Dátum: 2002. május 6. 15:23
Meg lehet próbálni, de szerintem kicsit B vágányos lesz a dolog, nem igazán vezet sehova. A mai Magyarországon nehéz a drogkérdésről úgy beszélni, hogy tényleg érvek és ellenérvek hangozzanak el, tehát VITA legyen és ne sz.rdobálás... Nekem legalábbis azt súgja valami, hogy EZ a társadalom nincs még felkészülve erre (sem). Az egyik véglet (információhiánytól szenvedve) egyenlőségjelet tesz a zöld és a herka közé, és legszívesebben falhoz állítana mindenkit, aki egyáltalán látott már közelről cuccot. A másik oldal pedig talán túl liberális: mindenki azt csináljon, amit akar, az ő élete... Aki belegondol kicsit, beláthatja, ez csak részben igaz.
Szerintem tehát a drogkérdés rendezésének első lépése az kellene, hogy legyen, hogy mindenki, akár közvetlenül érintett, akár nem, hiteles információkat kapjon a dolgokról. Nem lehet kiállni semmi mellett (vagy elítélni azt), amit nem ismer az ember.
Viszont ez az infomációátadás/áramoltatás teljesen elfelejthető addig, amíg minden bulin szembejön egy rakás kiskorú, aki "divatból" tol, méghozzá nem is keveset... Mindannyian láttunk már apróra hullott 16 éves kölyköt, akihez a külvilágból talán csak (jobb esetben) a mentőautó belseje jut el legközelebb. És "hírnek", ugye, ez számít: x.y. fiatalkorú feldobta a Buffalo-t egy technopartyn. Az emberekhez csak ez jut el, ez alapján ítélnek, és igazuk is van...
Mi, "annak idején" miért voltunk képesek viszonylag normális keretek között tartani a hülyeségünket?