Sztupi írta:Ezeknek a táponak van értelme úgy is ha nem aktívan sportol az ember? gyúrni gyűlölök és nem is fogok.
en mint -ugyanazzal a testmagassaggal - 68 ill 104 kg ot is megjart ember ugyanilyen cipoben jartam anno, akarmit zabaltam nem hiztam egy dekat sem, ilyen testalkattal csak hosszu tavon lehet "hizni", gondolom azert te sem akarsz a jelenlegi felsotestedre csak zsirt pakolni, onmagaban a sok zabalassa viszont csak ezt erned el .... annyira nem ertek ezekhez a dolgokhoz mint szoszo, igy en inkabb a sajat szubjektiv velemenyemet irom le: nagyon nehez 15 kilot ugy felszedni, hogy csak jo helyre menjen, epp ezert ajanlott az edzes mellett kardiot is csinalni, persze igy lasabban hizol ( en szartam ra, azt meg is lett az eredmenye) hogy ad1: ne menjen rad sok zsir, ad 2; megmaradjon az allokepesseged, ugyanis ha egy 60 kios ember 75 kilo lesz, akkor az plusz 25 % teher, ezert szabad csak lassan es fokozatosan, hogy a tested, izuleteid, inak, csontok stb hozzaszokjanak szoval en azt mondom minimum ket ev a realis (egy atlagemberbol kiindulva), ha nem szeretsz sulyzozni, akkor probald meg uszassal, nem noveszt akkora izomtomeget, de nagyon egeszseges, vmi sport kell, hogy novelje az etvagyat, tobb kaja, tobb energia, megtobb sport ... szoval vhogy ez a korforgas, amit kovetni kellene, ja es a megfelelo kaja szerepe ha jol tudom nagyobb mint az edzese, tehat erdemes utanaolvasni