosszabb hangzást jelenti. Hiszen ma a legnagyobb virtuál analóg hangszereket is gyártó cégek (Nord Lead (virus-ok), Waldorf, Clavia; amelyek már szinte annyiszor hangzanak el, hogy "közhely" lett belolük) olyan minoségben modellezik (digitalizált algoritmusok által) az analóg szintézis, hogy vájtfülüek is csak blöffölve találják el hallásból, hogy analóg, vagy virtuál analóg. A hangzás ezen a szinten csak is kiviteli eszközök dinamikatartományán, jelzajviszonyán, különféle harmónikus és egyébb torzításán múlik. No meg a szofisztikán. Ugyanis inkább arra szokták rámondani kapásból, hogy PC-s, aminek nincs telt, "közeli" hangja. Például bizonyos esetekben nem tudja kihozni ugyanazt a hangerot eltéro hangszíneken. De ez már pszichofiziológiai dolog. Ugyanis egy rakás felmérést végeztek az embereken, hogy például hol milyen frekvenciákon milyen érzékeny a fül, vagy milyen hangszínt hogyan érzékelsz. Mindezeket latbavetve készítik manapság a "vasak"-hoz a szoftvereket. Amiket persze ritkán írnak át számítógépre.
Ezért is van az , hogy ha valami kevésbé szofisztikált, akkor a hangszínek és alapban a frekvenciatartományok közti dinamikus léptetés és intenzitáskülönbségekbol eredo bizonytalanság érzet, ill. távolságérzet eléggé érzékelheto. Még akkor is, ha a hangkártya, meg egyébb innyencségeket kikerülve egybol CD-re rányomjuk a zenét és úgy hallgatjuk meg egy hifin. Majd ugyanazon hifin meghallgatjuk azt a zenét, amit egy klasszikusan magasztalt vassal készítettünk (ugyanazon változások és fúziók alkalmazásával) és ugyanúgy visszabutitottuk 16 bites formátumba. A különbség így is hallható a szolfédzs miatt. De ez már "muvészet". A stúdiótechnika muvészete.
Bár hozzá teszem a nagyobb virtuál-analógszintik PC-s megfeleloihez hozzá lehet jutni és a hangzása "ugyan az" lesz, ha a rendelelte állapotokat hasonlítjuk a fennt említett módon. Csak a PC-s annyival tisztább, hogy ott nem megy át a jel egy felvételi láncon. Tehát akár PC-val tökéletesebbet is lehet alkotni. 8) No de azért mindig vigyáznak, hogy csunyácskább legyen a PC szoft hangja, mint a vasaké. De már azért ma is találni jó PC-sszoftver szintit.

folyt köv....
Novotny'
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. november 8. 1:17

Novotny :P Ez tényleg nagyon hűha lett :lol:

danny: Ne kritizáld, mert neked esik :wink:

Nekem már úgyis mindegy, szóval kezdem a kritizálást :)

Töltöttem le Norbi vs. Kinetone-zenét nekem az nagyon bejött. Inteligens, ám mégis zúzos techno zene. :)

Letöltöttem a Movin beats-et is, de nekem az túl monoton zene. Úgy is lehet house zenét csinálni, hogy közben nem unod szét az agyad... A hangok jók benne, csak nekem unalmas, mert én a trance zenéhez vagyok hozzászokva, amiben elég sok minden van. Éppen ezért nem tudok megmaradni egy Hyperspace bulin... Ha megspékelnéd a muzsikát egy-két effectel és valami hangszerrel szerintem egész jó, élvezhető zene lenne. Igy túl egyszerű..
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2002. november 8. 1:11

dane, lehet majd kritizálni a zenédet?
:D :)
danny
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. november 8. 0:40

Dane és Pimpi !!! 8)

Örülök, hogy kibékültetek és utólagos engedelmetekkel kimoderálnám a csúnya szavakat a topikból, hogy ne is emlékeztessen senkit semmire az incidens. Ha érdekel titeket, akkor olvassátok majd el újra, mire moderáltalak titeket 8)

De télleg nézzétek ám meg :D
Novotny'
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. november 8. 0:26

OK PEace!!! Szoval az absolute-on van 3 zene ami saját.Ebböl kettő mégcsak demo song és Norbi vs. Kinetone néven találod meg öket. A harmadik pedig Letenye Underground néven van és a cime Movin' Beats.Ez utóbbi egyéni project,house stilusban.
Letenye UnderGround
Dane
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2002. november 7. 22:42

Figyu! Azért irtam, hogy hüha, mert nyomtad, hogy Jeeeee megvan... Én segitek neked bármiben, azért hivtalak téged is ide többek között, hogy ifjú zeneszerkesztokkel tudjunk eszmecserét folytatni.

Ha felakarsz tölteni látogasd meg a Free-e.hu-t.

Te meg fázol engem, szal olyan mind1...

Én sem vagyok okosabb, mint te. Egy csomó mindent nem értek, amit itt a nagy zeneszerkeszto pajtások magyaráznak. Én is csak egy vagyok a sok közül, aki csinálgatja a zenét és megpróbál feljebb jutni... Eddig tök jól elvoltunk, nem kell besértodni nem a boltba küldtelek el... Egy egyszeru hüha szó volt, mosolyal a végén. Szerintem még bóknak is vehetnéd. De ha nem, nem. Én nem kötelezek senkit semmire. Ez egy olyan fórum, ahova kikapcsolódni és nem vigyázni járok...

Peace!
Pimpi
Maniac forumer

ElőzőKövetkező

Vissza: Zeneszerkesztök fóruma