erről jut eszembe az a mondás, hogy "a legtisztább energia, a fel nem használt energia" amúgy szerintem a környezetvédelem célja egy szóban összefoglalható: megelőzés!
ezt a topikot most kezdtem el olvasgatni...nagyon jó
Vaterán a keresések közt első helyen van a "kerékpár", mögötte az örök dobogós "nike", "iPhone" és "nokia" kulcsszavak. Amúgy én is azt látom hogy a fiatalok körében egyre jobban terjed a bicó, ez tök jó.
Manapság rengeteget hallunk a környezetvédelem fontosságáról. Ám de kevesen vannak, akik tesznek is az ügy érdekében. A Tápió in Love csapata elkötelezett a környezet védelme mellett. Mi sem bizonyítja jobban, mint hogy május 23-án szombaton a Tápió folyó nagykátai szakaszának egy részét tisztították meg, hazai lemezlovasok társaságában. Itt megtekinthetitek a tisztításról készült videós beszámolót. http://www.alternativenergia.hu/video-lemezlovasok-a-tapio-folyo-vedelmeben/4290
" A mi utunk más volt: a jó, és igaz nemzeti jellemvonások klasszikus igenlése. Nagy fizikai tisztelgés az élet fantasztikus lehetőségei elött."
lebomlás téma:az átlag műanyag zacskók valóban 20 évre datálódnak, de készitenek lebomló zacskókat is, amikre külön fel is tüntetik hogy ez ilyen. Úgyhogy amire nincs ráirva az még a régi tipus. Műanyag flakon kérdésében meg a "soha" elég tág kategória... Mindenesetre én is úgy tudom hogy többszáz év is lehet akár.
sztem meg nem. lehet,h tulzasok ezek az intervallumok,de en nem tudom elkepzelni,h egy muanyag doboz(legyen pl.: mososzerses flakon) 5ev alatt lebomlik. nem vitatkozom, en csak azt mondom amit olvasok, hallok.
" A mi utunk más volt: a jó, és igaz nemzeti jellemvonások klasszikus igenlése. Nagy fizikai tisztelgés az élet fantasztikus lehetőségei elött."
lebomlási idők: aha, műanyagflakon soha, zacsi 20 év.. az utóbbi időkben gyártott műanyag cuccoknak már a sima napfénytől elkezdenek széthullani a molekulaláncai, kb 3 év alatt nagyon max. zacsinál, flakon 5-6 évnél tuti nem több.. Amit nem ér nap ott gondolom több idő, de szerintem ez nagy eséllyel egy újabb energiaklub vagy hasonló hatásvadász "meghökkentő adatok" kategóriás infó.
Egy 2008 októberében közzétett tanulmány szerint minden negyedik emlősfaj a kihalás szélén táncol, és minden hetedik madárfaj, minden harmadik kétéltűfaj, valamint a növényfajok 70%-a veszélyeztetettnek mondható.
"Németországban az elmúlt napokban került sor az első "hibrid hajtású" erőmű alapkőletételére. A szélturbinákkal megtermelt elektromos energiával szeles időben vizet bontanak, majd szélcsendben a tárolt hidrogénnel hajtott generátorokkal táplálnak energiát a hálózatba." ejha..
Becslések szerint évente 100 000 kWh villamos energiát, azaz hozzávetőleg 70 családi ház éves áramigényét képes kitermelni e környezetbarát megoldás, mely révén az áruház a széndioxid-kibocsátását is jelentősen, kb. 42 000 kg-mal képes visszaszorítani évente.
ideje volt mar az ilyen kezdemenyezesnek.
Egyáltalán nem vagy egyedüli fecske. Ha mást nem is tesznek, de azért elég sokan szelektálják már a szemetet, köztük én is, és sok más ismerősöm is (itt a fórumon is jópáran írtak erről). De persze azért még nem vagyunk elegen, és hát a szelektálás is csak egy a sok teendő közül...
én kb. 2-3 hónapja nem kérek sehol szatyit,van nálam egy textiles(LFP felirattal ) és abba vásárolok,de hogy meglepődnek még mindíg a kasszások,nemértem a műa.flakonokat,papírokat már évek óta szelektíven dobálom ki,próbálkozom egy kicsit,hogy lehetne jobb,bár tudom,egy fecske sajnos...
ez egy az egyben ellentete pl amit en csinalok..fotelban fexem,korulottem telefon,kaja,pia ami kell h meg veletlenul sem keljen felkelni,mert akkor ideges leszek
"You have big dreams in life. Try your best and you shall achieve them soon. "
"Vesztesekre márpedig szükség van. Hogy tudd, hová jutsz, ha az ő útjukat járod. Ők a viszonyítási pont. A nullák így töltik be végül küldetésüket"