Lenne egy pár kérdésem???

Hozzászólás Dátum: 2008. december 7. 13:00

Az emu-k szerintem csak Magyarországon vannak hype-olva, itt kint angliában nem is nagyon lehet venni, összesen egy boltot találtam ami foglalkozik vele. Az ára meg közel duplája az alesisnek, annyit meg már nem akarok szánni rá, mégha szebben szól és jobb akkor sem. Kb 200 font körül gondolkozom!
axelfoley
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2008. december 6. 18:42

Monitore One-nal el lehet lenni, de nem egy nagy csoda. a másikat még nem hallottam, de a helyedben inkább gyüjtenék egy PM-5ös E-Mu-ra. az már tényleg elég jó... belépő kategóriában legalábbis. én biztosan azt vennék az Alesis-ek helyett. Szerintem megéri, mert aztán évekig azt fogod használni...
és nem is sokkal drágább.
Break on through, this is not the end...
bunni
advanced player

Hozzászólás Dátum: 2008. december 6. 16:31

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy valakinek van-e tapasztalata erről a két hangfalról?
Alesis M1 620
Alesis Monitor One Active Mk2
Körülbelül mekkora különbség van a kettő típus között hangzásban? Melyik a jobb? Vélemények, stb... érdekelnének! Árban kb egyformák ahogy néztem, bár mintha a régebbi típus drágább lenne.
Előre is köszi!
axelfoley
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2008. március 22. 19:42

sziasztok !
nekem volna egy próblémám és nagyon örülnék ha tudna valaki segíteni.
nos aról lenne szó hogy én egy szoftwares adudióprocesszor láncon dolgozom ami vst pluginok egymásután kötéséből áll.
vannak ilyen waves csomagok is. pl: Waves Diamond Bundle + L3 v5.2 - DX,VST,RTAS
ezekből a pluginokból lehet elég jó láncot összehozni.
én broadcast célra szeretném használni.
van is egy plugin ami pl a közismert winamp dsp-k közé épül be.
adapt-x a neve.
ez képes illeszteni ezeket a pluginokat csak mellékesen nagyon instabil egy program.
ha működik és nem nyúlok a programon semmi beállításhoz akkor nincs gond de ha valamit módosítani akarok van mikor hirtelen leáll és bezárja azt a programot is amiben fut.
a lényeg az lenne hogy olyan programra lenne szükségem amitől nem várok el sokmindent tehát nem kell hogy lejátszó is legyen sok exztrával hanem stabil program legyen ami mellesleg nem ártana ha tudná kezelni az e-mu1212m hangkártyámat asio-ban is és 24 bit 96khz-s mintavétellel.
tehát lényegében egy olyan dolog kell amivel illeszthetem ezt a láncot minél közvetlenebbül ezzel a duplex hangkártyával és úgy működjön a gépem mint egy broadcast processzor.
tehát nem egy bizonyos hanganyagot szeretnék kezelni hanem folyamatos audióforrást.
ha valaki tud valamit segíteni előre is kösz.
zsoltyfm
Friss hús

Hozzászólás Dátum: 2006. június 28. 22:22

kábelek se ártanak :lol:
"ha azért játszol hogy nyerj, máris vesztettél" play for real!
Kép
Freezer
SH NFL & SH World Cup Champion

Hozzászólás Dátum: 2006. június 28. 13:53

hangkártya, a szükséges számú be/kimenettel
Break on through, this is not the end...
bunni
advanced player

Hozzászólás Dátum: 2006. június 28. 10:32

Hi! Ha lenne egy Behringer DX-052-es keverőm akkor azt h tudnám összekötni a számítógéppel? és mi kéne hozzá?
titt

Hozzászólás Dátum: 2005. február 24. 16:25

Novotny:
Bocsi, kujtar vagyok csak az előbb elfelejtettem belépni!!!
kujtar
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2005. február 24. 16:23

Ha például a Reason-nel készítek zenét, kimásolom Cubase-be és ott konvertálom át. De ott van egy jó pár lehetőség. Már szinte mindegyiket kipróbáltam. Mp3-ba próbáltam a 20 kbit 11025 hz-től a 320 kbit 44100-ig.
De ettől csak a minőség romlik. Vagy úgy adja vissza a cd mintha dobozból szólna vagy pattog. Igazából csak a Cubase-en belül próbálgattam.
Van egy másik kérdésem is:
Van egy Roland SH-32-es hangmodulom, az erről felvett hangok a Cubase-ben iszonyúan zúgnak. Két nagy jack (nem tom hogy hogy kell írni) dugós jobb-bal hangkimenet van rajta. Ezeket, hogy bedugjam a pc-be össze kellett hoznom egy közös kis jackkel. Lehet, hogy itt a baj. a kábeleim se hangfalkábelek, csak kis gagyik. De ha bedugom a pc-be vagy kihúzom zúg és durrog. És ilyen zúgott minőségben játsza is vissza.
Hol a probléma?
Előre is köszi.
Vendég

Hozzászólás Dátum: 2005. február 5. 18:01

Hát ez a kérdés elég érdekes. Ugyanis jó lenne tudni, hogy milyen formátumból írod, milyen programmal és milyen programmal konvertálod át a zenédet, mielött felírnád a CD-re.

Ha ezeket megírod, akkor lehet, hogy közelebb kerülünk a probléma megoldásához. 8)
Novotny'
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2005. január 20. 21:55

Hali!
Miért van az, hogy e zenéim mire felírom cd-re szar minőségűek lesznek.Már megpróbáltam 1000 féle képpen felírni, de nem jó.Nem tom megoldani, segítsetek!
Köszi
kujtar
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2005. január 1. 20:47

A Fruity nálam is csinál ilyeneket. Tény viszont, hogy a Fruity szándékosan hibrid programnak lett írva. Tehát inkább olyan céleszközöket támogat, amelyek bizonyos számolásokat átvesznek a CPU-ról. DSP procikat, meg mindenféle más okosságokat. Ebből a szempontból sokkal gépbarátibb a Reason. Ellenben sokkal rosszabbul van szofisztikálva, mint a Fruity.

Amit ti is észrevehettetek, hogy a Fruity korábbi verziói tele voltak buggal. Ezek szép finoman eltűntek belőle. Legalább is látszólag. Ugyanis a forradalmi ötleteiket a programozók mindig igyekeztek kellően kivitelezni, ellenben ez ütközéseket generált. Ezeket az ütközéseket pedig sok esetben a gépigényes megoldásokkal tudták áthidalni. Ilyen például a MIDI vezérlés kérdése. Vagy az esemény kezelő csatornák kezelése.

Szal még azért ma sem hibátlan a Fruity. Legyen szó akár az FL Studio-ról.
Novotny'
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2004. december 31. 8:56

PIMPI............

Eddig müxöt az egész?????
Mert ha igen nekem is volt ilyen futass le egy antvírust mert van amikor egy kis szemét elbújik a gépen és eléggé lelassítja ilyenkor!!!!
Ajánlatos amikor zenét szerkesztesz akkor mindent kikapcsolni mert a memóriát sok minden foglalhatja, habár nem tudom mennyi RAM-od van!!

Ha eddig sem volt jó akkor lehet hogy a Hangkártyád drivere a rossz, de lehet ezer féle hiba írj egy kicsit részeltesebb diagnózist :wink:
C.Gey
Friss hús

Hozzászólás Dátum: 2003. november 15. 23:08

Pimpi > uninstall,format c: /q /s , adj fel egy aprohirdetest,hogy elado egy komplett gep..

es az nem jelent semmit, hogy 100 dolcsis.. Windows mennyibe kerul? 8)

milyen hangkartyad van? memoria? memoriak idozetese? megszakitasa a hangkartyanak? fsb? :wink:

lehet hardware problema is
OUTSide T. L. E.
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. november 15. 15:39

Qrva életbe már :!: :evil:

Kihagy a dallam, beakad a string, elkúrja ez a tetü az egyik mellékbasszust.... Sőt mindennek tetejében amikor kimentem wave-ba egy két helyen recseg... Pedig patternenként szépen szól... Na most mi a fenét csináljak, hogy ezek megszűnjenek :?: Végre írok egy normális zenét, erre direkt szivat :) Help Me!
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. november 15. 15:33

Erről nem tudok mesélni. A Pitcheket amúgy a Piano Rollban intéztem el, kézi beállítással, és nem programoztam be őket rendesen. Ezt is szépen meg lehetne oldani Fruityban csak meg kéne tanulnom hogyan :lol:
Assze a régi Fruityban voltam olyan demo zenék melyekben ezeket a Pitcheket nagyon szépen megcsinálták.

[quote="OUTSide T. L. E."]azt hiszem Code is tudna meselni errol, mert angelas song ban levo szintinel a pitcheket is elrontotta,ha jol emlexem.
quote]
Code 79
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. november 15. 13:37

Ezt az effect kihagyós dolgot nem igazán értem :) több száz dolláros program ez a szar fruity, nem igaz, hogy nem tudják normálisan megcsinálni. Másra meg nem akarok áttérni, örülök, hogy ezt megtanultam kezelni... Megpróbálom állitani a latencyt és waveba kimenteni, hátha jó lesz... Ha meg nem, akkor elkéne egy kis segitség. Real time-ban meg nemtom ugye felvenni, mert akkor meg akad... Igy aztán nehéz király zenét csinálni :) Végre eljutok arra a szintre, hogy tetszik amit csinálok, erre kibaszik velem a program :?
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. november 15. 12:59

egyszeru a valasz ;) fruity sux, szarul van programozva, es vannak benne hibak.

azt hiszem Code is tudna meselni errol, mert angelas song ban levo szintinel a pitcheket is elrontotta,ha jol emlexem.

masik < effekteket jobb ha kulon elmented wavba (split fx tracks), mert akkor kitudod szurni hol van a baj es esetleg kitudod hagyni rola az effektet.
OUTSide T. L. E.
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. november 15. 1:40

Csinálgatom újra Music is the drug-ot jópár napja... Végre elégedett vagyok a dolgokkal és most nagyon komolyan kidolgozok minden apró részletet, viszont lenne egy problémám, ami kérdéseket vet fel....

Kimentettem mp3-ba a zenét és a kimentett zenében olyan hangok szólalnak meg, ami nincs is a számban :) Gondolok itt arra, hogy néha az egyik szinti hangot halkabban üti le, vagy a basszusra rájön valami plussz effect. Mondjuk egy 3/4-es váltásnál olyan hibát csinált, hogy az maga volt a gyönyör, de sajna nem én akartam igy :) Az még jó is lenne ha csak a basszussal csinálná ezt, viszont az egyik string meg beakad és rossz magasságon, hamisan nyikorog. Na ezek mitől lehetnek... Beállitás probléma? Ha igen, mit hova állitsak... Fontos lenne! Köszike :wink:
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. november 14. 19:55

Nem 15 pro-52 :)

Hanem mondjuk 3-4 pro-52, 2-3 pro-53 meg 4-5 fm 7... Mondjuk zene függő ez is.. De összejön. 1 főbasszus, esetleg kettő. 1-2 mellékbasszus. Szintik... Egymásra 2-3, különböző hangokkal, egyikből egy oktávval feljebb... Stringek stb... Ha lennének normális hangjaim wave-okba. Mármint szinti hangok, bassline-ok, akkor rögtön nem lenne agyonterhelve a proci.

Azta qrva de fáj a szemem... Előbb műtötték. :? :)
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. november 14. 19:28

Te jó ég, Pimpi, 15 Pro-52!? Minek ennyi?
Amúgy ha egy VSTi-ből szükséged van 15-re, de mondjuk egyidejűleg max csak 8 szól (a többi meg feleslegesen terheli a procit), akkor elég 15 helyett csak 8at beraknod, és "megosztanod" őket olyan trackek között, amik egyszerre soha nem fognak szólni. És csak annyival kell többet csinálnod, hogy a MIDI szekvencia elejére odaszúrsz egy Program Change eseményt, amivel átkapcsolod a VSTi-t a megfelelő hangszerre. És mindjárt csak fele annyi plug-in fut.

Én igazából nem értem, miért úgy "gyártják" a programozók a VSTi-k többségét, hogy 1 példány csak 1 audio kimenettel rendelkezik és csak 1 MIDI csatornát képes fogadni. Elvégre a MIDI szabvány szerint 16 független bemeneti csatorna elfér egy vezetéken. Így 1 VSTi simán rendelkezhetne 16 audio kimenettel és fogadhatna 16 MIDI csatornát. Ekkor 1 db elég lenne az adott VSTi-ből és 16 független hangszert szólaltathatna meg és nem kéne belőle nyitni 16ot (biztos kevesebbet procit zabálna).
Pl. ezért szeretem a Halion-t, mert van vagy 10 kimenete és 1db használatával rendelkezésemre áll 10 független szampler unit.
RoBee
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. november 14. 18:15

Hali! Köszi a véleményeket :)

Én is észrevettem, hogy a vst-ik rohadtul leterhelik. Mivel általában fm7, pro-52. pro-52-om ból mindig rakok legalább 8-9 et egy zenémbe nem is csodálom. Most a Music is the drug-ba már van vagy 15 8) Ha csak egy sima wavot betöltök, akkor az alig fogyaszt, 1 %-ot sem... Egy vsti meg dob rajta 10 - 20 %-ot.. Lehet kikéne mentegetni a hangokat, amiket gyakran használok és akkor nem lennének ilyen problémáim.

Már nem sound forge-ban rakom össze a cuccot, hanem fruityban csinálok mindent.... Még szerencse, hogy amikor mentem waveba vagy mp3-ba, akkor az akadozás nem marad benne :wink:
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. november 14. 13:02

Ó igen! Nem akarom lehúzni a Fruityt, de szerintem az csak egy csicsa játékszer, ami mondjuk már zenélésre használható. De ami az implementációját illeti, azon meglátszik, hogy nem volt annyira átgondolva a koncepció, mint pl. egy Cubase-nél. Csicsa design, meg könnyen használható környezet, ez mind a hatékonyság rovására.
Én egy P4 2.4GHz/512MB RAM -al simán tudok használni 8-10 VSTi -t, meg a szükséges effekteket. És mindezt 10-20ms latencyn. Ráadásul minden track szól egyidőben minden effektjével (minden sávon legalább 1 insert effekktel és 2-3 senddel). Igaz ez maximálisan terheli a procit (mert az elhalkított sávok is szólnak, csak nem hallani), de mivel nemrég vettem egy 8-sávos keverő-controllert, ezért szükségem van arra, hogy minden track fusson egyidőben. És ez még 8-10 sáv esetében problémamentesen megoldható, és gyakorlatilag ezzel a latencyvel szaggatás nélkül real-time tudok keverni és paraméterezni mindent.

Érdemes arra is odafigyelni, hogy milyen hangért mennyi erőforrást áldozol. Egy nyomorult kis hangocskáért, amit 1x-2x használsz, nem érdemes 20%-nyi terhelést követelő VSTi-t használni, azért, hogy majd itt-ott meg is szólaljon. Ilyenkor igénytelenebb hangszert keress hasonló hanggal. Ha meg az a hang annyira jó, hogy semmikép nem akarsz lemondani róla, exportáld wav-ba effektekkel vagy anélkül (attól függően, akarod-e még paraméterezni menet közben vagy nem), a VSTi-t kapcsold ki, a MIDI sávját tiltsd le, és dolgozz tovább a hanggal, mint Audio track-kel.
RoBee
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. november 14. 9:12

megjo, hogy akadozik 10 Vsti nel ;)

azert absynth,pro 52, reason, tobbnyire szoftveres szintik > tehat a procit terhelik.

plussz errejon az effekt + majd a realtime lejatszas.

nem sokban fugg a hangkartyatol, vagyis annyiban amit mar irtam(hangkartya hardwares buffere, latencyje)

en is azt tudom ajanlani, amit magam is hasznalok.

egyszerre csak egy-ket szinti, channel szol. egyesevel elmentem wavba a hangokat, majd johet a cool edit pro 8)

de ez az akadozas erdekes modon csak fruitynal jelentkezik. Reasont megterheltem jopar geppel, es nem akadozott...
Cubase sx szintugy nem akadt meg egyszerse
OUTSide

Hozzászólás Dátum: 2003. november 14. 5:56

Hehe:) Nekem a 2400+-os AMD és fél giga ram nem bírja a zenéimet:) 10 VSTi-nél már kezd akadozni. :lol:
Pedig az nekem kevés. :cry:
Code 79
Főtörzsvendég

ElőzőKövetkező

Vissza: Zeneszerkesztök fóruma