Drogok...(?)

A hangok...a fények... az érzés...:) Minden ami a feelinghez kapcsolódik!

Hozzászólás Dátum: 2002. május 15. 15:42

tegnap este egy picit depi voltam.Nem ez így hülyeség-inkább le voltam hamgolódva.Rámcsörgött a szomszéd hogy menjünk mászkálni.Eltoltunk egy-két különleges cigarettát,beszélgettünk,kószáltunk a városban és még a végén rendbe is jöttem. Szóval az ilyen dolgokat nem emlitik a médiában.Kár pedíg érdemes lenne...
G'abe Gollam
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. május 15. 14:21

Ha már így szóbajött megyek magamhozveszek egy kis mesterséges napfényt (szoli) :lol:
Patex
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. május 15. 14:19

Ááááácsi:))) A napocska csak segít a D vitaminnak, nem adja azt... Csak hogy kötekedjek;)

De vigyázzatok, ne szokjatok rá a napozásra... Mert ugye ha rászoksz... Akkor drogos vagy... :))) :))) :)))
Norbert28
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2002. május 15. 14:02

A legeccerűbb megoldás mindenféle agybabaszottság ellen:
ki a napra, oszt egész testfelülettel szívni a d-vitamint, amig lehet.
(nem akarok huhogni, de olyan gyorsan megint tél lesz, hogy ihajj...) 8)
robi roboter
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. május 15. 13:56

TAPS
Patex
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. május 15. 12:01

Én se valószínű, hogy depressziós vagyok... Meg vagyok nyugodva, mint az állat. Ezek szerint simán egy idegbeteg állat vagyok, depi nélkül:))) Na mind1...

De hogy csatoljuk a dolgot a témához: szerintem SOHA SENKI ne dobjon valamit azért, mert antidepresszáns hatású!!! Iszonyat nagy hülyeség... Szerintem épp ez vezethet lelki alapú függőséghez. Nem szabad. Inkább hívjatok fel egy havert, üljetek le vele valahol, dumáljatok, biliárdozzatok, dartsozzatok, akármi... Csináljatok valamit, amit egyébként nem szoktatok. Saját magamról tudom, hogy amit mi alapból 'depinek' hívunk, az minden, csak marhára nem depresszió... Egyszerűen csak 'besokallás' a mindennapi rutintól.

Ki kell szállni néha a mókuskerékből és kész. Ehhez nem kell se legális, se illegális szer. Egy valaki kell, akiben megbízol. Nevezzük barátnak. Egy ilyen alak viszont nagyon kell(ene) néha...
Norbert28
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2002. május 15. 11:58

10 perc múlva világvége
húzom magam lándzsavégre
ez a világ jól meggyötört
elötte még dobok egy sört
danny a mai

Hozzászólás Dátum: 2002. május 15. 10:43

azt írta ki nekem, hogy jelenleg nem valószínű; hogy depressziós vagyok! :x

nem valószínű... hát kösz! akkor lehet hogy 10 perc múlva összeomlás és megőrülök?? :cry:
Sanyika
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2002. május 15. 0:29

http://www.hazipatika.com/tests?nev=beck
Hatha segít vkinek, bár nem nagyon hiszek az ilyenekbe, de nam vagyok semminek az elrontója! :)
Tommi
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. május 14. 21:25

hát ilyen ez a "mesterségesen generált" jókedv! amíg van addig nem foglalkozol vele hogy ez most real feeling vagy csak csinált érzés de pl egy idő után már depis se lesz nagyon az ember!

pl sokszor volt hogy egyálltalán nem voltam még csak kicsit se depis sőőt teljesen jóléreztem magam vasárnap is és hétfőn is és mindig! de vannak kivételek és most volt nekem egy ilyen kurva nagy kivételem és ráadásul amennyire nem volt eddig bajom most oly annyira erősen baszott vissza a mélypont!

de tudtam hogy tenni kell ellene mert ha hagyom hogy elhatalmasodjon rajtam a szar akkor csak betemet és a végén a a saját kulámba fulladok bele!

ezért aztán tök jóól jött hogy haverokkal beültünk egy kicsit beszélgetni ahol jól bebasztam és hát fasz tudja miért de kihozott a szarból!
Sanyika
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2002. május 14. 20:09

Az a depi azért elég sok részből áll össze, és akár 1 hétig is tarthat...
Van neki tudományos alapja is. A legtöbb euforizáló hatású szernek (mint pl MDMA, gyk a bogyó hatóanyaga is - apropó, ezért ilyen 'közkedvelt' a laszti: egyesíti az amfetamin-származékok felpörgető hatását ezzel a bizonyos euforizáló hatással) van egy ilyen 'mellékhatása'. Vagy inkább a tényleges hatás utolsó fázisa? Úgy értelmezi mindenki, ahogy akarja.

A lényeg, hogy "fent még semmi sem maradt", tehát ha egyszer 'felemel' a játékosság, akkor onnan le is fogsz kerülni. És mivel az utolsó élményed az a bizonyos eufória (szép a világ, szeretem az embereket, szeretek élni, úgy jó minden, ahogy van, stb), a 'szürke hétköznapok' iszonyúan le tudnak hangolni...

Ez a lehangoltság csökkenthető (többek között ezért IS afterezünk: levezet). Viszont eddig csak a dolog 'orvosi' oldaláról írtam. Emellett még számolni kell az 'úttörőtábor-jelenséggel' is (tudjátok, amikor vége a tábornak és haza kell menni, pedig de jó lenne még maradni)...:) Mert ugye partizik az ember a sok-sok jó arc haverjával (akikkel nekem speciel épp most van tele a... a... na mind1), aztán egyszer csak vége a bulinak, és jön megint a meló vagy a suli...

Tiszta szívás... Csak zöld nélkül.
Norbert28
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2002. május 14. 19:58

A depivel kapcsolatban szerény személyes élményeim arra a megállapításra juttattak, hogy egyen/igyon a fene össze-vissza szirt-szart tökmindegy mikor, mert csakazértis bulivan, na ennek a vége a depi... Havonta eccereccer elmész nagyvidáman ideoda jónagyadag élményfagyit nyalni, nem nagyon jáccik be a depi, akkora vigyort húz a fejedre az a bibi odabenn. De mondom ez kizárólag egy(néha kettô)személyes tapasztalat, általánosságokat levonni belôle nem lehet. Ja, és egynél tovább nem nagyon megyek.
robi roboter
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. május 14. 18:02

jól beszél Norbi a mi kis pizzafutink :D (nem is tudtam hogy pizzás voltál)
Álltalában a zöld az olyan ami nem nagyon szokott elsőnek bejönni senkinek se. Hányás meg köhögés meg minden féle kellemetlen érzés társul a szívás amúgy nagyon is kellemes és csodás feelingjéhez. :D Viszont mint mindent ezt is meg lehet tanulni és sok sok gyakorlással igazi profivá lehet vállni ebben a sportban is.

A kávé meg nem sokat segít. Jah és szerintem szét is bassza a gyomrot. Legalább is nekem eléggé szét tudja küldeni a hasam ha kávét tolok. 8) és + még egyálltalán nem segít. Nem tudom hogy milyen kapcsolat lehet amfetaminokkal de ha már kávé akkor inkább tea! :wink:

Meg az amfetaminok nem csak serkentő hatásúak hanem nagyon erős fájdalomcsillapítók is ezért van az hogy nem nagyon érzed az izmaidban lévő fájdalmat mikor már 12 órája ugrálsz és pörögsz. Pedig nem kicsi igénybevételnek van olyankor kitéve a szervezet.

DE legalább a kávétól nem fog torzulni a személlyiséged nem borul fel az értékrended stb stb stb...

Mert ugye beszélünk itt arról hogy mennyire bassza szét a tested de azért valami belül is megválltozik nem??
Kicsit máshogy látod a világot. Érdekes pl. a hétvége utáni vasárnap este vagy a hétfő.

Az az érzés amit mindenki csak úgy emleget "depi"! :cry:

:arrow:
Sanyika
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2002. május 14. 13:24

Novotny, én a helyedben nem félnék annyira ettől a 7végétől: egyrészt van, akinek elsőre be se jön. Abszolút nem. (Pl nekem anno, szépemlékű pizzafutár koromban:) ) Másrészt igen, a rövidtávú memóriát zavarja meg kicsit. A rövidtávút, amíg a hatása alatt állsz (ettől van az a 'mivaaaan?' feeling...:) ). Erre valami tudós kutatásokat is végzett, majmok segítségével...
Norbert28
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2002. május 14. 1:03

A bűn nagyságára és elévültségére való tekintettel fel vagy mentve :)
TommyJ
SH Leader

Hozzászólás Dátum: 2002. május 14. 0:31

Ennél a drogos témánál talán annyit okoskodnék, hogy nekem zöldséggel most hétvégén lesz az első meghittebb kapcsolatom, ha elmegyek egy házibuliba. Bár így vizsgák elött nem kellene ilyet csinálni, hátha az a kevés tudás is kimegy a fejemből, ami idáig bennem volt. Meg aszonygyák, hogy a rövidtávú memóriát csökkenti. :o

Az alkohollal meg azt hiszem tudjátok jól, hogy össze spangliztam az idők során. Tehát erről a végletről nem tudok nektek újjat mesélni....balázs féle okosságok.... :lol: ....bokorugrás...rozsdás kerítésmászás nyitott kapu mellett...Foreszt Gámp féle egyszemélyes futóverseny a leánytáborig...berókázás a kukába med.partin(utólagos köszönetem a toleranciájáért Tamásnak már sokatszorra is, hiszen ezek elévülhetetlen bűnök)... :D a vasútisínretevőzsdi extrém sprtról nem is beszléve.... Azért ezekben a gargalizálásokban is inkább az a fíling, hogy barátokkal szép lassan bódul be az ember és mindig tisztában van a hatásokkal és mindig ebben a világban van az egyén, egész a merevségig... :D
Novotny'
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. május 14. 0:10

jajaja, szerintem a kávénak abszolút semmi értelme: engem egyáltalán nem pörget és csak ingerültté válok miközben a szívem megüti a 140-es tempót (ha beleveszem hogy elnyomom mellé reggel az első cigit is....ááááááááááááááá-...... esélytelen)

én is a teára szavazok akkor már... 1 bödön és kész vagyok 1-ig, 2-ig (de tovább semmitől sem,esetleg....)

amúgy ami még nagyon bejön szerintem: kóla
(persze a szénsavasra gondolok)
danny
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. május 12. 4:31

Csab írta:Már nem is emlékszem hol, de olvastam hogy a serkentésre a kávét hosszú távon nem is nagyon ajánlják, akkor már inkább a tea... (és még egészségesebb is - bár akkora menyiségböl már tök mindegy)

Ha már a teánál vagyunk: Hallottam hogy egyes kaktuszlevelekböl (?) érdekes teákat tudnak fözni. Ennek van -e valami serkentö, vagy bóditó hatása, vagy egyszerüen csak az ízét szeretik?

Ha jól tudom azok a kaktuszok leginkább a gombákra hasonlítanak...
...legalábbis amiről én hallottam...
A koffeintabletta meg gáz, egy marék kell belőle.. egy rendes reggeli kávé erősebb mint abból 2-3 db...
laccika
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. május 11. 15:51

Már nem is emlékszem hol, de olvastam hogy a serkentésre a kávét hosszú távon nem is nagyon ajánlják, akkor már inkább a tea... (és még egészségesebb is - bár akkora menyiségböl már tök mindegy)

Ha már a teánál vagyunk: Hallottam hogy egyes kaktuszlevelekböl (?) érdekes teákat tudnak fözni. Ennek van -e valami serkentö, vagy bóditó hatása, vagy egyszerüen csak az ízét szeretik?
Csab
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2002. május 11. 15:42

lacc: nem hinnem, hogy akarmelyik verziot is nagyon ertekelne a szervezeted.Nem beszelve a gyogyszerek nem kivanatos mellekhatasairol.
Koffeint suritve koffeintabletta formalyaban tudod be szerezni, bemesz gyogyszertarba azt kersz, asszem olyna 100ft 20db abbol, ha nagyon kivagy akkor akar 10et is meg kell enni.
A koffeinhez is hozza lehet szokni, ugyan ugy mint masgoz, es utana egyre nagyobb adag kell ugyan olyan hatas elresehez ...
XGOD
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2002. május 11. 2:44

Abbahagyás: Én úgy vagyok vele, hogy ami még viszonylag ésszerű és "belefér" (ezmindenkinél más) azt igenis ki kell próbálni a seggbek*rástól a bungee-jumpingon keresztül bármiig ami nem okoz azonnal testi/lelki függőséget. Szerintem egy ember el tudja magáról dönteni, hogy van-e akkora önuralma h. még ha kibajó is valami de káros akkor ne csinálja. Ha valaki tudja magáról h. nem ilyen, az inkább hagyjon ki párat az élet élvezeti listájából, nehogy legyen egy ami miatt nem élvezheti tovább a többi jót...
Így az ember tapasztalatot gyűlyt és felhaszálja. Persze a kóros esetek másak... azok kórosak...

Más:
Engem érdekelne az amfetamin és a koffein közti minél több különbség.
Hatóanyag/hatásmechanizmus/károsító hatás/? mittomén minden.
Gondolok itt arra h. egy-egy hosszú estén úgy be tudok koffeinezni (kávé/tea) hogy néha már megilyedek...
És itt jön a második kérdés: a koffein:
Mivel a sok kávé már szana szét marta a gyomrom kérdés, h. lehet-e a koffeint(~tartalmú legális dolgokat) v.hogy sűríteni?
Pl. ha kiforralom alóla a vizet elveszti-e hatását? Vagy ha állni hagyom és elpárolog a víz "megromlik"-e? Esetleg valami amiből nagyobb hatásfokkal nyerhető ki, de még legális?
Pl. mit szóltok az értágító tabletta (van ilyen?) + koffein (vagy más) együtteshez? Ha a tabletta tus azonnal hatni az erek kitágulnak>>leesik a vérnyomás, de ha ezt megküldöd egy kis kávéval, később "vesz vissza" a szervezet a vérnyomásból >> több oxygént szállít a véráram >> jobban "magadnál vagy"...
Vagy ez így tök fasság?
laccika
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. május 10. 15:56

Mondjuk annyi nekem bôven elég róla, hogy cicám arca befeszül tôle, oszt nincs kedve dorombolni :D ...
A drogkérdéssel kapcsolatban + mondjuk olyasmi érdekelne, hogy mit miért hagytatok abba, rossz tapasztalatok, óvati dolgok, hasznos linkek, ilyesmi...
robi roboter
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. május 10. 15:46

A franc se tudja, hogy "ezek" mit keresnek vagy mi az, ami nem érdekli őket... Az fix, hogy 1-1 buli le van vajazva. Sőt, 1-1 hely is be van védve. Aztán vannak azok a dumák, hogy "ehh, úgyse visznek el 3000 embert". Aztán a fene tudja. Láttunk már olyat, hogy 'lámpaleó, zenemegáll"...

Röviden: a büdös életben nem fogjuk tudni 100%-ig, hogy épp akkor és épp ott érdekeljük-e a kékeket. Van, hogy beviszi a jónépet 1 kevés zöld miatt, és van, hogy futni hagyja a fogcsikorogva "mosolygó" arcot... De hogy miért?

Lustaság? Pénz a zsebben? Hangulat? Érdek?

Mondom, sose fogjuk megtudni.

És az, hogy "mi itt csak beszélgetünk róla"... Nézzétek: a menstruációs fájdalmakról nem beszélünk egy szót se. Ugye tudjátok, miért? Nem? Elárulom: halványlila segédfogalmunk sincs, hogy mi az...:)
Norbert28
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2002. május 10. 15:32

8O
A partiajánlóban még emésztem a bekopizott soksorokat, de asszem itt mindenki látott már sok mindent egészen közelrôl, szo értelmét nem sokat látom alábbiaknak/fentebbieknek...
Plusz annak se, hogy alkohollal meg miegyébbel összevetve próbálja kimagyarázni valaki, hogy jelenleg full illegális dolgot teszünk, ha bekapunk egykét vigyorbogyót néhanapján. Egyébként engem rendôrök múltkoriban azért igazoltattak péntek este nyugatinál, merthogy ”mit fütyörészel bazze a progresszív felsôdben?”, szo az már lényegtelen van-e valami a zsebedben, max slusszpoénként agyonvernek.
Ja, meg a törvényi oldalról még annyit, hogy amíg a ex-sportfôizéke Mo. legközismertebb kokainfogyasztója, az ex-belügykukika meg a fômaffer, és az ikonviktor parasztszavazatokra vadászik falun, mert azokkal lehet nyerni (nem lehetett 8)), addig cseszhetjük a normális szabályozást. (nem mintha változott volna a dolog állása a választási eredmények ismeretében, elég a neveket helyettesíteni a megfelelô jelzôkkel párosítva, jutalom a vécében lehúzásra kerül, oszt borzongani a sok beszari vén majom szürke arca láttán) Nem lesz itt semmi egyhamar, se felvilágosítás ködösítés, sôt össznépi agymosás és riogatás helyett, se féllegális bevizsgálás a dizsiben kommandósok gyűrűjében hugyozás helyett, se cafeshop, se ingyen tű, semmi. Marad a Blikk hátsó oldalán az a napi egy poénhír - érdemes figyelni :D, az elsô oldalakon meg az aranylövéses szerencsétlenek és az olyan típusú hírek, hogy dizsikben aids-es tűkkel szurkálják a fiatalokat :oops: , lószar se lesz itt - nagyon sok helyen nincs még ilyen se egyébként, max fullnulltolerancia - majd unokáink látni fogják, ha szerencséjük lesz, és túljutunk az operettország-léten. Csekmet egy korlátolt népekkel van teli itt némely vidék.. Na az itteni jogállapotokról részemrôl ennyi.
...
Én mondjuk inkább kiváncsi lennék közelmúltbeli tapasztalataitokra, bármilyen ehetôvel-szívhatóval kapcsolatban, vagy akár fakabátok, bár ôk inkább mégse senkinek se...
Blablabla. Abbahagytam :P
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára robi roboter 2002. május 10. 16:04-kor.
robi roboter
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. május 10. 0:56

Mi a HEROIN és a többi ópiumszármazék?

Ezek olyan kábítószerek, amelyeket mákból készítenek (vagy olyan kémiai úton előállított vegyületek, amelyeknek ugyanolyan hatásuk van). Ezek a következők:
ˇ heroin
ˇ ópium
ˇ morfium
ˇ kodein

Hivatalos megnevezése: ópiátok

Formái:
ˇ por: heroin, morfium
ˇ tabletták: kodein, methadon, más ópiátok
ˇ folyadék: kodein, morfium, más ópiátok, máktea
ˇ mákszalma

Testileg az ópiátok:
ˇ lelassítják a légzést
ˇ ellazítják az izmokat
ˇ gyakran émelygést, hányást okoznak
ˇ csökkentik az éhséget, szomjúságot, a fájdalmat és a szexuális vágyat
Lelkileg az ópiátok:
ˇ "feldobnak": jó közérzetet, eufóliát okoznak; - először
ˇ használóját passzívvá és közömbössé teszik
ˇ újra és újra késztetést okoznak több kábítószer fogyasztására

A veszélyek többek között
ˇ függőség
ˇ az agy és egyéb testrészek károsodása szennyezett anyag injekciózása következtében
ˇ a magzat károsodása a terhesség alatti kábítószer fogyasztás miatt
ˇ felerősíthet más egészségügyi problémát
ˇ az AIDS és egyéb fertőzések terjedésének veszélye az injekciós tűn keresztül fokozott

Mi a KOKAIN?

Stimuláns: olyan kábítószer, amely felgyorsítja az idegrendszer működését. A Dél-Amerikában termő kokacserje leveleiből készítik.

Hivatalos megnevezése: narkotikum

Formái:
ˇ kristályos fehér por
ˇ kisméretű sárgás: fehér színű darabos anyag (crack)

Testileg:
Befolyásolja az idegrendszert:
ˇ növeli a vérnyomást, a szívritmust, és gyorsítja a légzést
ˇ csökkenti az étvágyat, és álmatlanságot okoz
Lelkileg:
ˇ 50-60 percig a fogyasztó boldognak, erősnek, nyitottnak, "feldobottnak" érzi magát.
ˇ ha a drog hatása elmúlt, a fogyasztó fáradttá, depresszióssá, ingerlékennyé válik.

A veszélyek többek között
ˇ függőség
ˇ az agy és egyéb testrészek károsodása szennyezett anyag következtében
ˇ a magzat drogfüggővé válhat a terhesség alatti kábítószer fogyasztás miatt
ˇ a tüdő, máj és az orr maradandó károsodása
ˇ az AIDS és egyéb fertőzések terjedésének veszélye az injekciós tűn keresztül fokozott
ˇ kóma és halál

Mi a MARIHUANA?

Ez olyan kábítószer, amit az indiai kender leveleiből és virágzatából készítenek (Cannabis sativa).

Hivatalos megnevezése: kannabisz

Formái:
ˇ marihuana: a növény kiszárított, apróra zúzott levelei és virágai, amelyek fűtörmelékre és dohánytörmelékre hasonlítanak
ˇ hasis: a szárított növényt nagyon finom porrá őrlik, majd formára préselik
ˇ hasis olaj: sötét barna, fűszeres illatú folyadék, amit a hasis további finomításával állítanak elő

Testileg a vérbe kerülve befolyásolják az agyat és az idegrendszert:
ˇ megnöveli a szívritmust, és csökkenti a testhőmérsékletet
ˇ megzavarja a reagálási és koordinációs képességet
ˇ kiszáritja a torkot és a szájat
ˇ csökkentik az éhséget
Lelkileg
kiszámítathatatlanul befolyásolja a hangulatot és az érzékelést:
ˇ feldobottságot és különösen jó hangulatot - vagy pánikot és levertséget, aluszékonyságot okozhat
ˇ magasfokú érzékelést vagy szétszórtságot okoz
ˇ az idő és térérzékelést megváltoztatja

Veszélyei:
attól függően, milyen mennyiségben és milyen hosszan használják:
ˇ befolyásolja a női és férfi hormon termelést - különösen serdülő korban
ˇ mellkasi fájdalmakat okoz a szabálytalan szívritmus következtében
ˇ ugyanúgy, mint a cigarettafüst károsítja a tüdőt
ˇ csökkenti a rövídtávú memoriát
ˇ csökkenti a motivációt, a koncentrációt, a figyelmet; "kiégettség" érzést okoz

Mik a Hallucinogének?

Természetes és mesterséges kábítószerek, amelyek befolyásolják a gondolkodást, a tudatot és az érzékelést (látás, hallás, stb.). Közéjük tartozik :
ˇ LSD
ˇ Psilobycin
ˇ Mescalin
ˇ PCP
ˇ MDA, MDM, STP, DMT, stb.

HATÁSMECHANIZMUSÁT NEM ISMERIK PONTOSAN!
A fogyasztás következménye teljesen kiszámítathatatlan. Orvosi célokra sem használják.

A szervezetre:
ˇ megnöveli a pulzusszámot, fokozza a szívműködést
ˇ megnöveli a vérnyomást és a hőmérsékletet
ˇ émelygést, hidegrázást, görcsöket okoznak
Az agyra
ˇ befolyásolja az érzékelést, hallucinációkat okoz (olyan dolgokat, tárgyakat lát vagy hall, amelyek nincsenek)
ˇ erősnek, bölcsnek képzeli a fogyasztó magát vagy épp ellenkezőleg: fél az emberektől, az átélt élményektől (a hallucinációk még a fogyasztás után hosszú idő elteltével is kiszámíthatatlanul visszatérnek - flashback).
ˇ befolyásolja a hangulatot - a használó "feldobottnak", békésnek, pánikban lévőnek érezheti magát, de ezek a hangulatok egyszerre is jelentkezhetnek.

Mivel a hallucinogének hatása ennyire kiszámíthatatlan, a használó reagálása is ilyen.

Veszélyei:
Testi hatásai
ˇ károsítja a szívet, tüdőt és az agyat
ˇ túladagolása halált okozhat
ˇ felerősíthet más egészségügyi problémát
ˇ hosszantartó használata a gondolkodást károsítja

Hosszantartó szellemi hatásai: szellemi problémákat eredményezhet, a flashback "elnyűtté", "kifacsarttá" teszi az agyat.

Mik a Stimulánsok?

Olyan természetes vagy mesterséges kábítószerek, amelyek felgyorsítják (stimulálják) az idegrendszer működését. Megnövelik az aktivitást és az éberséget. Közéjük tartoznak :
ˇ Amfetaminok
ˇ Fogyasztó tabletták
ˇ Koffein és nikotin (legális drogok)

Az orvos előírhatja stimulánsok szedését: különböző egészségügyi problémák kezelésére. Csak az orvos előírásai szerint és folyamatos ellenőrzése mellett szedhető. Más módon illegális és veszélyes

A szervezetre:
ˇ felgyorsítja a szívműködést és a légzést
ˇ emelkedik a vérnyomás
ˇ csökken az étvágy
ˇ fokozódó álmatlanság

Más tüneteket is okozhat: személytől és mennyiségtől függően.
Például:
ˇ álmatlanságot
ˇ szédülést
ˇ szorongást
ˇ hallucinációt
ˇ depressziót

Veszélyei:
ˇ függőség
ˇ a szennyezett anyag hatására az agy és más szervek károsodása
ˇ folyamatos használata maradandóan károsítja az agyat, a szívet és a tüdőt
ˇ az AIDS és más fertőző betegség megszerezhető a szennyezett tű használatával

EXTASY / "XTC"

Világszerte, így hazánkban is az egyik legnépszerűbb illegális kábítószer az anfetamin és származékai. Ezek teljesen szintetikus alapanyagú, serkentő hatású gyógyszerkészítmények, amelyekre jellemző a nagyfokú felpörgés és az álmatlanságérzés. A drog bevétele után a fiatal nem érzi a fáradtságot, az éhséget, a szomjúságot, a kábítószer hatása alatt több órán keresztül tud egyfolytában táncolni, mozgás- és beszédkényszere van, és rendkívül sok vizet fogyaszt ezen időszakban. Mivel a drogok pontos összetétele kiszámíthatatlan, ezért akár egy tabletta is halálos mérgezést okozhat. Egy 1985-1995-ig tartó Nagy Britanniában végzett vizsgálat során kiderült, hogy hosszú távon agylágyulás okoz, mely csak több éves tünetmentes lappangás után jelentkezik, és pontos hatása nem behatárolható. Nemcsak a diszkókban találhatjuk meg az anfetaminokat. Diákok vizsga előtt veszik be, segítségével rendkívül gyorsan nagy mennyiségű tananyagot át tudnak nézni úgy, hogy nem fáradnak el és nincsen alvásigényük. A vizsga után azonban napokon keresztül fellépnek a szer elvonási tünetei: másnaposság, álmosság aluszékonyság, óriási étvágyérzés és depresszió. Igen nagy hátránya még a függőség kialakulásának veszélye, és az is, hogy a megtanult tananyag nem rögzül tartósan, az alvási időszakban az illető MINDENT ELFELEJT!
DROGOK : Ismertető

ElőzőKövetkező

Vissza: A partik és a zene világa