Drogok...(?)

A hangok...a fények... az érzés...:) Minden ami a feelinghez kapcsolódik!

Hozzászólás Dátum: 2002. május 6. 20:19

Szerintem arrol nincs igazan ertelme, beszelni, hogy legalis nem lagalis, azzal sehova nem jutunk ...
Vendég

Hozzászólás Dátum: 2002. május 6. 19:52

miért hol legális???

és most ne a zöld-röl vitázzunk mert nem az a fö veszély!

BÁR sokak szerint (közvélemény) a zöldtöl kezdi mindenki aztán már nincs is megállás a herkáig :!:

tovább :arrow: :arrow: :arrow:
Sanyika
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2002. május 6. 19:45

És ugye azért azt is vegyük figyelembe, hogy az egész amiröl szó van, Magyarországon még illegális, és valószinüleg még sokáig az is marad (attól függetlenül hogy mindenki tudja, hogy mi a "helyzet")

És ugye ami tiltott, arra nagyobb az érdeklödés is (lásd.: Amerika - alkohol tilalom...), és persze rögtön körészervezödik a fekete piac, stb...

ezt most miért is irtam :?: Csak hogy legyen még egy kiindulási szál a témához... :D
Csab
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2002. május 6. 18:29

hi!

üdvözlök mindenkit és tényleg maradjunk meg normális keretek között, bár tudom ez nehéz lesz de sikerülni fog, vagy ha nem majd nagyon MODERÁLOK :evil:

Kezdjük talán azzal hogy minek is párhuzamot vonni a pia és a drog között. Én biztos vagyok abban hogy van olyan ember akinek közösségibb érzést jelent lemenni kocsmába sörözni mint spanglit tologatni.

Ha megnézzük a magyar helyzetet az kicsit aggasztó minden oldalról megközelítve. Bár nagy emberek szokták emlegetni azt a szót drogkultúra.

Akkor talán egy kérdés milyen az a fiatalokból álló közösség ahol a drog fogyasztása kulturált keretek között mozog :?: Mitöl függ az hogy ki kultúrált és ki nem :?:
Sanyika
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2002. május 6. 17:54

Igazad lehet... Én mégis azt mondom, hogy jobb egy spangli, mint 1 korsó sör. Sokkal inkább közösségi élmény (ki az a marha, aki egyedül teker? :mrgreen: ) és még agresszív se lesz tőle senki...
Vendég

Hozzászólás Dátum: 2002. május 6. 17:15

A Drogok rosszak!!!Ne csináljátok gyerekek,kérlek benneteket!Sirba visz mindenkit! :twisted: !
na megint inteligens hozzászólással vagytok gazdagabbak :lol:
ClubFreak
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2002. május 6. 15:35

[url]http://www.lycaeum.org/

Angolul ugyan, de hatalmas knowledge base a "dolgokról": hatásmechanizmustól a "trip report"-okon át a további linkekig minden. Senkit nem beszél rá a cuccra, senkit nem beszél le róla, egyszerűen azt a bizonyos tájékoztatást próbálja megadni...[/url]
Norbert28
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2002. május 6. 15:26

Ezt a szemétséget... Ezt a szép hosszút én írtam, mégis 'vendég'-ként szerepel... No mind1, max könnyű lesz letagadni, ha nekemestek miatta :lol:
Norbert28
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2002. május 6. 15:23

Meg lehet próbálni, de szerintem kicsit B vágányos lesz a dolog, nem igazán vezet sehova. A mai Magyarországon nehéz a drogkérdésről úgy beszélni, hogy tényleg érvek és ellenérvek hangozzanak el, tehát VITA legyen és ne sz.rdobálás... Nekem legalábbis azt súgja valami, hogy EZ a társadalom nincs még felkészülve erre (sem). Az egyik véglet (információhiánytól szenvedve) egyenlőségjelet tesz a zöld és a herka közé, és legszívesebben falhoz állítana mindenkit, aki egyáltalán látott már közelről cuccot. A másik oldal pedig talán túl liberális: mindenki azt csináljon, amit akar, az ő élete... Aki belegondol kicsit, beláthatja, ez csak részben igaz.

Szerintem tehát a drogkérdés rendezésének első lépése az kellene, hogy legyen, hogy mindenki, akár közvetlenül érintett, akár nem, hiteles információkat kapjon a dolgokról. Nem lehet kiállni semmi mellett (vagy elítélni azt), amit nem ismer az ember.

Viszont ez az infomációátadás/áramoltatás teljesen elfelejthető addig, amíg minden bulin szembejön egy rakás kiskorú, aki "divatból" tol, méghozzá nem is keveset... Mindannyian láttunk már apróra hullott 16 éves kölyköt, akihez a külvilágból talán csak (jobb esetben) a mentőautó belseje jut el legközelebb. És "hírnek", ugye, ez számít: x.y. fiatalkorú feldobta a Buffalo-t egy technopartyn. Az emberekhez csak ez jut el, ez alapján ítélnek, és igazuk is van...

Mi, "annak idején" miért voltunk képesek viszonylag normális keretek között tartani a hülyeségünket?
Vendég

Hozzászólás Dátum: 2002. május 6. 0:29

Próbáljunk komolyan beszélni róla...
Csab
Site Admin

Előző

Vissza: A partik és a zene világa