Az alkotói válság, avagy Soha többet nem irok zenét...

Estél-e már alkotói váságba?

Igen, elég gyakran elofordul
8
30%
Igen, de csak ritkán történik ilyesmi
11
41%
Eddig csak egyszer volt ilyen
2
7%
Nem, még soha
1
4%
Nem szoktam alkotni
2
7%
Mi az hogy alkotói válság?
3
11%

Szavazatok száma : 27

Hozzászólás Dátum: 2012. január 20. 1:57

Pimpi írta:Ha túl sok hangot pakolgatok egymás mellé meg széteffectezem akkor van, hogy nekem is elkezd recsegni.. Pedig két hangkártya van a gépben, Pentium 4, 1700 mhz, szal nemtom mi a gondja :) Épp ezért úgy csinálom, hogy a szintiket és a loopokat külön külön kimentem waveba és soundforgeal pakolgatom össze és pluszban még ott is effectezem hátha lesz valami belőle. Nincs valakinek olyan sample cd-je, amin singleshootsok vannak? Ha igen, irjon please :wink:

___________________________________________________________________________________________
Egy bizonyos...ennél erosebb gep kell ehhez. Az "egy hetes" 1,700- as proci kicsi. Igen persze a penz...az nagy ur
karcsi M
Friss hús

Hozzászólás Dátum: 2012. január 20. 1:46

viper írta:Azon gondolkoztam, hogy a zenészek a kezdetekkor, amikor belejjönnek úgy félig-meddig a dologba, akkor tényleg jókat alkotnak, utána, ahogy jön a sok money, leadnak. Az idő is sürget, mert ha a kiadó azt mondja, 1 hónap múlva kell a CD, akkor összecsapják, előző számaiból alkalmaznak mintákat, vagy jön a lenyúlás.

_________________________________________________________________________________________
Ez pedig annyira igy van, hogy en sem tudtam volna megfogalmazni. A pepecselgetesről szokik le az ember, a kiserletező kedveről, mert hajt a tatar!!! Pedig ebben a "szakmában" az idő nagyon nagy tenyező, es persze a fül. Mindezek utan persze a jo minősegü cucc, ami mar mas tema :-)
karcsi M
Friss hús

Hozzászólás Dátum: 2011. augusztus 19. 19:01

az avagy nem kellene a topic nevébe, az alkotói válság csak ez fázis, ami a környezeti ill. lelki behatások által keletkezik. Mindenki átéli, rövidebb-hosszabb időre...aki pedig ezt úgy fogja fel, hogy soha többet nem ír zenét, az nem is méltó a zenéhez...
"The trouble with the world is, that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt. ” — Bertrand Russel

http://myspace.com/fmondj
http://soundcloud.com/fmon
http://residentadvisor.net/dj/fmon
Fmon
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2004. február 11. 20:11

Anonymous írta:Nem tom mé kell mindig duplán klikkelnem, már mint oda-vissza-oda klikk, és már itt is vagyok. Nah mindegy, most rágyújtok. Ahh. Cső mindenkinek :twisted: Ja Király volt Sperischope party a Margitszigeten 8-O
Ez én voltam.... izé.... :oops:
Only Vinyl Powah!!
Gregor_X
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2004. február 11. 20:04

Nem tom mé kell mindig duplán klikkelnem, már mint oda-vissza-oda klikk, és már itt is vagyok. Nah mindegy, most rágyújtok. Ahh. Cső mindenkinek :twisted: Ja Király volt Sperischope party a Margitszigeten 8-O
Vendég

Hozzászólás Dátum: 2003. június 5. 13:58

Lehet, hogy nekem is az van? :D Lényeg, hogy most végre van egy kis időm, edzeni meg úgysem fogok, mert levegőt alig kapok olyan meleg van, úgyhogy lassan nekiállok valami zenének.. Meg tegnap óta már csinálgatok egyet, ilyen szép lassú lesz :wink:
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. június 5. 0:26

haja nekem is azvan :D próbálom összerakni új trance wavest minden hang megvan hozzá de sehogysem akar összejönni... ezvan
OUTSide T. L. E.
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. június 4. 18:24

Hardtech kinőtted a keyboardod? :) :wink:
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. június 4. 14:13

na, már megint alkotói válságom van... :?
hardtech
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. február 23. 22:18

Azon gondolkoztam, hogy a zenészek a kezdetekkor, amikor belejjönnek úgy félig-meddig a dologba, akkor tényleg jókat alkotnak, utána, ahogy jön a sok money, leadnak. Az idő is sürget, mert ha a kiadó azt mondja, 1 hónap múlva kell a CD, akkor összecsapják, előző számaiból alkalmaznak mintákat, vagy jön a lenyúlás.
viper
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. február 19. 14:07

Kösz srácok, az együttérzést, meg tudom, hogy;
Egyszer hopp, s másszor ékopp... :wink:
Novotny'
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. február 19. 11:05

Novy! Ne aggódj! Minden főiskolás idő hiányban szenved!!! A különbség csak annyi hogy a fennmaradó időt ki milyen hasznos dolgokra fordítja. :P
Nieghel
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. február 18. 16:51

Ne búsulj novi! Majd mi megvígasztalunk! :roll:
Lehi
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2003. február 18. 16:34

Émmeg idő válságban vagyko. Meg szakítottunk a barátnőmmel is, úgyhogy nem tudom, hogyan fog menni, meg milyen hangulatú zenéket fogok tunni kreálni. Majd csak meglássuk. 8)
Novotny'
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. február 18. 13:41

Norb:

http://soundhead.hu/forum/viewtopic.php?t=199
Gyere ebbe a topicba, ha érdekel a minimal... 8)
Az 505 már nem eladó... sajna... csak pillanatnyi kilengés volt... :cry:
De van már 909-es is! Már kipróbáltam! Nagyon ZSÍÍÍÍÍR! :lol:

Egyébként dolgozom, és csak "kicsit" érek rá...
Lehi
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2003. február 17. 13:10

Mi van skacok?

Alkotói válságban van mindenki? Egész hétvégén meg sem kukkantatok!!! Nem lesz ám ez így jó! Ok hogy elkezdődött a 2. félév de azért ez már durva!!! :evil: Na jó! Mindenki kap tőlem egy második esélyt. De még egyszer ilyet meg ne lássak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!
Nieghel
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. február 10. 23:24

Itt egy offtopic GL-nek: a mikróval vigyázz, mert állítólag nagy az elektromos kisugárzása ("electrosmog")!!!
Végül is ez egy hozzászólás...

--- Elég kihalt a fórum. Vasárnap óta alig szólt be valaki (most kedd van). Mi van veletek? ---
viper
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. február 10. 13:43

Még valami Gebi!
Hogyé adja ja MC-505 öst? Meg osztán mi a gondja vele? Az egy igencsak zsír kütyü. És pont technonak találták ki. Viszont ha az ember nem ért a hangszintézishez akkor meggyülik vele a baja!!!
Nieghel
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. február 10. 13:40

Köszi Gebi!

Látom te is kutyamód ráérsz most netezni. Sulóban vagy? Mert én igen. A könnytárban nyomulok és kíváncsi vagyok a te minimal techno zenéidre, mert amit eddig minimal technonak mondtak ismerősök, azok eddig még mindig bebizonyosodtak hogy nem azok. Hónap véleményezek(remélem).
Nieghel
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. február 10. 13:16

Offtopic = a topic témájától eltérő beírás... :lol:
Lehi
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2003. február 10. 12:47

Ne nézzetek hülyének,de én nekem fogalmam sincs arról hogy mi is az az offtopic(mármint itt mire használjátok). :oops: Segíjjetek!!!
Nieghel
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. február 10. 12:41

Valójában csak az elején indítok messziről, de a kibontakozás az lényegretörő és az lkotói válságon segít túltenni magadat. Szóval annyira nem offtopic, ha az elötte lévő témát olvasod.

Viszont ez a beírásom már offtopic volt....8)
Novotny'
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. február 7. 15:57

Már megint offtopic lett a dolog... :microwave:
Lehi
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2003. február 7. 13:32

Így van, ahogy RoBee írta. Viszont a dologhoz még hozzá jön, hogy a winamp spektrum analizátorának a makszimuma kábéra -30dB-nél van. Szóval a frankón halk hangokat is már a nagy amlitúdójú "kategósiába" jeleníti meg.
A másik, hogy az mpeg layer 1 tömörítése több frekvencia tartományra bontja vel a hangot. Amely tartományok valójában csatornák. Ezeknek a csatornáknak a sávszélességét Kb/sec adják meg. Ami valójába a tömörítés durvaságát határozzák meg. (96,128,256,...) ezek a csatornák bizonyos (kísérleti úton kifejlesztett) maszkolási frekvencia tartományokat fogna át. Durván fogalmazva úgy torzítják a jelet, mint ha egy több utas/rengetzeg hangváltóval ellátott cuccoson hallagtnád, eltérő minősségű hangsórókon keresztül.

Ezzel visszatérve az eredeti mondandómhoz; a "CD-n meghalgatom" dolog azért jó, mert azt hurcolázhatod eltérő audió rendszerek között is, amelyek mindig a másiktól egy kicsit eltérően, de alapvetően hasonló módon szólaltatják meg a track-eket. Tehát amit megszokott a füled, az fúrcsának fog tünni, ha mondjuk nagyobb teljesítményen hallgatod. Vagy esetleg más az erősítő, ill. a hangszórók átviteli karakterisztikája.
Ha meghallgatod többször is ilyen cuccosokon a zenéidet, vagy olyan környezetben, ahova valójában szánod a zenédet, akkor ténylegesen objektíven tudod keresni és értékelni a zenei hangzást.
Novotny'
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. február 5. 21:35

Pimpi,
Winamp-ben a WAV-et és az MP3-at más más plug-in -ek dekódolják (in_wave/in_mp3 asszem), és ezek állítják elo a vizualizációs plug-in számára is a bemeneti adatokat. Ezért a vizualizációban az jelenik meg, amit a dekóder "lead", s ez mindkét esetben más. Szerintem igazából csak az van, hogy mindketto más skálát használ a frekvencia tengely mentén (egyik lineáris lehet, a másik meg logaritmikus), esetleg más tartományt ábrázol. Amúgy ne adj sok hitelt a winamp-féle spektrumnak, az inkább csak szemfényvesztésre szolgál (nagyon pontatlanul van generálva, hogy ne terhelje a procit).
RoBee
Törzsvendég

Következő

Vissza: Zeneszerkesztök fóruma