True Sound of FREEE 4

Hozzászólás Dátum: 2005. április 25. 22:57

Kicsit időben válaszolok. :D
A Zoli kilőve, ő bebázodódott, totál mély depresszióban keresei a semmilét értelmét. Nem tudom mikor akar kikelni... Na mindegy.
Jó lenne talizni, de tényleg nem tom mikor. Nem sok lehetőségem van. Talán a nyáron. Vagy nemtom. Zenéidet rég hallottam. Az enyéimek közül egy kettő fenn van az abszolúton. Minden jót! Azért értekezhetünk ám!
Life is beautiful!!!
Nieghel
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2005. április 25. 22:11

Epox I totally agree with yor argument.
Vendég

Hozzászólás Dátum: 2005. március 15. 16:12

Van benne igazság, ámbár azért nem ennyire fekete fehét. A színék azért ott vannak a spektrumban, csak épp lehet, hogy fésű szűrőzve. Inkább úgy mondanám, hogy „Budai meg csatolt társai…” ebből a skálából a lumineszcens színek.

Off topic: Amúgy most már jó idő is van, meg lassan tavaszi szünet is. Vó volna mítelni egyet, nemdebár? :wink:
Össze kellene hozni egy talit valahol mindenkitől félúton.Az egész tavaszi szünetben országos csocsóbajnokság lesz, ahol rengeteg gyakorló asztal lesz, amelyeken minden oda látogató kénye-kedve szerint játszhat. szívesen látnálak téged és a Zolit is ott. Aztán persze mehetnénk valamerre császkálni is a városba.
Valamikor ezügyben felhívlak titeket a héten, oksa!? 8)
Novotny'
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2005. március 10. 11:44

Budai meg csatolt társai(az egész diszkós társadalom) amúgy is említésre sem méltók. Hol itt a tehetség vagy az elhivatottság? Mindezek csak a pénzről szólnak, innentől fogva meg minek foglalkozni vele? Fiatalok! El kellen kezdeni végre meglátni az élet értékeit is!!! És az amiről beszéltek mindent szül csak nem értékeket. Sajnos.
Life is beautiful!!!
Nieghel
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2005. március 10. 2:24

Aranyos, hogy két évvel ezelötti beszólásra reagáltok, de nekem tetszik a kitartásotok. 8)
Egyébként szerintem az újj Budai igen is elég housetech-esnek kikiáltott. Mindamellett Liquid Funk beütésű néhol az a Funkey stilaritás, melyet szeret a progresszivitásba temetni.

De a kinek a mi a véleménye !!! 8-O
Novotny'
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2005. március 4. 20:44

latinostol messze van azé mer néha játszik egy két latin számot is :-)
én úgy fogalmaznék, hogy groovosabb tekházat játszik
ő meg úgy fogalmaz h fánkiteknót játszik :D
bunni
advanced player

Hozzászólás Dátum: 2005. március 4. 20:23

Norbus! Budainak semmi köze a minimaltech-hoz. Ő ilyen latinos vonalat játszik, ír.
xxxAxxx

Hozzászólás Dátum: 2003. június 2. 15:59

nem lehet vhonnan letölteni true sound of freee 4et?
kíváncsi lennék rá :)
hardtech
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. május 29. 20:38

ezzel termeszetesen nem ertek egyet :)
nem hivnak technonak minden elektronikus zenet leven mar letezett a kifejezes megszuletese elott is (kraftwerk-electric cafee album 1986 techno pop c szam)
minimal zene onmagaban nincs, hanem pont az a gyujtofogalom. van minimal techno, minimal electro, sot minimal ambient is.
budai munkassagaban nem vagyok otthon, de nem tom; ir egyaltalan zenet..?

udv
a$
asthring.

Hozzászólás Dátum: 2003. május 29. 15:15

Hát....

Mondtad hogy Budainak annyi köze van a minimalhoz mint... De minek mondanád? Housenak nem mondható. A minimal az amit szük látókörű emberek technonak mondanak, holott a techno az az elektronikus zenék GYÜJTŐFOGALMA. Tehát amit egyesek technonak mondanak, az valójában minimal, aminek igenis vannak populáris volnulatai, amibe beletartozik Budai zenéi is, és ez az a vonal ami igencsak kezd kiszorulni a tömegzenét kedvelők agyából és szívéből. Ez a véleményem a témáról.
Life is beautiful!!!
Nieghel
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. május 28. 10:08

hmm... Először is, meghallgattam a CD-t, mert utálok úgy nyilatkozni, hogy fogalmam sincs arról, amiről beszélek....
(Qva nehéz volt megszerezni, mert megvenni elvből nem fogom, de sikerült)

Szóval igen... Amit látatlanban rámondtam a CD-re, az be is jött.
A freee teljesen elhúzta a progresszív irányba a dolgot...
Na jó, egy-két tört téma még belefért nekik, de igazándiból olyan zenét, hogy felkapjam rá a felyemet, nem hallottam.

Norbus: Nagyon szépen kidolgozott zene, hallani rajta, hogy seggeltél vele egy keveset... :D

A minimál témára meg visszatérve, megkérhetlek, hogy mondjál nekem
"OVERGROUND MINIMÁL" zenéket, vagy előadókat?

Mert én eddigbakeliten, és ilyen netről letöltött stuffokon kívül minimál nem nagyon hallottam.

Plastikman - Music /Album/

Megcáfolom magamat, :oops: de az az igazság, hogy Richei-nek nem ez az albuma az, amit igazán ismernek az emberek, és igazán overnek lehetne mondani.

Nekem tényleg ez az OVERGROUND MINIMÁL bassza a csőröm, de mind1.
Belenyugszom...
Lehi
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2003. május 15. 17:57

Valami ilyesmire gondoltam én is mint Novy. A lényeg hogy azok a zenék amik pár évvel ezelőtt elindultek a TÉNYLEGES underground körökből az most kapott egy jóval nagyobb nyilvánosságot, ami az én véleményem szerint már kevésbé tartozik az underground körökbe inkább az overgroundba(ahol elég rendesen el is torzult). Perzse ez minden stílussal így volt, mert a mostani nagy menő trance zenék is egykor underground körökben születtek(persze jóval igényesebb kidolgozottsággal), és nézzétek mi lett belőle... Szerintem ez a helyzet a minimallal is:azok a minimal zenék amik mostanában szélesebb körben hozzáférhetők már (ismétlem:véleményem szerint) nem underground-hoz tartozik!!! Pont ezért, nem sok ideje van hátra, nem sok idővel ezelőtt sokkal inkább részesítették előnyben az ilyen bulikat.

Epox: Köszi a véleményt a zenéről!!!
Life is beautiful!!!
Nieghel
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. május 15. 15:29

Norbus!

Most hallgattam meg a zenédet. Otthon full hangerővel, aztán fejhallgatóval is.

Az az igazság, hogy nekem túl sok volt benne a viszhang. :cry:
Az biztos, hogy egy eléggé telt hangzást alakítottá ki, mindig van egy-két hang, ami a távolból éppen visszatér. Ez sok esetben jól sikerült. A kiállásnál fejhallgatóban egy kis kuszaságot hallottam, nem tudtam kivenni, mi is történik valójában.

Talán még azt említeném, hogy nekem kevés volt a mély, de lehet, hogy ez csak a lejátszó hibája (kicsit kevesebb mélyet ad, mint kéne). Meg a Grega mix első számához hasonlítottam :D ...

Azért igy meghallgatva egész jó, de nem az én stílusom 8) ....
Epox

Hozzászólás Dátum: 2003. május 15. 12:37

Nos srácok, látom, hogy legalább megy a témázás és a kultúrált osztás.

Mindig tetszett, hogy pár szóval milyen sokmindent ki lehet fejezni a zenében. Meg az is érdekes, hogy pár jelzőt mekkora előszeretettel tulajdonítaniak magukénak bizonyos irányzatok rajondói. Ezzel arra célzok, hogy a minimál nem egy irányzat, hanem egy jelző. Bizonyos irányt ad a zenének. Egyesek korlátnak, sokan alternatíváknak nevezik (nem szeretnék vitába szállni, hogy mi is valójában), de mindenképpen egy motívum készlet, amely több irányzatnak az alapkövévé vált. Van egy stílus, amire használják a kifejezést; MINIMAL, de 2003-ban már mást jelent (és másmilyen beállítottságú tömegeket vonz a minilál zene) mint a kilencvenes évek vége felé.
Szóval csak ennyit szerettem vólna hozzáfűzni.
Novotny'
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. május 15. 11:00

Norbis

Nem hiszem, hogy a minimál/zúzós jelzők feltétlen egymáshoz illenek. Az én +látásom szerint ez két külön dolog. Persze határvonalat húzni nem lehet.

Amit írtál, abból az következik, hogy nem látod át ezeket a dolgokat eléggé. Persze nehéz is magyarországon, ahol igazán érdekez, vagy kemény zenéket csak elvétve tudsz beszerezni. És itt most nem Adam Beyer-re gondolok, vagy Carl Cox-ra, mert ők már eléggé ismertek...

A Free egyértelműen kizárta a zúzást a CD-ről. Lehet hogy igazuk van, mentik a menthetőt, hátha így többen vaszik a lapot. Bár azt hiszem minden stílusnak meg kéne adni a lehetőséget!
Epox

Hozzászólás Dátum: 2003. május 15. 10:38

Nos, "gyerekek"!
Annyi hozáfűzni valóm lenne ehhez a másik mit szeret-mit nem szeret témához, hogy ne itéljük meg mit szeressen és mit ne szeressen, ne éreztessük vele, hogy az adott zenei styl él e vagy halott. A minimal, a techno és a többi underground elektronikus zene nem fog meghalni hiszen azért vagyunk "mi" zenecrealo palánták :lol: A másik dolog, a minimalnak nincs over valtozata esetleg kialakulóban van lásd ezt a mostani ocsmány Queen mittomén milyen remixet amit két fa**a gyerek ugrabugrálva vereti a klipjében. Ez az én véleményem és ha nem jól tudom akkor elnézést érte. Más dolog viszont mit értünk minimal alatt. Ez is saját vélemény: 4/4 ekből álló zene amitől feláll a szőr a hátamon :D és olyan érzést sugall amitől minden pörgentyűszer nélkül jól érzem magam, valamint érezteti, hogy tartozol egy "réteghez" ami mássá tesz a "nagy" átlagtól. Itt egy kicsit belekeveredik a popularitás is. Nem akarok belemenni ebbe mert nem tudom olyan jól megfogalmazni és nem is értek annyira a zenei műfajokhoz. Még 1x mondom saját vélemény!
A X-Peripheriát pedig jó példának hozta fel Lehi. (én még nem voltam de remélem 1x sikerül elmenni hasonló rendzevényre). Szóval hasonló rendezvények vannak külföldön is, amik szintén bizonyítják van még bőven mit kihozni a "hagszerekből", leszek még egyedi emberkék, egyedi elképzelésekkel akik nem keverik a műfajokat agybafőbe.
Lényegébe a topikot a FREEE cd miatt nyitottam, szeretném ha erről is ejtenétek pár szót.
Ennyit szerettem volna mondani, köszönöm!

+ u.i.: Nem akarom bántani a Norbust, de amig még valaki nem volt igazi UNDERGROUND techno ám legyen "teknó" buleeban, nem is tudja és nem is fogja tudni, hogy ott semmiféle "overkodás" nincs. Viszont más dolog az, hogy ki milyen szemszögből nézi ezt a kérdést: mint művész, mint partyarc, esetleg mindkettő. :wink:
Zell Koenig
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. május 15. 0:28

Örömmel látom, hogy Svenne is zenész lett :twisted: :wink:
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. május 14. 23:52

jajaja Lehi az minimálos, ő tuggya mitől döglik a légy!
oh my god its a funky shit!
Svenne
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. május 14. 18:01

Budainak annyi köze van a minimálhoz, mint imádkozósáskának a templomhoz.... :twisted:

Én ha nem értek vmihez, akkor inkább nem vitatkozom róla. Ne haragudj hogy ezt mondom, de az utolsó beírásodból ez jön le.

Az pedig hogy NEKED mi a minimál, és hogy valójában mi az, az már megintcsak két külön dolog...

:evil: :evil: :evil:

És Norbus, nem téged akarlak bántani, de az "életemet" :oops: nem hagyom, hogy halottanak titulálják, amikor a saját bőrömön tapasztalom, hogy él és virul! :roll:
Lehi
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2003. május 14. 17:02

Nem jól fejeztem ki magam! Én nem azt mondtam hogy a minimal mint zenei stílus már nem menő és megszünt. Hanem azt hogy a minimalnak a populáris "vállfaja", mint amit pl. Budai is játszik(most nem tudom mit akar a Newl a Technoise albumával) az kezd leáldozóba menni. És ne mondd azt Lehi hogy sose volt over a minimal, mert a zúzós minimal pontosan hogy az volt/van. A minimalnak van underground vállfaja is, amit ha beraknának egy "teknó" buliba, talán lenne 10 ember benn. Szóval nagyon is van under és over minimal. És az tény hogy az over féle minimal leáldozóban van. Pl. ugyanúgy van a trance-nek is over és under változata, persze az under trance sosem fog "leáldozni", az overnek meg talán van 3,4 éve hátra. És lehet hogy ha hallanál egy IGAZI underground minimal zenét nem is tetszen, mert annyira eltért a populáris utánzataitól.

Azt meg ne vedd alapul hogy mit játszik a Viva meg mit nem, mert az meg még egy külön fejezet, de ezt te is jól tudod.
Life is beautiful!!!
Nieghel
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. május 14. 16:14

Norbus írta:elment az idő az értelmetlen zúzós minimal felett

ÉLjen! Éljen! Akkor a VIVA+ nem fog ilyen zenéket nyomni? :twisted: :twisted: :twisted:

Szerintem meg el kell menni egy x-peripheriára, és meg kell hallgatni, hogy "elment-e az idő" ...

Ezt most nem azér vettem fel, mert minimal rajongó vagyok, meg nem is sértődtem meg, de szerintem ez egy felelőtlen kijelentés.

Olyan dolog felett nem megy el az idő, ami igazán nem volt sose overground. Addig amíg a minimal abszolúte rétegzene, (főleg nálunk, ahol igazán még rétegről se lehet beszélni) addíg nem tud eljárni felette az idő...

Beszéljük inkább a Freee magazin marketing politikájáról, izlésficamáról, szűklátókörűségéről, de egy magazin zenei beszűkültsége nem jelenti egy stílus halálát sem....

Mellesleg ez a stílus még ki se forrta magát, nemhogy leáldozóban lenne...

Bocsi Norbus.... :wink: :P

vki nem tudja kölcsönadni a CD-t mert meghallgatnám, de elvből nem adok ki pénzt ezért az újságnak már nem nevezhető vmiért...
Lehi
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2003. május 14. 12:44

ezt a technora érted? :evilbat:
oh my god its a funky shit!
Svenne
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. május 14. 12:01

Egyetértek veled abban hogy a Freee kezd eligényteledni, bár szerintem sosem volt egy valamire való magazin, magyarul semmiről sem szól, mindezt 1000 pénzért(ez az én véleményem).

Viszont abban meg az ő pártjukra kell hogy álljak, hogy a minimal-os zúzásnak vége van, már nem menő ez a style, kezdenek bejönni az elgondolkodtató, tartalmas elektronikus zenék(végre). Bocsi attól aki a fent említett stílusért rajong, de az tény hogy elment az idő az értelmetlen zúzós minimal felett.
Life is beautiful!!!
Nieghel
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. május 14. 11:43

Tudom, elégé szűk látókörűnek hangozhat, de én nem találtam olyan kemény zenéket, amiket szeretek. A 9-es is csak azért tetszett, mert volt benne valami ici-pici keménység....

Amit a múltkor írtam, az az első düh levezetése volt. Kiakasztott, hogy az én általam szeretett kemény, zúzós, néha sötét zenei vonal nem képviseltette magát.

Tudtuk a barátommal, hogy kb 100-1000 az egyhez esélyünk van felkerülni, de azt nem, hogy igazán kemény zene fel se kerülhet a CD-re...
És ezt most nem azért mondom, mert mi nem kerültünk fel, hanem azért, mert senki ebből a stílusból... Pedig eddig még volt esély(Ton Po-Expert Doom, stb)!

Na mind1. Ha lenyugszom, még úgyis meghallgatom a CD-t, és akkor írok majd objektív kritikát :)

De a Free ezzel szememben méginkább elindult azon a lejtőn... Pedig a szerkesztőváltás után bizakodtam.... :(
Epox

Hozzászólás Dátum: 2003. május 14. 9:38

El kell hogy keserítselek! Az enyém a 3.track, de norbus néven van ott is, úgyhogy nem lehet eltéveszteni sem. Az én zenei ízlésem szerint a 9-es track nem egy nagy durranás, ellenben a 4-es(Henry Collins) meg a 11-es(???) a legjobbak(nameg persze a 3-as :roll: ). Az tetszik a fentiekben hogy nagyon jól kidolgozottak, és van bennük új, friss ötlet.
Life is beautiful!!!
Nieghel
Újonc

Következő

Vissza: Zeneszerkesztök fóruma