Hangkarik!

Hozzászólás Dátum: 2009. április 14. 18:28

az sb xfi nem komolyabb cucc, ha zenélésről beszélünk akkor inkább a vér-gagyi kategória. játékokhoz, házimozizáshoz persze kiváló.

vst-khez meg amúgy is fölösleges jó hangkártya, mivel a hangkártyának semmi köze ahhoz, hogy az adott VST hogy szól (ugye a renderelést a processzor végzi, tehát mikor kész a zene, és kirendereled wav-ba, akkor nem is szükséges, hogy hangkártya legyen egyáltalán a gépre csatlakoztatva)

a D/A konverzió a gagyi hangkártyákban is elég jó ahhoz, hogy te otthoni körülmények között, relatív olcsó hangfalakon (még az 1-200ezer forintos hangfalak is bőven annak számítanak, sőt még ennek a duplája is), szar minőségű VST-kkel dolgozz.

szóval csak annyit akarok mondani, hogy nem a szar hangkártya lesz a leggyengébb láncszem a csapatban.

Ott van értelme egy jó hangkártyának, ahol külső hangszerrel is dolgozol (most az teljesen mindegy, hogy gitár, dob furulya, vagy szintetizátor). az A/D konverzió már sokkal inkább gyenge pontja a hangkártyáknak, és amíg lejátszani mindegyik tud relatív jó minőségben, addig felvenni még a 100k fölötti hangkártyák sem tudnak tökéletesen (sőt, ezek még jócskán a belépő szintű kategóriát képviselik).

Ha nem használsz külső hangszereket, nincs több száz ezer forintos hangfalad, és akhusztikailag kezeld szobád, akkor egy értelme van egy jó hangkártyának, az pedig a jobb latency. de elfogadható latency-t egy ASIO for All driverrel még egy SB live-ból is ki lehet hajtani, uh ezért fölösleges pénzt kiadni.

szóval én másra költeném a pénzemet (mondjuk gyűjtenék egy jó hangfalra, azzal sokkal többet érsz). szerintem egy kezdőnek semmilyen gyakorlati előnye nem származik egy komolyabb hangkártyából... egy xfi meg még csak nem is az.
Break on through, this is not the end...
bunni
advanced player

Hozzászólás Dátum: 2009. április 14. 15:26

Sziasztok!
Szerintetek érdemes beruházni egy sb xfi x treme audio box ra?
Szekvencer progikhoz kellene valami komolyabb cucc, vst kkel dolgozom, nem élő hangszerekkel. :D
vizipipa19
Friss hús

Hozzászólás Dátum: 2007. február 27. 8:39

van körülöttem aki használ :)
Firedog
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2007. február 19. 19:11

emu 1616M használ valaki közületek ilyet?
=TECHNO/ HOUSE/ MINIMAL ARTS/ CREATION=
Saitan
Friss hús

Hozzászólás Dátum: 2007. január 29. 14:20

hardtech írta:de az 50 az nem közép árkatgória, ha profi cuccokban gondolkodunk :wink:

ennyiért max egy potmétert kapsz profi cuccban :D az M-audio pedig elég jo cuccot gyárt, főleg mert pro toolst adnak hozzá. Na azzal már gyerekjáték minden! főleg a 7.3-al!
El Magico
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2006. november 25. 18:17

lemezt digitalizálni és elkezdeni zenét irni szerinted profi cucc kell?

mert ha igen akkor digi002 rack és yamaha 02r... a hatás nem marad el :wink: (csak vicc)
Firedog
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2006. november 25. 17:15

de az 50 az nem közép árkatgória, ha profi cuccokban gondolkodunk :wink:
hardtech
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2006. november 25. 17:06

Én igazából arra akartam kilyukadni, hogy amig valaki nincs tisztában azzal, hogy mit is szeretne, annak nem ajánlatos még csak közép ártakegóriás karit se venni. Körülöttem a tapasztalatok ezt mutatják!
Firedog
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2006. november 25. 15:03

akkor a hiba GM készülékében volt :)
bunni
advanced player

Hozzászólás Dátum: 2006. november 25. 11:41

én az m-audio hangkártyákról nem hallottam túl sok jót, pont a driver miatt.
de erről gabriel miller többet tud mondani, mert ő is szopott vele :)
viszont az e-mu már a creativeé, vagyis a driver gondok szerintem felejtősek...
hardtech
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2006. november 24. 20:49

0404-et tuti nem vennék PCI-osban (egyébként ha jl tudom már van hozzá stabilab driver is, de én akkor is tartok tőle egy kicsit)... akkor már inkább egy 0202USB
a 1212-meg megy dock nélkül is... ha később úgy érzi, hogy jobb kártya kell neki, fejlesztheti a 1212-jét egy dock-al.. ha meg elég neki dock nélkü, akkor nem kell kiadni azt a plusz 50-et amiről beszélsz... sztem jó választás a 1212. de ez az én véleményem.
Meg lehet nézni az M-audiókat is igaz, hogy a hangjuk nem egy nagy durranás, de ez lehet, hogy nem is elvárás, vagy lehet, hogy nincs is olyan hangfal (vagy fül :) ) amin ez a különbség hallható lenne.
olcsók, atom stabil a driverük, egyszerűbb használni mint az emu patch-mixét, van több ki be menetük. DSP-t mondjuk nem tudnak. szóval meg kell nézni azt is, hogy mire van igény...
bunni
advanced player

Hozzászólás Dátum: 2006. november 24. 19:22

először én is 0404-et néztem ki (ezt még régebben), de ez nem valami jó ajánló levél:
"...a PCI-os 0404-nek legendásan instabil a drivere, mindenki szopik vele mint a torkosborz..."

ennek folyománya ként én is az 1212re gondoltam

nem, nem fontos hogy, külső legyen (bár célszerűbb lenne, de ahogy nézem túl nagy az ár differencia) és nincs 8 vasam se
fade
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2006. november 24. 19:09

ya végülis a 0404 sem rossz. csak 50 volt a határ ezért gondoltam a 1212m-et :D
hardtech
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2006. november 24. 18:52

fade írta:szeretnék venni egy értelmes hangkártyát pc-be, zeneszerkre főként, de rákötném keverőmet, esetleg digitalizálnám valami elfogadható minőségben a lemezeimet
max 50e HUF van a dologra, ugyhogy a kedves szakértők ájánlhatnának valami jót

Én a helyedben vennék egy E-MU 0404-et, ami melleselg abszolút megfelel az elvárásaidnak. Gondolom nincsen otthon digitális pultod, vagy 8 vasad amit egyszerre szeretnél rákötni a hangkaridra. Amatör szinten zenét írni, és baksikat bedigizni ez több mint tökéletes. ...és később amikor már tudatosan, tapasztalatból szeretnél hangkártyát vásárolni, akkor ruházz be egy drágább kariba. Megsporolsz magadnak, egy esetleges csalódást, és "pénzkidobást". Plusz az sem mellékes, hogy amikor majd már tudod mit szeretnél, és túl akarsz ezen adni, az olcsó ára miatt kevesebbet buksz vele mint azzal amelyik kétszer ennyibe kerül.
köszönöm a szót :)
Firedog
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2006. november 24. 18:42

Tehát akkor a 100%-os kihasználtsághoz ideje megduplázni az 50- ezrét ebben az esetben :)
Firedog
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2006. november 24. 18:38

van a 1212 ami a régifajta már nem gyártott Dock-al megy, és van a 1212V2 ami asszem a 1820 dockjával megy... (vagy van valami új dock, nem vagyok biztos benne...)
bunni
advanced player

Hozzászólás Dátum: 2006. november 24. 18:24

hardtech írta:http://absolute.hu/vasarlas/shop/?pid=1015&back=4

ár/érték arányban a legjobb :wink:

Plusz még kb 50 lepedő az audiodock hozzá, ha kiszeretné használni a hangkariját, és nem tudom, hogy egyáltalán árulnak-e még ehhez ilyet.
Firedog
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2006. november 24. 17:46

ha nem fontos, hogy külső legyen, akkor én is ezt venném szerintem :)
bunni
advanced player

Hozzászólás Dátum: 2006. november 24. 16:52

http://absolute.hu/vasarlas/shop/?pid=1015&back=4

ár/érték arányban a legjobb :wink:
hardtech
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2006. november 24. 16:42

szeretnék venni egy értelmes hangkártyát pc-be, zeneszerkre főként, de rákötném keverőmet, esetleg digitalizálnám valami elfogadható minőségben a lemezeimet
max 50e HUF van a dologra, ugyhogy a kedves szakértők ájánlhatnának valami jót
fade
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2006. november 23. 15:36

ja... ez igaz :-) meg akinek több be ill kimenet kell, az sem a 0202, illetve a 0404 USB-t fogja venni, hanem valami M-audiót :)

a lényeg, hogy felhasználási területtől, és sok minden mástól is függ, hogy ki mit használ... pro és kontra vannak érvek mindkét oldalon, de a konkurencia hasonló képességű kártyái is ebben az árkategóriában mozognak... szerintem :)
bunni
advanced player

Hozzászólás Dátum: 2006. november 23. 14:41

Jaja ebben igazad van... De itt van megint a de, mert felhasználási kör kérdése, kinek mi jön be jobban. Mondjuk nem tudom, hogy már minden M-audio kompatibilis-e pro tools-al, de akinek az kell és nincs píze digi-re akkor az M-audio-t vesz, és megint ott tartunk, hogy itt egy nagy előny ami az emu-nál nincs. :roll: Edirol nem téma, az fos ezekhez képest :!: :twisted:
Firedog
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2006. november 23. 14:35

csak egy példa volt :) és nyilván nem a Digi 002-re gondoltam :)

amúgy ha megnézed a hasonló tudású m-audiókat, vagy edirolokat , akkor azokat is hasonló áron mérik... már pedig én inkább vennék E-mut mint M-Audiót :)
Edirolt még nem hallottam, de az M-audiónál egyértelműen jobban szólnak az E-muk
bunni
advanced player

Hozzászólás Dátum: 2006. november 23. 14:29

Jaja MAC compatibilis :roll: igaz, de ezzel sincs egyedül és ez sem ekkora kiváltság szerintem ebből a szempontból, mert akinek MAC-re ven pénze az nem fog ilyet venni. (presztizs miatt)

Amúgy szerintem "nagy bátorság" egy kalap alá venni egy digidesign és egy emu kártyát :) A digidesign ára pedig egy üzletpolitika része amit Ők képviselnek :) A legtutibbat a legtutibbaknak ;)
Firedog
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2006. november 23. 14:23

a külső kártyák mindíg drágábbak, egyébként kb ugyan úgy szól mint a PCI-os tesója, azzal akülönbséggel, hogy ez már MAC komatibilis is, ami nem egy elhanyagolható szempont, és a PCI-os 0404-nek legendásan instabil a drivere, mindenki szopik vele mint a torkosborz, ellenben itt szó sincs ilyenről.
Igaz a DSP kimaradt belőle, de a 0404 DSP része amúgy sem volt valami nagy csoda, amennyire én tudom :)

de még mindíg nem értem, h pl mérnem a legkisebb digidizájnt linkelted, ami 90 ropi, és annyival tud többet, hogy gondolom megy rajta a Powertools LE.

Szerintem egy ilyen minőségú külső hangkártya nem olyan meglepően drága 60k-ért :)

szerk: Laptop live-hoz vegyél m-audio tranzitot... bőven elég.

Ha meg otthon is akarod használni, akkor 0202... ha nem akarsz DSP-zni, és nem kell több ki/be menet, akkor bőven elég... miven kibaszott jól szól.
bunni
advanced player

ElőzőKövetkező

Vissza: Zeneszerkesztök fóruma