Drogok...(?)

A hangok...a fények... az érzés...:) Minden ami a feelinghez kapcsolódik!

Hozzászólás Dátum: 2002. június 12. 22:49

Köszi szépen az infót igy már teljesen látom hogy ezt nekem nem kell kiprobálnom maradok a party drogoknál, bogyó, gyors!! Ennyi bőven elég na irjatok még valami yót!!
PL: KINEK MILYEN FAJTA BOGYÓ JÖN BE A LEGJOBBAN, SZERINTETEK MELLYEK A LEGJOBBAK??
Marco
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. június 12. 15:02

Pat>
Így már teljesen értem az ellenérzésedet. Téma off.
ani

Hozzászólás Dátum: 2002. június 12. 14:36

Ani : Dobálózhatsz itt nekem akármien weblapokal , sajnos én közvetlen közelröl néztem végig ahogy a legjob barátom az LSD-nek köszönhetően összeomlik és megbolondul!:-(Szóval szerintem ne feszegessük tovább a témát!
Patex
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. június 12. 14:10

Pat>
- NEM _ÉPÜL_BE a gerincvelobe. Ez tévhit. Olvasd el az általam ajánlott magyar nyelvu weblapot.
- "vannak esetek, mikor a használó rajtamarad" - igen. Errol írtam az elozo hozzászólásomban is. Olvasd el, milyen esetekben marad rajta, leírtam. Sem a túladagolással, sem az egyéni érzékenységgel nem kéne példálózni, mert ezek nem jók egy drogfajtát általánosságban jellemzo példának. Aspirintol is halnak meg emberek egyéni allergiás reakció következtében. :idea:

Sanyika>
- "kiugrasz az ablakon" --> ezzel az erovel akkor meg piásan alásétálsz az autó v.villamos v.vonat alá. Már aki nem tudja a mértéket, persze... :(
- "10-20 év után ... nekirongyolsz egy fának" - ezt honnan veszed????
Ilyet még az életben nem hallottam. Ilyen még senkivel nem történt.
ani

Hozzászólás Dátum: 2002. június 12. 13:43

az LSD az egyike annak a nagyon kevés drogfajtának, mely a szervezetre gyakorlatilag nincs semmilyen károsító hatással.

Csupán annyi hogy beépül a gerincvelőbe!És vannak esetek mikor a használó örökre rajtamarad!
Ez tényleg semmiség!
Patex
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. június 12. 13:29

Megint itt!

Pedig sokan azt mondják amíg a papírt nem próbáltad addig nem is tudod mi az igazi! Persze ezek az emberek akik ezt mondták már nem biztos hogy élnek.
De igazad van abban hogy csak az kezdjen el papírozni aki már igen nagy tapasztalattal rendelkezik egyéb cuccok terén is. Jaah és tényleg fontos hogy ne olyan légy akire 10 percenként rájön a para.

Szerintem veszéllyes és ugyan te azt írtad hogy ajánlod házibuliban stb.. szóval ahol nincs para mindenkit ismersz ismert a környezet a helyzet és biztonságban érzed magad. Bár erre is tudok ellenpéldát mondani (saját lakáson) aminek a vége igen tragikus lett. Szóval inkább nem ajánlatos sehol és senkinek.

de várom a további hozzászólásokat!

ui.: jah és ne ragadj le a simán egészségkárosító hatásoknál. ott van az is mikor trip közben kirugrasz az ablakon. az is egészségkárosító csak éppen nem a köznapi értelemben! vagy mikor begolyózol 10-20 év után és autokázás közben nekirongyolsz egy fának az is egészségkárosító aszem... vagy nem :?: :?:

:arrow: :arrow: :arrow:
Sanyika
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2002. június 12. 12:40

Tudtommal semmilyen "hülyeség"/valótlan dolog/ nem szerepel abban, amit írtam. Sanyi is azt írta, hogy valóban nincs semmilyen egészségkárosító hatása. De egyébként ha ezeket a címeket ilyen jól ismered, akkor ezek szerint csak belinkelted oket, de nem olvastad végig? Mert ha elolvastad volna, nem érthetnél egyet azzal, amit Sanyika írt, hogy életed végéig benne marad, lerakódik a gerincveloben. Az általam említett oldalon éppen ezt cáfolják, tévhitnek minosítik. A flashback viszont tényleg valós dolog, de nem azért mert az LSD még jelen van akkor a szervezetben, hanem bár nincs jelen réges-rég, az agyi szinapszisok úgy viselkednek, mintha akkor is éppen tripeznél. Ja, a linket fogalmam sincs honnan szedtem, rég tudom, de hogy honnan? Passz...Lehet hogy pont tényleg onnan, ahova Te írtad, de az is hogy nem...
Néha egy ember megkattan tole? Igen, valóban. Ezt általában különös egyéni érzékenység + nagy mennyiség használata okozza. De asszem ezt nem kéne példaként felhozni, talán. Ha ész nélkül csinálod, és mértéktelenül, más dolgoktól nem megkattansz, hanem meghalsz.
És végképp nem "fikázásból" írtam azt, amit. A fikázást elvbol utálom, és el sem fogadom. Mindenkinek azt szoktam mondani, hogy nagy különbség van a "fika" és az építo jellegu kritika közt. Az elobbi a másik érvek nélküli, pusztán megbántási szándékkal történo leszólása; az utóbbi pontos érvekkel alátámasztott vélemény, melyet a másik esetleg önmaga javára fordíthat. Az elobbit el sem fogadom, az utóbbit viszont igen.
Ja és hogy nehogy úgy tunjön, hogy hazabeszélek, megemlítem hogy nem vagyok trip-párti, s nem azért mert bármilyen szempontból negatív véleménnyel lennék róla, csak egyszeruen nem igazán érdekel.
ani

Hozzászólás Dátum: 2002. június 12. 12:02

Ani, nagyobb hülyeséget már nem is mondhattál volna, már bocs... :) Arról, hogy mennyire van káros hatással a szervezetre, Sanyika cimbim már szólt pár keresetlen szót (azt meg én teszem hozzá, hogy kattant már meg ember papírtól, ha jól tudom... az nem káros, mi?:) ).

Az utánaolvasásról meg annyit, hogy a Lycaeum-ot (és még vagy 5 másik droginfos sitenak a címét, tudományos alapoktól a 'trip report'-gyűjteményekig) kb fél éve én linkeltem be a DC GBbe... Te nem onnan szedted egész véletlenül a linket? :) Szal ne fikázz olyat, akiről nem tudsz semmit...
Norbert28
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2002. június 12. 11:42

jah káros hatással nincs csak ottmarad a gerincvelődbe és ott partzyzik egész életeden át... aztán ki tudja mikor üt vissza... bizonyos flashback :!:

uuh egyébként Ani buliba se rossz sőt nagyon is jó! :lol:
Sanyika
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2002. június 12. 11:33

Norbert22 írta: Érdemeeees???Nanana... Szerintem pl marhára nem lehet érdemes... Nem próbáltam és nem is fogom, nem is érdekel... Ésszel, emberek, mindig mindent ésszel...

Igen, pontosan hogy ésszel. Ha kicsit is értenél a dologhoz, nem írtad volna ezeket. Ha esetleg nem csak az alapján ítélnél, amit a haver haverjának a barátnojétol hallottál, akinek az unokatestvére állítólag már próbálta, hanem utánaolvanál a dolgoknak, akkor tudnád hogy pl. az LSD az egyike annak a nagyon kevés drogfajtának, mely a szervezetre gyakorlatilag nincs semmilyen károsító hatással.
Olvasásra ajánlom:
http://lycaeum.org/languages/hungarian/lsdfaqh.html
ani

Hozzászólás Dátum: 2002. június 12. 10:21

ani írta:Házibuliban, vkinél otthon, esetleg természetben csavarogva, tapasztalt, jó haveri társasággal érdemes kipróbálni![/u]

Érdemeeees???Nanana... Szerintem pl marhára nem lehet érdemes... Nem próbáltam és nem is fogom, nem is érdekel... Hype, te is jobban tennéd szerintem, ha nem ezzel próbálnál "kitűnni" a tömegből... Ésszel, emberek, mindig mindent ésszel...
Norbert28
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2002. június 12. 9:21

Elsore max.1/4-et szabad. Semmiképp sem egyedül, olyan társasággal vagy emberrel, akit szeretsz és akiben megbízol, és aki/k/ már többször használták ezt az anyagot - mert az LSD hatását 100%-ig az aktuális környezet befolyásolja. Idegen, vagy ellenséges környezet és a szer interferanciája teljesen megjósolhatatlan, de nagy valószínuséggel iszonyatos félelmeket fog kihozni beloled. Viszont ha "jó társasággal" használod, és nem sokat, akkor jókat fox nevetgélni, és érdekes dolgokat látsz majd /pl.mozognak a tárgyak, ilyesmik/
Az LSD nem való partyra, ahhoz már magas fokon kell tudni kezelni, irányítani hogy ne félelmeket hozzon ki ott beloled!!!!
Házibuliban, vkinél otthon, esetleg természetben csavarogva, tapasztalt, jó haveri társasággal érdemes kipróbálni![/u]
ani

Hozzászólás Dátum: 2002. június 12. 2:20

sok sikert hozzá
Patex
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. június 12. 1:33

a papír az már durva....

no comment
Sanyika
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2002. június 11. 23:04

Mit tudtok a bélyegről, milyen hatásai vannak, elsőre mennyi ajánlott??? IRJATOK PLEASE NEKEM ERRŐŐL NA csáosz
Marco
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. június 10. 20:24

imádom csab. offtopic benyögéseit. :roll:
Sanyika
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2002. június 10. 20:23

igen-igen, ez igy mind szép, de még mindig nem a drog vs. pia topicban vagyunk úgyhogy szerintem nem is kellene összehasonlitani a kettöt.

Persze ha már úgy állsz hozzá, hogy mindegy hogy mitöl, csak legyek szétcsapva...

az ivásnak is megvannak a maga "pozitiv" tulajdonságai, kúltúrája, stb...(borozgatás vacsi után,stb), de azt hiszem ezt már egyszer kiveséztük.

na most aztán jól hozzászóltam a témához... :(
Csab
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2002. június 10. 18:05

Hát az biztos hogy a befüvezett csőcselék sose fog belvárosokat lerombolni. :D De ez azért kicsit más mint álltalában, piázgatni. Szóval ezek azért itt fanatikus állatok és ráadásul itt ez a fociőrület. Hát ez várható volt és mindig is vannak ilyen történések fociVB. alatt, szóval ez nem meglepő.
De azért kiváncsi lennék hogy mekkora kárt okoz egy ilyen ittas feldühödött csürhe mert kikapott a csapat és egy buliból hazatérő partyarctömeg, mert nem játszott ma este olyan jól a kedvenc Dj-m :D

És ha már károkról beszélünk nem csak az anyagi károkról van szó de ha jól olvastam itt pár ember életét vesztette.
Sanyika
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2002. június 10. 16:59

Fejet hajtok a tudományos érvelés előtt. De én pl sokkal oldottabb, kedvesebb, közvetlenebb és pofátlanabb vagyok, ha iszok :) De agresszív még nem lettem tőle sokat. És ne mondjátok, hogy "akkor nem ittál eleget", mert volt már olyan, hogy bokor alján ébredtem... Meg is rendült a világba vetett hitem...:)
Norbert28
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2002. június 10. 14:12

Norbert22 írta:Ezt így egyértelműen nem lehet kijelenteni, hogy "alkoholos befolyásoltság erőszakot szül"

De igen. Az alkohol - és ez tudományosan bizonyított tény - erősen csökkenti az agyban a serotonin szintet, amely a kedvességet, a másokhoz való pozitív viszonyulást és a boldogságérzetet határozza meg. A drogok viszont ezt a szintet ugrásszerűen megnövelik. Tehát tökéletesen érthető, hogy miért agresszívak, kötekedőek a részegek, s miért ennek ellentétei a "drogosok"
ani

Hozzászólás Dátum: 2002. június 10. 13:33

http://www.freeweb.hu/droglapok/
http://www.vmmik.hu/drog/drog3/tsld003.html

sztem,ha vkit érdekel a drogok tudományos oldal is az keressen rá vmelyik keresőben...vannak azért olyan dolgok is leirva 1-2 oldalon,amin bizony nagyon elgondolkoztam....érdemes sztem rászánni pár orát,és végigolvasgatni.persze ha vkit tényleg érdekel...
nem árt tisztában lenni ezekkel...
én már megtettem és több mint 100 oldalt nyomtattam ki a drogokkal kapcsban!!!-h üres oráimban olvasgassam...
Világbéke!! ;)

Az emberben lakozó démont tanítani, nem pedig elűzni kell !

"Természetesnek lenni a legnehezebb póz, amit az ember felvehet."
(Oscar Wilde)
Besty_
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2002. június 10. 12:56

Ezt így egyértelműen nem lehet kijelenteni, hogy "alkoholos befolyásoltság erőszakot szül", de az is tény, hogy olyan hírt nem gyakran hallasz, hogy "a befüvezett csöcselék lerombolta a belvárost"... :wink:
Norbert28
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2002. június 9. 23:40

Lehet hogy csak nekem volt hosszú hétvégém, de nem telljesen vágom hogy mire is akarsz ezzel utalni? Alkoholos befolyásoltság eröszakot szül, vagy mi?
Csab
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2002. június 9. 23:28

Hogy ezt miert ide raktam be ? azthiszem a cikk vegere egyertelmu ...

"Szétverték Moszkvát a csalódott szurkolók
2002.06.09. 18:11:53

Egy ember meghalt, százan megsebesültek vasárnap Moszkva belvárosában, miután súlyos zavargások törtek ki a Japán-Oroszország vb-meccs után. A randalírozók utcai kivetítőn nézték végig az oroszok vereségét, mielőtt nekiestek a belvárosnak.

Az Japán-Oroszország meccset több ezer szurkoló figyelte a Vörös tér tőszomszédságában: az 1-0-ás orosz vereség után több száz - többnyire szemmel láthatóan ittas - fiatal törni-zúzni kezdett dühében. Egy férfivel, akit autójában találtak meg, késszúrással végeztek, az összecsapásokban tíz rendőr is súlyosan megsebesült, egyiküket ugyancsak szúrástól származó életveszélyes sebekkel szállítottak kórházba. A rendőrök nagy része a feléjük dobált sörösüvegektől sérült meg. A zavargások résztvevői az NTV orosz tévécsatornában viszont arra panaszkodtak, hogy a rendőrök voltak indokolatlanul brutálisak.

Egy embert megkéseltek, és egy 17 éves fiú elkeseredésében az utcán felvágta az ereit. Az ő életét sikerült megmenteni.

Öt japán diákot is megvertek a megvadult futballfanatikusok, három embert pedig egy részeg szurkoló az autójával ütött el. A rendőrség alig bírt a megvadult tömeggel, a rendet csak a speciális karhatalmi egység, az OMON bevetésével sikerült helyreállítani a szinte háborús jeleneteket idéző belvárosban.

A randalírozók mintegy 20 autót összetörtek, többet fel is gyújtottak a Moszkva szálló, és közeli törvényhozási épület, az állami duma parkolójában. A futballhuligánok áldozatává vált számos belvárosi üzlet kirakata, de nem kímélték a duma üvegajtóit sem. A Moszkva egyik ütőerének számító Tverszkaja utcában szinte teljesen elpusztítottak egy japán éttermet. Az RTR orosz televíziós társaság közvetítő buszát is felborították, és összetörték a stáb technikai felszerelését. Nem kímélték a parlament elé érkezett tűzoltókocsit sem.

A rendőrök bekérték tévétársaságok a zavargásról készített felvételeit, hogy ez alapján tartóztassák le a rendbontókat. Több személyt már őrizetbe vettek.

A moszkvai japán nagykövetség már a mérkőzés előtt figyelmeztette állampolgárait, hogy lehetőleg ne merészkedjenek az utcára a meccs idején. Egyébként az elmúlt napokban már többen felhívták az illetékesek figyelmét a fennálló veszélyre és éles bírálatokat kapott az utcai kivetítők elhelyezését szorgalmazó moszkvai önkormányzat is. A kivetítőket most leszerelik, többet nem engedélyezik a közös meccsnézést az orosz fővárosban. A kivetítőkön mintegy tízezer ember nézte végig a meccset, és a verekedés már a találkozó lefújása előtt elkezdődött.

Estére helyreállt a rend az orosz fővárosban, és eltakarították a roncsokat a szétvert utcákban is.

Tragédiával végződött a szurkolók közti nézeteltérés a közép-angliai Corbyban az Argentína elleni derbi után is. Egy 18 éves fiatalembert megkéseltek, s a kórházba szállítás után belehalt súlyos sérüléseibe.

Az ország más városaiban is botrány volt: Hullban, Grimsbyben, Havantben és Staffordban a rendőrök fékezték meg a részeg huligánokat. Az incidensek során 34 személyt vettek őrizetbe.

Mexikóban az Ecuador elleni győzelem ünneplése követelt áldozatokat. Több ezer futballrajongó lepte el a főváros utcáit egészen a reggeli órákig. Két ember autóbaleset, egy pedig alkoholmérgezés következtében vesztette életét, de egyelőre nem tisztázott, hogy haláluk kapcsolatban áll-e az össznépi fiestával.

A 14 órás időeltolódás miatt a meccsek közvetítése éjjel fél 2-kor kezdődött, de a szurkolóknak megérte fennmaradni, hiszen a csapat (Horvátország és Ecuador ellen) története során először nyert meg egymás után két vb-mérkőzést."
XGOD
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2002. június 5. 23:41

Sanyika
Site Admin

ElőzőKövetkező

Vissza: A partik és a zene világa