Technics forever?

Ha érdekel a technika, ami mögötte áll

Hozzászólás Dátum: 2007. december 27. 10:33

Igy van! A letisztult minimalista forma nincsen rajta fölösleges gomb, poti, funkció és ahogy irtad az anyagok minősége kidolgozása. Valamint a legfontosabb és erről soxor hajlamos megfeledkezni az ember az egyész egység lelke: a motor!
Ez a legszembetünőbb és egyben legnagyobb előnye a többi lemezjátszóhoz képest. Aki már próbált sok más modelt az tudja jól, hogy bár nem ez a legerősebb (a technikai adatok szerint) mégis ez teszi a legjobbá. Pl anno használtam egy (papíron meg talán valóságban is kb 3 szor erősebb) Omnitronicot (asszem valami DD-4xxx volt a neve) és hiába volt erősebb a motor, ha a tányér szélén löktem, vagy ott fékeztem, teljesen más volt mint egy teka. Sokkal gyöngédebben kellett löknöm a tányér szélén, mig a közepén szinte teljes erőmet bele kellett adnom hogy tudjam befojásolni a sebességet. Ez valószínüleg a motor erőátvitelének rosz eloszlásának volt köszönhető: középen ultra erős volt míg kívül gyengébb mint egy teka. Amugy az is igaz hogy az ember végülis bármilyen lemezjátszóval meg tud tanulni pontosan keverni, csak utána bármilyen klubba megy játszani mást fog tapasztalni, mivel ugye ott teka lesz ez 99%.
axelfoley
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2007. december 27. 5:18

axelfoley írta:de 5 év használat után (és ez a nem mindegy) ugyanugy 110e Ft-ért tudtam eladni a lemezjátszót mint amennyiért vettem.

EZ az egyik lényeg! az utolsó topik hsz-em óta már beruháztam két új mk2-re és ennek fényében biztosabban állítom, hogy a másik lényeg a konstrukcióban, valamint a felhasznált anyagok és megmunkálásuk minőségében van! ennyi! ez vált be a legjobban!
"A végén ahhoz, hogy az utcán a kedvenc nótádat fütyörészhessed, hologramos (mahasz) matricát kell majd a homlokodra nyálazni getszi..."
borisz jelszint
Főgépész úr

Hozzászólás Dátum: 2007. december 26. 12:57

Szerintem, két értelmes lehetőség kinálkozik azok előtt akik lemezjátszó vásárlása előtt állnak. Az egyik az hogy vesz az ember egy pár régi sebességszabályzós, direkt hajtásu gépet olcsón és azokat használja mig nem lesz pénze technics-ekre (pl SANYO TP1030 kitünő gép ultrafinom tekerős sebességszabályzóval max 10-15e Ft).
A másik lehetőség egyértelmüen a technics!
Én is sokat gondolkodtam annak idején amikor vásárlás előtt álltam. Akkoriban 7 éve az Omnitronic gépei voltak hype-olva és árban kb két középkategóriás, direkthajtásu omni árából jött volna ki egy teka. Aztán végül is egy kitünő állapotu technics mellett döntöttem ortofon dj concorde pickuppal 110e Ft-ért. Igy igaz hogy nem volt meg a cuccom a dj-zéshez, és kellett még várnom mig meglett a teljes setup, de 5 év használat után (és ez a nem mindegy) ugyanugy 110e Ft-ért tudtam eladni a lemezjátszót mint amennyiért vettem.
Különben megnéztem a Reloopot amit belinkeltél és 100e Ft az ára, ennyiért simán kapsz egy nagyon jó állapotu technics-et ami egy örök darab. A jelenlegi két ezüst tekámat pl 400 fontért (kb 80e Ft darabja) vettem 2 éve és igen jó állapotban vannak. De ha mindenképpen ujban gondolkozol akkor is csak átszámítva kb 25-30e Ft a különbség egy uj teka és reloop között ami nem vészes szerintem...
axelfoley
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2007. december 25. 12:29

Felejtsd el. Legfeljebb mutatós, de amúgy egy rakás...
"The art of tomorrow will be a collective treasure or it will not be ART at all." - Victor Vasarely
lll
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2007. december 25. 0:22

vki próbálta már az új reloopokat? sztem igencsak mutatósak, semmi sallang.
http://www.zaj.hu/page2/termek.php?id=2599
ezt teljesen jónak tűnik és majdenm megvan 2 egy technicsből.
"I haven't felt that good since Archie Gemmill scored against Holland in 1978! "
"good first touch is the key here. closing down defenders and look at that volley, like an arrow. top corner, pepe reina see you later!"
bonhard's finest
Az utolsó polihisztor

Hozzászólás Dátum: 2006. március 24. 22:31

Majd laccikával hazahozatja. :oops: :oops: :twisted:
Kép
"Ez a világ talán egy másik bolygó pokla" - Aldous Huxley

Turn On, Tune In, Drop Out!
henrik
advanced player & LPD agent

Hozzászólás Dátum: 2006. március 24. 21:40

Sztupi írta:Nah hallod menj Londonba! :lol: Sőőőt inkább szólj Tominak biztos szivesen hoz neked. :)
:D egyébként lehet hogy tényleg azt kéne :D
Csab
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2006. március 22. 14:28

nem értek hozzá, de haverom innen rendelte lemezjátszóit:

http://www.dj-laden.com/dj2004/

http://www.votruba.at/
"akit száz embernél több hallgat, az nem menő"
v1k
electronic world, supersonic girl

Hozzászólás Dátum: 2006. március 22. 11:04

SKyN3T_54 írta:
Csab írta:mindenképpen nézzétek meg előtte a pontos árat és esetleg telefonáljatok is oda, hogy tényleg annyi -e. Hasonló cipőben járok, én is ki akartam menni bécsbe műszaki cikket vásárolni, de kicsit megriadtam, mert megnéztem az árlistákat és 30-40%-al drágábbak összehasonlítva a magyarral...
Bár én jelen esetben hangfalat néztem.

azt inkább Londonban vedd

Nah hallod menj Londonba! :lol: Sőőőt inkább szólj Tominak biztos szivesen hoz neked. :)
"Ha második vagy, te vagy az első aki veszít!"
Ayrton Senna
Peter McCallister
Vodafone McLaren Mercedes Fan

Hozzászólás Dátum: 2006. március 21. 18:46

Csab írta:mindenképpen nézzétek meg előtte a pontos árat és esetleg telefonáljatok is oda, hogy tényleg annyi -e. Hasonló cipőben járok, én is ki akartam menni bécsbe műszaki cikket vásárolni, de kicsit megriadtam, mert megnéztem az árlistákat és 30-40%-al drágábbak összehasonlítva a magyarral...

azt inkább Londonban vedd én azt hallottam, pedig tudom hogy ott aztán minden ilyesmi a legdrágább az Euban, én akkor is úgy hallottam, hogy 1db hangfal áráért ott 1párt is tudsz venni, körülnézéssel meg mindennel és olyan neveket amiket max behozatsz de itthon meg nem veszed bótban.
Egyébként itthon is ki lehet fogni nagy akciókat lsd. klipsch-eimet 60ért vettem bolti --> vadi új (nem kiállított darabb!!....) 5év gari.
"cukor az élet, csak meg kell tanulni szopni"

A hóhért grimaszversenyre küldték, mert eszméletlen fejeket tud vágni.

"Miss Kittin az Miss Kittin... jó zenék, jó fenék..."
_54
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2006. február 1. 1:00

Ja és újakat,boltból
Mave.Rick
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2006. február 1. 0:59

Nekem egyik barátom járt kinn és hozott haza 2 MK2-t 200 ért.Ez jó üzlet!!
Mave.Rick
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2006. január 31. 23:03

mindenképpen nézzétek meg előtte a pontos árat és esetleg telefonáljatok is oda, hogy tényleg annyi -e. Hasonló cipőben járok, én is ki akartam menni bécsbe műszaki cikket vásárolni, de kicsit megriadtam, mert megnéztem az árlistákat és 30-40%-al drágábbak összehasonlítva a magyarral...
Csab
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2006. január 31. 18:58

Bizony,szerintem is jobban megéri.
Azért nem mindegy hogy 100 vagy 175.Mégha az üzemanyagot nézzük akkor is legalább 60 ropival beljebb vagy.Feltéve ha nem egy Lincolnod van,mert akkor inkább el se indulj :D
Mave.Rick
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2006. január 31. 14:04

robur írta:
mr_b! :: írta:
robur írta:
Deeroy írta:
robur írta:
mr_b! :: írta:vám? :oops: :roll:

:) te mindent elvámolsz amit Bécsben veszel?
mi elég sokat járunk ki, és még soha sem vámoltattunk, max okosan, amig külön magyar és osztrák átkelő volt :)

EU-ban mióta kell vámolni?

multrol beszéltem.

amugy most is megkérdezik, hogy mit hozol, és meg is állitanak az osztrákok, ugyh ez még nem EU azért :wink:
tételezzük fel amit a Deeroy mond és nincs "vám"...üzemanyag költség pluszban mennyi?

én pestről mondjuk megjártam 7000 ből oda-vissza
de ha kimész akkor már érdemes bemenni a belvárosba, vagy az SCS be is , ruhákat, cipőt nézni, én nem múszaki cikk miatt járok ki. de veszel mellé egy lemezjátszót is , és már behozta az árát
azért ez így már erősen megfontolandó. nem kívánnék 175 soké mk5-öt venni itthon ha ezt kint megtehetem olcsóbban is +még várost is néztem... kösz az infókat :wink: :)
"A végén ahhoz, hogy az utcán a kedvenc nótádat fütyörészhessed, hologramos (mahasz) matricát kell majd a homlokodra nyálazni getszi..."
borisz jelszint
Főgépész úr

Hozzászólás Dátum: 2006. január 31. 14:02

robur írta:
Deeroy írta:
robur írta:

mi elég sokat járunk ki, és még soha sem vámoltattunk, max okosan, amig külön magyar és osztrák átkelő volt :)

multrol beszéltem.

amugy most is megkérdezik, hogy mit hozol, és meg is állitanak az osztrákok, ugyh ez még nem EU azért :wink:
tételezzük fel amit a Deeroy mond és nincs "vám"...üzemanyag költség pluszban mennyi?

én pestről mondjuk megjártam 7000 ből oda-vissza
de ha kimész akkor már érdemes bemenni a belvárosba, vagy az SCS be is , ruhákat, cipőt nézni, én nem múszaki cikk miatt járok ki. de veszel mellé egy lemezjátszót is , és már behozta az árát
"A számítógépes játékok nincsenek hatással a srácokra. Ha gyerekkorunkban hatott volna ránk a PacMan, akkor ma sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva, miközben repetitív elektronikus zene szól."
Kép
robur
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2006. január 31. 14:01

robur írta:
Deeroy írta:
robur írta:

multrol beszéltem.

hallod, meg ne vegyék helyetted?! 8-O
dewfah
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2006. január 31. 14:00

robur írta:
Deeroy írta:
robur írta:

multrol beszéltem.

borisz jelszint
Főgépész úr

Hozzászólás Dátum: 2006. január 31. 13:41

Deeroy írta:
robur írta:

multrol beszéltem.

"A számítógépes játékok nincsenek hatással a srácokra. Ha gyerekkorunkban hatott volna ránk a PacMan, akkor ma sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva, miközben repetitív elektronikus zene szól."
Kép
robur
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2006. január 31. 13:27

Deeroy írta:
robur írta:

valamilyen külömbözet csak van...
borisz jelszint
Főgépész úr

Hozzászólás Dátum: 2006. január 31. 13:18

robur írta:

Deeroy
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2006. január 31. 12:52

robur írta:

nam vagyok járatos arrafelé...azért kérdeztem... :)
borisz jelszint
Főgépész úr

Hozzászólás Dátum: 2006. január 31. 12:44

Kép
robur
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2006. január 31. 12:39

vám? :oops: :roll:
borisz jelszint
Főgépész úr

Hozzászólás Dátum: 2006. január 31. 12:36

Hali.
Igen,a Technics évek óta vezeti a piacot,és tényleg nem tudták még igazán űberelni.E miatt viszont az ára is tartja a szintet.Aki viszont csak otthonra akar lemezjátszót annak azt ajánlanám hogy nyugodtan vegyen egy olcsobb konstrukciót,mert ha egyszer megtanulsz keverni,és már rutinod is lesz,akkor bármin tudsz majd játszani.És ha elmész valahova játszani akkor ott valószinüleg úgy is lesz cucc,mert manapság a jobb helyek adnak erre hogy legyen saját pult.De ha mégis ragaszkodsz a Technicshez(és még kocsid is van)akkor azt ajánlom hogy menj ki Ausztriába,mert ott újonnan 100e Ft átszámitva egy vadi új TC.
Mave.Rick
Újonc

Következő

Vissza: Tech rovat