Dátum: 2011. április 7. 19:11
Magánvélemény következik, a video színvonalától függetlenül:
Én személy szerint nagyon nem örülök az ilyeneknek. Szerintem nem hiányzik az országnak, hogy a jelenlegi egymillió dj és producer mellé még képezzünk párat. Olyan szinten túltelített így is a szakma, és annyira mérhetetlenül sok hulladék van, hogy az már fájdalmas. Véleményem szerint ha valakinek van valami minimális köze a zenéhez, az úgyis régen foglalkozik, vagy legalábbis próbálkozik már vele. Az ilyen videók 95%-ban csak arra jók, hogy Kovács Ödönke is rájöjjön, hogy huuubazz, ilyen egyszerű zenét írni, ez nekem is menni fog, világsztár leszek. És tényleg elhiszi magáról, hogy az lesz, loopmasters cuccokból termeli a tömegszart, amire semmi szükség nincs. A maradék 5%-nak esetleg lehet valami minimális segítség, de aki igazán komolyan gondolja, sztem már végignézett youtube-on pár tutorialt, olvasgatta az ableton fórumot, tanácsot kért másoktól, vagy esetleg rájött _magától_ a dolgokra, és így találta meg a saját hangzását - ahogy ez a normális életben is működött vagy 20 éven keresztül. Egyszerűen annyira a szájukba adjuk az embereknek a "zenét", hogy mindenki elhiszi magáról, hogy tudja csinálni, pedig kurvára nem.
(eljutottunk odáig, hogy már azt a pár fellépést és megjelenést is letagadom bizonyos társaságokban, amik vannak, mert az emberek rögtön azonosítanak a 2-perc-alatt-zenét-írok-abletonnal-királyul-mixelek kategóriával. Zárójel vége.)
Nem hiszem, hogy pont az SH-nak nagy szüksége lenne az ilyenekre, márpedig többségben pont ezek fogják a videok kapcsán látogatni az oldalt, erre fogadni mernék. És igen, lehet mondani, hogy pont valami őstehetség fog kibontakozni ebből, valóban, ennek is van 1% esélye.
Magánvélemény vége.
Egyébként szakmailag semmi kifogásolhatót nem találtam benne. Egy kicsit talán lehetne pörgősebb.