Egeszseges taplalkozas,fogyokura,hizas

Aminek nincs kategóriája, az idetartozik. A napi hülyeségek, poénok, meg amit csak gondolsz. Itt aztán nem nagyon lesz moderálás :)

Hozzászólás Dátum: 2007. november 26. 13:48

szoszo majd kijavit, ha hulyeseget irnek, de szerintem nem jo ha 20 percenkent
masik gepet kezdesz el hasznalni, ez a 20-15-10 perc keves
zsiregegetes csak olyan 20-30 perc utan indul be igazan, ezert
is mondjak hogy egay atlag aerob edzes 45 perc (60ig)
szoval ha unalmas ha nem, erdemes lenne pl 45 percet setalnod
megallas, pihenes nelkul

a taposo gep 10-15 perc alakformalasra biztos jo
es en sem vagyok a formas noi popsik ellensege
szoval 45 perc seta + 15 perc taposo gep
ha zsirt akarsz egetni, bar nem hinnem hogy olyan tul
sok lenne rajtad, ha csak 2-4 plusz kg van akkor sokkal
nehezebb levinni, mintha 10-15,
egy bizonyos szint utan hozzaszokik a szervezeted
es ha nem noveled a terhelest, akkor megall a fogyas
szoval ott mar a kajaval ismachinalni kellene, de ebben
szinten nem en vagyok a szakerto
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára koxbox 2007. november 26. 13:53-kor.
koxbox

Hozzászólás Dátum: 2007. november 26. 13:35

de nem birok ki 1 gépen 40-50 percet mert halálra unom magam, eztért csinálom ezt hogy váltogatom, de az az idő egyben van, nem hagyok ki szünetet a 3 gép között. (A wave amúgy meg jó :P )
De akkor fordítsam meg és elöbb a súlyzós utána a cardio/aerob?
The music was new black polished chromed and came over the summer like liquid night

Minimize to maximize
Vivike
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2007. november 26. 13:30

a 20perc gyaloglas bemelegitesnek tokeletes, a szobabicikli sztem felesleges, legalabbis 10-15perc tekeresnek nincs sok ertelme. ezt a wave gapet nem ismerem de nem tunik tul szimpatikusnak, a taposogep sztem hatasosabb.

sulyzos edzesekkel hogy allsz? lanyoknak is sokat segit a kivant alak eleresehez.
valahogy igy kellene osszeallitani: 15perc bemeliges, pl futas. sulyzos edzes, es a vegen 40-50perc aerob. kardio edzes.
" A mi utunk más volt: a jó, és igaz nemzeti jellemvonások klasszikus igenlése. Nagy fizikai tisztelgés az élet fantasztikus lehetőségei elött."
Papi
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2007. november 26. 13:27

te fogyni szeretnel? vagy zsirt atalkitani ? :D
"You have big dreams in life. Try your best and you shall achieve them soon. "

"Vesztesekre márpedig szükség van. Hogy tudd, hová jutsz, ha az ő útjukat járod. Ők a viszonyítási pont. A nullák így töltik be végül küldetésüket"
Boris the Blade
Sneaky fuckin' Russian

Hozzászólás Dátum: 2007. november 26. 13:22

Most ez így jó hogy másoltatok mindenféle "tudományos" szöveget, de inkább mit változtassak ezen azt mondjátok :D
Szóval a 45 percem így néz ki
20 perc gyaloglás 5.3 km/h, 8-9% emelkedő (futni nem futok soha, arra nem vesz rá semmi és senki) + 15 perc ülőbicikli olyan átlag 7 km/h + 10 perc taposógép vagy wave (olyan mintha korcsolyáznál http://www.hu.technogym.com/_vti_g43_pr ... try=11734_ )
Viszont ennél a kettőnél nem igazán tudom a 130 alatt tartani a púlzust vagy akkor nagyon csiga tempóban kéne csinálnom.
és még ehhez jön hozzá a már említett 30-40 perc izotónikus gépeken végzett gyakorlatok.
Szóval mi jó és mi nem?
The music was new black polished chromed and came over the summer like liquid night

Minimize to maximize
Vivike
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2007. november 26. 13:21

izom egetes sztem sincs..

"Vesztesekre márpedig szükség van. Hogy tudd, hová jutsz, ha az ő útjukat járod. Ők a viszonyítási pont. A nullák így töltik be végül küldetésüket"
Boris the Blade
Sneaky fuckin' Russian

Hozzászólás Dátum: 2007. november 26. 13:20

Szoszo már kijavított. Izom égetést írtam, izom vesztés helyett. :oops:
Gabor22
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2007. november 26. 13:10

Szoszo írta:
Gabor22 írta:Ha nem eszel, akkor izmot égetsz és nem zsírt, sőt gátolod ezzel a zsírégetést.

kis fogalom zavar van látom. izmot azzal nem fog égetni,ha nem eszel,hanem a szervezet a szükséges fehérjét az izomból fogja elvenni,ez átlal veszíted azt el.
akkor égetsz izmot,ha olyan folyamatos mozgást végzel,amikor a pulzusod 130 felett van.

roviden es tomoren ez a lenyege az izomvesztesnek. amugy meg h kell izmot egetni? : D
" A mi utunk más volt: a jó, és igaz nemzeti jellemvonások klasszikus igenlése. Nagy fizikai tisztelgés az élet fantasztikus lehetőségei elött."
Papi
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2007. november 26. 13:05

Vivike írta:
Szoszo írta:akkor égetsz izmot,ha olyan folyamatos mozgást végzel,amikor a pulzusod 130 felett van.

Én kardiózok minden alkalommal 45 percet (+ min. 30 perc "gépek" utána) és úgy veszem észre ez fogyaszt (alakít), de akkor csak az izom ég a zsír nem? vagy hogy van ez?
Nem így kéne csinálni? De akkor hogy?
(a teremedző is azt mondta hogy az edzés 75% kardió legyen)
ajh nem értem :oops:

izmot nem tudom, h lehet egetni edzessel..baris nem hallottam ilynerol..zsirt egeted, alakitod at izomma...izmot formazni tudsz sztem egetni nem...
ha fogyni akarsz, akkor tudom h tobb gyakorlatot kell csinalni kis sulyokkal,azzal egetsz zsirt..de majd en is kerek progit es szolok mi a palya :D

Boris the Blade
Sneaky fuckin' Russian

Hozzászólás Dátum: 2007. november 26. 13:05

Vivike írta:
Szoszo írta:akkor égetsz izmot,ha olyan folyamatos mozgást végzel,amikor a pulzusod 130 felett van.

Én kardiózok minden alkalommal 45 percet (+ min. 30 perc "gépek" utána) és úgy veszem észre ez fogyaszt (alakít), de akkor csak az izom ég a zsír nem? vagy hogy van ez?

nincs jogom megítélni semmiféle teremedzőt,de akármelyik profi versenyzőt,ha megkérdezel,mind azt fogja mondani,h az aerob edzéssel lehet csak zsírt égetni. egyébként itt a meghatározás Papi által linkelt oldalról:

Aerob edzés
Olyan mozgásforma, amely egyszerre mozgatja meg a nagy izmokat –a láb mindenképpen a mozgás alapja– de alacsony intenzitással, ezáltal nem okoz az izmokban a súlyzós edzéshez hasonló terhelést, glikogénürülést stb. A folyamat lényege az egyenletes, monoton edzés, pl. tempós gyaloglás, egyenletes terheléssel. Ilyenkor nagyon hamar átáll a test arra, hogy a zsírokat használja energiaforrásnak, mert van idő arra, hogy az amúgy időigényes aerob folyamatokat a zsírok zsírsavakká bontását stb. elvégezze, mivel nincs hirtelen, gyors, intenzív izommunka. A terhelést úgy kell beállítani, hogy ne legyen a pulzus magas, max. 130, mert a magasabb pulzus már átesik kardió tartományba. Ez a zsírégető edzés.
Aerob edzés a gyaloglás gépen vagy gyalog, a futás (az edzetteknek, akinek nem emelkedik meg a pulzusa), ellipszistréner, bicikli, stb.
Kardió edzés
Formáját tekintve ugyanaz, mint az aerob edzés, de itt a magas pulzusszám miatt már fokozott az izommunka, így a test nem tudja zsírból (lassan) fedezni az energiát. Ez valójában állóképességi edzés. Annak ajánlott, aki nem végez súlyzós edzést, súlyzós edzést végzőknek azonban könnyen izomveszteséget okoz. Semmiképpen se olyan hatékony, mint a súlyzós edzés aerobbal kombinálva.
Szoszo

Hozzászólás Dátum: 2007. november 26. 13:00

hu most nem volvastam vegig az osszes hozzaszolast, igy ha mar elhangzott akkor bocsi.

szval mindennek az alapja a kaja, legyen az tomegeles, zsiregetes, szintetntartas. es sztem ha valaki tisztaban van az alapdolgokkal akkor nem kell ide kamu norbi a csak kettoig ehetsz porkoltet hozzaallasaval.
alapismeretek: http://body.builder.hu/edzo_faq.htm4 itt minden megtalalhato. a legjobb oldal :wink:

ha valaki kardiozik akkor az a lenyeg,h a teljesitmenyed 70-80%-n dolgozzon (ha rosszul mondom akkor majd szoszo kijavit), es minimum 40percet.
20percnek semmi ertelmi nincs, azzal nem fogtok zsirt egetni. a zsiregetes alatt is napi 4-5kajalasnak meg kell lennie, azt hiszem ez nem kerdeses
Papi
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2007. november 26. 12:44

én talán ma íratok edzés tervet,majd beírom mit tudtam meg,de eddig úgy csináltam h 1 óra kardio,amúgy érdemes edzéstervet íratni :wink:
De szarul nézel ki,iszol te eleget?? :twisted:

Kép
..::CiNu::..
KisSzivacska

Hozzászólás Dátum: 2007. november 26. 12:30

Minimize to maximize
Vivike
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2007. november 26. 12:21

Belzebub írta:ez a vita már egyszer lezajlott, csak más szereplőkkel. :)

Nem csak egyszer :)
Ben Dover
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2007. november 26. 12:10

Gabor22 írta: De én annak alapból nem hinnék, aki sertéshúst ad fogyókúrázónak és azt állítja, hogy jobb a csirkemellnél.

amúgy malachús volt, nem azt mondta ,hogy mangalicát egyél machetével :)
Kép
brp
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2007. november 26. 12:09

Norbi egy unszmpatikus kiscsíra. én sem bírom. ettől függetlenül sztem hülyeség lenne megkérdőjelezni, hogy ért ahhoz amit csinál :)
Break on through, this is not the end...
bunni
advanced player

Hozzászólás Dátum: 2007. november 26. 11:29

ez a vita már egyszer lezajlott, csak más szereplőkkel. :)
"Nem élhetek muzsikaszó nélkül."
Belze
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2007. november 26. 11:27

JanOh:
Bocs, ha ennyire tisztelet Norbi munkásságát, akkor rosszul emlékeztem, hogy ő mondta. A lényeg azon volt, hogy kajálás nem áll meg este 6-kor. Amúgy, azon kívül, hogy Norbit negatívan ítéltem meg sztem alapjába véve nem írtam nagy faszságokat. De én annak alapból nem hinnék, aki sertéshúst ad fogyókúrázónak és azt állítja, hogy jobb a csirkemellnél. De mindenki, úgy diétázik ahogy akar, csak megpróbáltam segíteni.
Szoszo köszi a helyesbítést szal izom vesztés.
Gabor22
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2007. november 26. 8:43

Gabor22 írta:Ha nem eszel, akkor izmot égetsz és nem zsírt, sőt gátolod ezzel a zsírégetést.

kis fogalom zavar van látom. izmot azzal nem fog égetni,ha nem eszel,hanem a szervezet a szükséges fehérjét az izomból fogja elvenni,ez átlal veszíted azt el.
akkor égetsz izmot,ha olyan folyamatos mozgást végzel,amikor a pulzusod 130 felett van.

Vinc The Menace írta:Hiányolom már Szoszot. :D

már írtam ide tegnap este, 2x is. :P
Szoszo

Hozzászólás Dátum: 2007. november 26. 7:56

nagy disznovagast nezi vki? ki nyer, norbi v alexandra?

Boris the Blade
Sneaky fuckin' Russian

Hozzászólás Dátum: 2007. november 26. 0:10

Gabor22 írta:A 6 utáni evés tilalom egy rohadt baromság. Szóval ne higyjetek az ilyen Norbikáknak a tvből.

tovább nem is olvastam, sztem töröld is ki az egészet ha ekkora butasággal indítasz
norbi pont azt mondja h akkor egyél amikor akarsz (06-24), csak nem mindegy mit
amikor norbiztam, 6 hét alatt 9 kiló ment le csak úgy h semmit nem mozogtam, a kajára figyeltem
kedvenc vacsorám a csirkemell paradicsommal/paprikával és tejjel volt :D
www.facebook.com/HiFlyOfficial

2013.05.25. HI!FLY & HAIRY pres. RAY OKPARA
https://www.facebook.com/events/478205245584246

2013.06.15. HI!FLY Summer Vibes @ ChaChaCha (free entry)

2013.07.05. HI!FLY Summer Vibes w/ KAROTTE @ ChaChaCha
Alfonz
FőFikagép

Hozzászólás Dátum: 2007. november 25. 23:33

Hiányolom már Szoszot. :D
Vinc
rézandrás

Hozzászólás Dátum: 2007. november 25. 23:32

Néhány tipp:
A 6 utáni evés tilalom egy rohadt baromság. Szóval ne higyjetek az ilyen Norbikáknak a tvből. :)
Ha nem eszel, akkor izmot égetsz és nem zsírt, sőt gátolod ezzel a zsírégetést.
Ha igazán komolyan akarod venni:
Egyél természetes kaját, ne feldolgozottat, kerüld a cukrot, lisztet és a szénhidrát kajálást csökkents le. Kaja: csirke, pulyka, halak, marhahús, rizs, zab pehely, zöldség, gyümölcsök, kivéve banán. Az ilyen Cerbonás "müzliket" cukrozott szarságokat, dedópelyheket hagyd ki. Igyál sok vizet 3-4 l.
Heti min. 3-4nap edzés, kb. 120-s pulzussal, minimum 40 percig, monoton mozgás a legjobb zsírégető. (pl. séta 5km/h- sebességgel, bicikli). előtte ne egyél, max fehérjét, szénhidrátot ne. Zsírt csak diétával és edzéssel kombinálva tudsz égetni.
Kb 3 hónap után biztos fogod látni az eredményt...
Gabor22
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2007. november 25. 23:31

nekem is volt mar ilyen testsuly ingadozas..egy nap 2-4 le fol..
sok fugg attol is, h kinek milyen a szervezete es hajlamos e hizasra, meg persze mit zabal..
nem neztem meg a moore filmjet, mikor egy ficko 2honapig vmi gyorskajaldaban zabal es meghizik mint a diszno...

Boris the Blade
Sneaky fuckin' Russian

Hozzászólás Dátum: 2007. november 25. 23:30

Hometrainer írta:nezzetek meg, h kinek mi az idealis testsulya...

http://www.euuzlet.hu/kalkulatorok/bmi.html

http://www.hazipatika.com/tools/bmi

házipatika,meg euuzlet. az igen :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Szoszo

ElőzőKövetkező

Vissza: 'szabadesés' - minden ami agyeldobás, kikapcsolódás