Hangosítsunk európai (?) színvonalon

Ha érdekel a technika, ami mögötte áll

Hozzászólás Dátum: 2003. november 5. 10:12

De aztán jó minőségű csönd legyen :wink: 8)
Begyűröm a bögyörőm :wink:
robi roboter
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. november 4. 17:26

na ja...de azért hi-end show után inkább a csönd, mint a "konzervdoboz"

:-(
Csab
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2003. november 4. 17:02

előbb azért vegyél lottószelvényt :wink:
robi roboter
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. november 4. 15:34

váááhhh....ne is mondjátok!
az ilyen látogatások után legszivesebben kidobnám az egész vasat az ablakon, azzal a jelszóval, hogy nekem ilyen "szokol" nem kell...
Csab
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2003. november 4. 13:43

robi roboter írta:november hét nyolc kilenc
http://www.highendshow.hu/

ezekszerint nem csak en szeretek nyalatcsorgatni :lol:
NeoNinja
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. november 4. 11:36

Óóóóóóhhh, hogy az a...néhány napja már keresem ezt a linket.
(thxxx!)
Csab
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2003. október 31. 13:30

november hét nyolc kilenc
http://www.highendshow.hu/
robi roboter
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. október 2. 20:53

Ja alapzaj van, de ezt mondtam is bulin. Meg, hogy igazabol nem kene lennie, mert eddig mashol meg nem volt. Az, hogy miert volt meg passzolom.
XGOD
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2003. október 2. 16:05

Janyka: na ja...JBL jó. De ez helyszín kérdése is, mert pl. a Dynakordról is hallottunk már egy két jó dolgot, de a Remizben a terem adta rossz lehetőségek miatt eléggé visszhangos volt a dolog. Szóval nagyon sok mindenen múlik, hogy sikerül –e eltalálni az ideális hangzásvilágot.

Balu: ja-ja, jó lett a psystem rögzítés, bár nálam a visszahallgatásnál van a gond, bár ott valami alapból nagyon szar. (miért is lenne jó?) Arra tippelek, hogy valami nincs leföldelve, vagy esetleg rövidzár van, mert egy egész kellemesen hallható alapzaj, mindenben van. (aztán lehet hogy csak az átjátszókábel a szar)
Audigy 2? hm.... na jó, ezt még át kell gondolni. H+ tényleg jó! Balu! Lehet hogy majd el akarom kérni tőled kölcsönbe a hétvégére! :)
Vendég

Hozzászólás Dátum: 2003. október 2. 15:32

szombaton voltam az A38-on
a hangfalakon JBL feliratokat lattam,mas egyebet nem tudok :)
nem szolt fullon -cimbim volt mar maskor is ,o mondta- viszont ilyen tiszta hangrencert en meg nem hallottam itthon (vagy csak nem figyeltem) es allitolag nagyobb hangeron is ilyen marad.
consciousness determines existence
Pharkas
His Majesty

Hozzászólás Dátum: 2003. október 2. 14:36

Csab: Azert ne hasonlits mar ossze egy 10e forintos DVD-t egy Onkyo minimum 60-es lejatszojaval!
Ha minoseg kell akkor vegyel egy SCSI DVD lejatszot 30-ert meg 10ert egy SCSI kartyat, annak mar van minoseg es nem osszehanyt szar!
Az audigy meg 1 szar mint a live, az audigy 2 platinum (az oem- mar nem olyan jo!) mar egesz jo, meg is kapta a thx minositest.
Vagy nezz meg egy terratec hangkartyat azoknak is jo a minoseguk (mondjuk ne a 10e alattiakat).
Pl a mopstani PS-t is terraval vettem fel es szvsz hallhatoan jobb a hangminosege mint az eddigi felveteleknek.
Legalabbis amig meg wav-file allapotaban leledzett :)
Mp3-at mar nem hallgattam meg! :)

Azert meg H+ kartyaknak van olyan kepminosege mint egy kozepes asztali lejatszonak es digitali hang kimenete is van, szoval ha van dts erositod ra lehet kotni.
Mellesleg az ati 8500-osoknek (es e felett) is qrvaa szep a tv kimenete (Nvidiat inkabb hagyjuk!)
XGOD
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2003. október 2. 14:08

Igen, lehet, hogy Teac-et összehányják, de ha nem hánynák össze, jobban odafigyelnének a legyártására és jobb alkatrészeket használnának, akkor drágább lenne. A magasabb ár miatt pedig annyi igénytelen vásárlót veszítenének, hogy ez az egész vállalkozás kevesebbet hozna be, mint az összehányt meghajtók gyártása. El kell fogadnod, hogy nagyobb bevétel ilyen piacon nem a minőség növelésével, hanem az eladott darabok számának növelésével (és az előállítási költségek csökkentésével) érhető el. Ez az egész csak a pénzről szól...

Az előzői kártyáidtól jobb az Audigy! A hangjával nagyjából semmi bajom, egész jól szól. Csak a teljesítménye és a szolgáltatásai nem nagyon jönnek be. Nekem elsősorban zenélésre kell, így lemondok az 5.1-ről (az van az alaplapomon is és nekem az elég, úgyse nagyon használom ki). Egy M-Audio Audiophile 2492 PCI -t tervezek venni, ez már alsókategóriás stúdiókártyának mondható (de csak 4 kimenet van). Ugyanennek a cégnek van egy Revolution 7.1 nevű terméke, én talán azt venném, ha jó többcsatornás kártyát szeretnék (stereotól 7.1-ig tud mindent 24bit 192kHz-en). És az M-Audio-k alapzaja is nagyon jó!
RoBee
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. október 2. 13:06

Na de azért ne felejtsük el, hogy mondjuk mig a Teac gépbe való olvasót (bár ez még egy jó minőség) úgy hányják össze egy dzsunkán, addig az Onkyo többé kevésbé válogatott alkatrészekkel dolgozik. Jó, pesze, azt is ugyanúgy Ázsiában rakják össze, talán olyan emberek, akik olvasni sem tudnak (ez most nem lenézés), viszont ott mégis úgy érzem, hogy kapok valamit a pénzemért. Pl. miért van az, hogy 1 év után minden gépbe való dvd elkezd döglődni? vagy említsem az írókat? Persze, olcsó alkatrész, de igy is sztem 200 forintból rakják össze, tehát jó nagy a haszonkulcs.

Okés, ha nem audigy, akkor mi? Ezt komolyan kérdezem, mert én is kártyacsere elött állok. (Volt már Gus-om, alaplapi 5.1-es, meg blaster live)
Csab
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2003. október 2. 12:25

Csab, szerinted az asztali DVDben mi van? Nem számítógép? Mert szerintem az. Ugyanolyan digitálsi cucc, mint a rendes számítógépben, épp csak a szoftver és a perifériák mások. És ha azok szarok, arrol nem maga a számítógép tehet...
Az, hogy nincs olyan minőségű MPEG és D/A kártya mint az asztali cuccokban, az szerintem azért lehet, mert túl nagy lenne az áruk (és nagyban visszaesne az asztali eszközök eladása). Asztali cuccokban olcsóbb a végrehajtóegység (nem kell op.rendszer, meg millió periféria ismerése/kezelése), így többet fektethetnek az átalakítókba.

Audigy - nem rossz, de azért az árért kapható jobb is. Le is fogom cserélni...
RoBee
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. október 2. 11:56

Bár nem a legmegfelelőbb topic, de azért ha már így belekezdtünk a házi hifi témába, akkor vetnék ide néhány sort. Szóval a f@sz kivan a számitógép centrikus média centerekkel. Ez egy nagy baromság!!! Ez egy reklámduma, egy citrompótló, egy semmi...! Egyszerűen számgépen nem lehet rendesen DVD-t nézni! Azt már nem is mondom, hogy még egy normális mpeg kártya sem tud olyan TV out kép minőséget produkálni, mint egy alsókategóriás céleszköz (asztali) na de hogy dolby digitalt(DTS-t már meg sem említem, mert eszembe sem jutna) is tök felesleges eröltetni, az biztos!
4 csatornás kimenet? Mi a francnak? Nincs az az analóg hangkártya kimenet, amelynél elhanyagolható lenne az alapzaj. Ilyen olcsó D/A átalakítóval jazz helyett konzervzene szól egy egyébként többre is képes vasból (hangfalból) Na szóval ennyit az XP Media Center kiadásáról, meg az összes többi hülyeségről, ami a számitógépet akarja a minőségi otthoni szórakoztatás középpontjába helyezni! Majd ha kijönnek minőségi termékekkel ebben az iparban is, akkor újragondolom. Addig is, kinek mi a tapasztalata az AUDIGY-vel? (esetleg volna –e kölcsönbe? ;))

És nem vagyok sznob! :P
Csab
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2003. szeptember 16. 17:37

ja-ja-ja! MÁr hallottam máshol is, meg olvastam róla :) De azé' had ne csináljak már stúdiót a nappalimból :P

Egyébként meg azóta többé-kevésbé faszántosan megoldottam. Szerencsére mivel most költözök be, úgy rendezem a bútorokat, ahogy akarom. Úgyhogy szépen megfeleztem a teret (mert hát még mindig kocka a szoba), és bepakoltam oda a szettet. Így viszont le kell majd mondanom a nagy sztereó térről. és emellett ersze megvan az a hátránya is, hogy mivel mindent a hangot a bal részre pakoltam a mélydobozzal együtt is, erősen behatárolható és kicsit tolakodó a subláda a hangképben. (hallom hogy dübög mögöttem, pedig ugye a mélyhangnak nem nagyon érezzük az irányát... :))
Csab
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2003. szeptember 16. 16:04

"tapétázd" ki papír tojástartókkal (azokkal a klasszikus négyzet alakúakkal) - láttam már ilyen klubot is :D
RoBee
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. szeptember 16. 11:43

hehe :)
na ja....igazad van, lehagytam a fél centi vastag csillapító és szigetelőanyagot a falakról :x :lol:
Csab
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2003. szeptember 16. 0:49

Az a baj, hogy nem THX minositesu szobaba koltoztel :)
XGOD
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2003. szeptember 15. 8:51

Hehe...na ide is rég írtunk már :) Gondoltam kicsit felrázom a témát.
Csak röviden: éppen költözésben vagyok, és kész lett a festés is, természetesen első átköltöztetett cuccom a hifi egység volt. Mondanom sem kell, a szoba a lehető legszarabb adottságokkal rendelkezik ismét 4,5*4,5-ös gyönyörű kockaszoba, padlólappal, ami kinézetre gyönyörű, viszont akusztikai szempontból elég óóótvar...
Állóhullámokkal most nem is foglalkoztam, mert nagyon nem tudok ellene mit tenni, meg aztán valamennyire már meg is szoktam, hogy inkább a szomszéd élvezi az 50 Hz alatti csodálatos hangvilágot, mintsem hogy én gyönyörködhetnék némi mélyhangban.
Viszont szembeötlően visszhangzik a szoba, és első terveim között az szerepelt, hogy a szóban forgó tér nem is lesz telepakolva felesleges bútorokkal, hanem inkább csak a zenehallgatás célját fogja szolgálni. Viszont most úgy tünik szórhatom tele mindenféle vacakkal, hogy valahogy a visszaverődéseket tompítsam, vagy megszüntessem....
Így akarjon az ember igényesen zenét hallgatni ...

csak gondoltam elmesélem :)
Csab
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2002. november 21. 14:27

Mondasz valamit, mert a szád mozog 8)

amúgy ja....(most bólogattam igenl?en)

Nem lehet, hogy késett három hónapot a válasz lacc? :wink:
Novotny'
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. november 19. 11:47

Hmmm... ébredezem: Hosszú idő óta az első technikai jellegű hozzászólásom...

Szub + fázis: Az van, hogy ugye a mélyközép és a szub között valahol van egy keresztezési freki. Ez ált. 70-120Hz között van, ami az ütős mélyek világa (inkább 120 felé). Itt pedig számít a szub fázisa, mert ha "nem jó" akkor késik. Tehát azt hallod, hogy üt egyet a mélyközép aztán eccer csak fúj egyet a szub, de valahogy nem egységes nem "pontos" a dolog. Na ekkor lehet játszani a késleltetéssel és/vagy a fázisfordítással, szigorúan hallás alapján!
Olyan is van, hogy a keresztezési freki körül ugye már/még szól mindkét hsz. ekkor is fontos a fázis, mert pl. egy bika szub leszólhatja a mélyközepet ha rossz fázisban mennek, és nem fogod tudni pontosan miért csak "olyan röfögős, gyenge a kick..."
A fázis amúgy sokmindentől függ. Mély frekin ahol a hullámhossz bazi hosszú, ott majdnem mindegy, de érdemes játszani vele. A magasnál megint majdnem mindegy, mert ott meg olyan rövid a hullámhossz, h. hátradőlsz a fejtámlára és mindjárt "2x megfordítottad a fázist :)".
A közép meg ált. úgyis 1 hsz.ból jön (2+1utas rendszer!!) uh. ott jó kell legyen a fázis.....

Ennyit most....
laccika
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. augusztus 16. 3:07

kicsit megkésve, de vagyok!

Szerintem a 'mono' subládánál roppant egyszerü a helyzet, nincs hangszoró, amivel ellenütemben mozogjon, igy nincs is amivel kioltsa egymást.
A magasak ugye más témák, mert elviekben máshol vannak vágva, 'más' szól rajtuk, máshogy mozog, na meg nem is fog egy középmagas beleszólni a te ultramélyedbe... :D
Csab
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2002. augusztus 14. 23:46

:) :)

jajaa, erről jut eszembe: mi van akkor ha a kocsiban lévő mélyláda hangfalkábelét fordítod ellentétes polaritásba??

az biz kemény mono ág, ott milyen lesz a fázis?
bazz, ezt frankón nem vágom..
vagy a másik két (vagyis 1 sztereo), azaz a magasakkal arányosan lesz fázisfordítás a sztereoképben????

elég súly 8O :?
danny
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. augusztus 14. 23:14

jó... de meghallod :!: :D
Egyébként erre is volt egy jó példa, egyik cimbi kocsijában a szerviz :!: kötötte be forditva a speakert, én meg mindig mondtam hogy ez nem szólhat ilyen szarul, bazz, hát erre Pioneer van irva.
Pár hónap múlva véletlenül átforditottuk, és lett is ám nagy örömködés: Jé, ez igy tud szólni...?

Na most aztán jól megmondtam...
Csab
Site Admin

ElőzőKövetkező

Vissza: Tech rovat