Hangkarik!

Hozzászólás Dátum: 2010. május 2. 17:53

dzsí írta:Ja elvárható csak csomó fórumon azt olvastam, h a hangkártya csak akkor számít, ha felvesz az ember mondjuk vmi vasból meg hogy hangminőségben 1% különbség van hangkártya és hangkártya között. Napersze 1% ... :lol:

ez így is van. a zenéid minősége továbbra sem lesz jobb (én legalábbis nagyon irigylem azt az embert, akinek a munkája minőségében a DAC szab határt - persze úgy, hogy csak szoftverrel dolgozik)
nem akarom elrontani az örömödet, meg úgyis mindenki magának hisz, de egy szoftveres zenésznek szerintem továbbra sincs szüksége többszázezres hangkártyára.
ha olyan sok helyen írják, akkor lehet nem akkora hülyeség.

egyébként nekem is pont ilyen focusrite-om van. tényleg nagyon fasza cucc, és tényleg nagyon szépen szól. én nagyon szeretem
Break on through, this is not the end...
bunni
advanced player

Hozzászólás Dátum: 2010. április 30. 21:07

Ja elvárható csak csomó fórumon azt olvastam, h a hangkártya csak akkor számít, ha felvesz az ember mondjuk vmi vasból meg hogy hangminőségben 1% különbség van hangkártya és hangkártya között. Napersze 1%

Ezt itt is olvashattad :-(:
tom
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2010. április 30. 12:47

Ez fül kérdése, van olyan ismerősöm, aki nem tud különbséget tenni egy Sokol rádió, meg egy hi-end cucc hangzása között :D:
De tényleg észrevehető, még szaros 5-6000 ft-os hangkarik között is vannak fényévnyi különbségek.
“Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today.” James Dean

http://maybe130.blogspot.com/
Maybe
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2010. április 30. 11:12

Ja elvárható csak csomó fórumon azt olvastam, h a hangkártya csak akkor számít, ha felvesz az ember mondjuk vmi vasból meg hogy hangminőségben 1% különbség van hangkártya és hangkártya között. Napersze 1% ... :lol:
Amikor meghalok mindenki sírni fog, mindenki szenvedni fog. De egy bolond földműves majd egy szép vadkenderré változtat engem. Majd levágnak, megvesznek és elszívnak. És majd látni fogod, hogy még a halálom után is megmozgatom a fejeket.
dzsí
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2010. április 30. 1:22

Ennyi pénzért ez el is várható :):

(azért irigyellek :P:)

Maybe
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2010. április 29. 23:23

sikerült túladnom a régi külső hangkarin és beruházni egy Focusrite Saffire PRO 24-be. :):

a hangjától azt hittem lehidalok. kb 3szor hangosabban és dinamikusabban szól, mint a régi M-Audio Firewire Audiophile. :8-O:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dzsí 2010. április 30. 11:10-kor.
Amikor meghalok mindenki sírni fog, mindenki szenvedni fog. De egy bolond földműves majd egy szép vadkenderré változtat engem. Majd levágnak, megvesznek és elszívnak. És majd látni fogod, hogy még a halálom után is megmozgatom a fejeket.
dzsí
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2010. január 28. 2:06

nem tudja vki, hogy s/pdif (coaxial) kimenetből lehet-e csinálni egy sima rca-t? igazából az érdekelne, hogy van-e ilyen "átalakító kábel" vagy konverter. megoldható egyáltán a dolog, hogy digitálisból analógot csinál?

az van, hogy a hangkártyámon 2 sztereó kimenet van és kellene mindenképp egy 3. is amit rá tudok dugni egy keverő tetszőleges csatornájára..
dzsí
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2010. január 27. 0:53

a VST pluginjeid szarabb hangot adnak ki mint a hangkártyád. Azon kívül nem ismerem a hangfalaidat, de szerintem valószínűleg azok képessége is alulmúlja egy komoly D/A képességeit, uh a leggyengébb láncszem valsz nem a hangkártya lesz (és akkor a teremakusztikáról még nem is beszéltünk)
persze lehet venni jbb hangkártyát de kb 1%-al leszel előrébb. Többet érnél egy pár jó hangfallal, erősebb géppel, jobb kontrollerrel stb.
én pro hangkártyának igazából akkor látom értelmét, ha van felvétel is (valamilyen külső forrásból... szinti, sampler stb), vagy ha valaki mondjuk zongorázni akar, és 5-8ms latency már zavarja (bár a latency kérdésre is vannak már megoldások).
ezeknek a beépített hangkártyáknak a D/A része szerintem még egész használható. illetve home szinten nem sok minden múlik rajta. az A/D oldal viszont általában használhatatlan.
bunni
advanced player

Hozzászólás Dátum: 2010. január 27. 0:41

Néha használok midibillt is.
Egyébként elsősorban a latency csökkentése lenne fontos, másodsorban kurvára nem tetszik a jelenség, amit lejjebb leírtam. :):
Meg az sem mellékes, hogy szeretném, ha szépen, tisztán szólalna meg minden már itthon is.

Maybe
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2010. január 26. 22:09

szerintem sincs semmi baj az alaplapi hangkártyával home szinten (amig VST-zel), de ha valaki elmagyarázza nekem, hogy mi előnye származik egy szoftveres zenésznek egy profi hangkártyából, akkor az előtt fejet hajtok.
pláne ha midibillt se használ
bunni
advanced player

Hozzászólás Dátum: 2010. január 26. 20:36

Már 10 éve alaplapival tolom, asszem ideje váltani

Öööö hát akkor itt az ideje váltani :D: Most megnyílnak az új dimenziók....
tom
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2010. január 26. 19:13

Már 10 éve alaplapival tolom, asszem ideje váltani :D: :D: :D:

Maybe
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2010. január 26. 19:02

Szerk: http://www.absolute.hu/webshop/?back=4&pid=76
Most ajánlottak egy ilyet használtan, fél év garival egy 20-asért. Mennyire éri meg?
Van ennél sokkal jobb ennyiért?

Hi! Ennyiért jobbat nem kapsz, alapszintü, de ár /értéke jó. Az alaplapi hangkártyát azonnal feleltsd el zenélésre.
tom
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2010. január 26. 0:59

Lehet h hülye kérdés, de azért felteszem.
Lehetséges h a hangkártya drivere alapban kompresszál?
Már régebben feltűnt, hogy néhány zene, ami nálam kásásan, szétfolyósan szól, az másoknál feszes és kristálytiszta.
Ezen kívül ha megy egy zene mondjuk winampban, és ráindítok vmit media playerben, vagy esetleg reason, sound forge, mindegy, akkor a keverőn nem megy 0 db fölé, nem is torzít, viszont ilyen halk nyöszörgő kásás hangzása lesz.
Lehet ez a kangkártya drivere miatt? (tudom, dobjam ki a picsába az alaplapit - egyelőre még nincs más)

Más: olyan 10ezres árkategóriában milyen kártya az, amire érdemes áldozni?
Szarok az 5.1-re, úgyse használom, de stereoban, zeneszerkesztésre legyen viszonylag szép hangja.

Szerk: http://www.absolute.hu/webshop/?back=4&pid=76
Most ajánlottak egy ilyet használtan, fél év garival egy 20-asért. Mennyire éri meg?
Van ennél sokkal jobb ennyiért?

Maybe
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2010. január 4. 11:53

szuper, köszi :wink:
M
LPD agent

Hozzászólás Dátum: 2010. január 3. 22:33

ja. Asio4all majd segít neked benne.

http://www.asio4all.com/
dzsí
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2009. december 18. 8:34

szeretnék venni vmi usb-s hangkártyát, de abszolút láma vagyok ehhez... szeretnék a gépről zenélni 3-4 dekken egyszerre. csak a saját magam szórakoztatására otthon, úgyhogy nem akarok csúcsmodellt. tudtok ajánlani vmi olcsóbb fajtát?

illetve 5.1-es soundblaster audigy kariból ki tudok csikarni vhogy egyszerre 3-4 különböző kijövő jelet?
M
LPD agent

Hozzászólás Dátum: 2009. augusztus 23. 22:48

szerintem meg arra amire nekik kell semmivel nem teljesít jobban egy olcsóbb hangkarinál
bunni
advanced player

Hozzászólás Dátum: 2009. augusztus 18. 16:29

Pharkas írta:pajtinak kellene es a kxel szivott,ezert lenne elvaras a gyari driver.
azt mondtam neki,h 10 feletti osszegre szamoljon,az bele is fer,de az m-audiok pl. 30nal kezdodnek es az mar sok.
szal azert nem mindegy melyik boltba megy be az ember.

Bocs, hogy ismeretlenül osztom az észt, de, ha a barátod rendes gyári driveres két sztereó kiemenetet kezelő kártyát akar, szerintem 30 alatt nem nagyon fog kapni. Kicsit sporolni kell még és venni valami ilyesmit:
http://www.codastudio.hu/Hangkartyak/PCI/ESI-Maya44-PCI/Reszletes-termeklap.html
(Az öcsém használja ennek az USB-s változatát DJ-zéshez.)
Üdv!
G.t.
G.t.
Friss hús

Hozzászólás Dátum: 2009. augusztus 5. 18:47

hát én sima számtek boltra gondoltam. "zenész" boltokban biztos nem lesz több kimenetes hangkártya 30 alatt.
kx jól szokott működni, meg az asio for all is, de a gyári driverrel sem lesz probléma, max kicsit nagyobb lesz a latency.
egy ilyen audigy vagy valami hasonló szerintem bőven jó. Nem vagyok képben ebben a kategódiában, de szerintem nagy különbségek nincsenek, uh igazából ezért mondtam, hogy amit a boltos ajánl (bármelyik számtekboltban) az kb jó is lesz
bunni
advanced player

Hozzászólás Dátum: 2009. augusztus 5. 16:45

pajtinak kellene es a kxel szivott,ezert lenne elvaras a gyari driver.
azt mondtam neki,h 10 feletti osszegre szamoljon,az bele is fer,de az m-audiok pl. 30nal kezdodnek es az mar sok.
szal azert nem mindegy melyik boltba megy be az ember.
"In science one tries to tell people, in such a way as to be understood by everyone, something that no one ever knew before. But in poetry, it's the exact opposite."

Paul Dirac
Pharkas
His Majesty

Hozzászólás Dátum: 2009. augusztus 5. 11:00

ha csak ennyi a követelmény, akkor bemész a legközelebbi boltba, ezt elmondod, és amit a kezedbe adnak pont jó lesz.
de ne a gyári driverrrel használd :D
kivéve ha a gyári driver ASIO
bunni
advanced player

Hozzászólás Dátum: 2009. augusztus 5. 6:52

Tudtok belso hangkartyat javasolni,amely gond nelkul kezel le ket stereo kimenetet es mindenzt a gyari driverrel Abletonban is ?
A minoseg nem fontos - inkabb az ar- otthoni,kerti dj mixre kellene,dj kevero melle.
"In science one tries to tell people, in such a way as to be understood by everyone, something that no one ever knew before. But in poetry, it's the exact opposite."

Paul Dirac
Pharkas
His Majesty

Hozzászólás Dátum: 2009. június 30. 22:52

a te esetedben semmi szerepe nincs a hangkártyának.
a mixelést/renderelést a processzor végzi
bunni
advanced player

Hozzászólás Dátum: 2009. június 30. 20:48

Sziasztok!
Egy kérdést szeretnék feltenni... :?:
Ha a laptopomat, csak zenék összekeverésére (mixelésre) használom Ableton Live-al, tehát nem veszek fel semmit, nem LIVE-mixet készítek, nem zenét szerkesztek/csinálok...stb.
Akkor fontos-e a hangkártya minősége?
Mi a változás egy minőségi (drága) hangkártya és egy integrált hangkarinál?
tibbi
Friss hús

ElőzőKövetkező

Vissza: Zeneszerkesztök fóruma