Hangosítsunk európai (?) színvonalon

Ha érdekel a technika, ami mögötte áll

Hozzászólás Dátum: 2002. május 20. 23:20

Igen, én meg legszivesebben falat vernék hogy legyen helye a 25, 30 Hz-eknek, de hát még is csak egy lakás elsösorban és nem egy zenehallgató terem (az ösök szerinz :D )
Csab
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2002. május 20. 23:09

azzonal szétszedni, üveggyapotot bele... :)

de tényleg én vmi ilyesmit tennék és legszívesebben a plafonról lógatnám a térbe úgy hogy minden min. 3 m-re legyen tőle.

Viszont a rézdrótos körbetekercselés nem árt (a membrán mágnese mögött)de azt csak magasaknál használják.
danny
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. május 20. 15:56

To Danny: Akkor gyere hozzám is hangolni :D , mert másfél év alatt nem tudtam úgy átrendezni a szobámat hogy az 505-ös Jamo subom ne csináljon álló hullámot.
Hidd el minden megvolt már: Fejmagasság, plafonra szerelés, butor kitol-betol, megtörtjük valahol a hangot, egyik sarkot lekerekitjük, szakboltok véleménykikérése, meg amit akarsz, de igy sem vagyok megelégedve...
Talán kéne még egy láda az egyik sarokba és akkor nem csak az utca élvezné az alacsony frekik csodáit, hanem én is a kis szobámban ülve... :( (cm-re pontosan 4,5*4,5 cm2)
Csab
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2002. május 20. 0:55

robokopi:

kezdd azzal hogy kibontod a falat :)
egyenetlen falfelület kell ugyanis ahhoz hogy ne legyenek állóhullámok...
de tényleg én a siena hangkártyát ajánlom 'techinfo: samples&musics menü alján'. A mélydobozt ne rakd sarokba, vagy ha mégis akkor több mint 50cm-re, ugyanis 100-200kHz körüli hangoknak ideális rezonanciafrekvencia keletkezik (mély lesz az egész szobád), igazából fejmagasságba kéne rakni, de hát ezt nem mindenki vállalja (50-es tiplik a falba, aszt mehet...)

(ja és jó ha tüskére rakod a hangfalat)
danny
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. május 17. 16:29

thx, hamarost dübörögni fog a rendszer, ugrálhatnak a szomszédok a mélybe :twisted:
robi roboter
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. május 17. 0:28

to Xgod: http://soundhead.hu/pic/area51/area51%20004.jpg

Én beraknám azért a szobámba :) Kerestem róla specifikációkat, de ez a Bose annyira szar hogy még a hivatalos weboldalán sem találtam róla semmi infót :twisted:

To robocopi: Áhh, nem kell oda 5 csatorna, veszel egy blaster live-ot (böven elég stereo), és veszel hozzá valami minöségibb aktiv dobozt (ha van pénz, akkor subbal)

pl.: http://www.ebolt.hu/common/mid_img/11phia35.jpg

de ezt már tényleg te és a pénztárcád dönti el... Meg aztán bele is lehetne jobban menni hogy 20 nm-re már több kéne...
Csab
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2002. május 16. 18:38

Szerintem simán munkához nem érdemes bacott drága hifit venni. Bőven elég egy öt csatornás hangkártya (SB Live 5.1 és társai) valamint egy hangafalszett aktiv méllyel természetesen. Az egészet már 50 körül meg lehet venni a másik határ meg a csillagos ég...
TommyJ
SH Leader

Hozzászólás Dátum: 2002. május 16. 14:36

Totál amatôrként lenne egy olyan kérdésem, hogy:
most költöztem egy új kéróba, amit dtp-irodának fogunk használni, asszo lesz benn egykét gép, van egy valag cdnk, hogy kellemesebb legyen a munka, ami amúgy is elég vad és vidám. Ahhoz kérnék tanácsokat, milyen hangkártyát érdemes megvenni, és milyen hangfalakat, hova tenni a totál átlagos huszonegynéhány négyzetméteres szobába, Ja és hogy kell rákötni tévét, meg ilyeneket?
Na, asszem ennyibôl kiderült, hogy fingom nincs ezekhez a dolgokhoz :oops:
robi roboter
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2002. május 15. 22:51

Norbert22 : hát ja, adott akusztikai közeghez kell hangosítani a cuccot
danny a mai

Hozzászólás Dátum: 2002. május 15. 20:42

DINACORD

nem sokszor hallottam de az meggyőző volt!!!
Sanyika
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2002. május 15. 20:30

Ja hat az teny, hogy 1 olyan Bose wavecannont nem baszol be lakasba, de nagy helyekre tenyleg nem jo, marmint technohoz nem jo :)
Nekem tavalyi paraden garry jott be legjobban, az eleg hangos is meg viszonylag szep a hangja.
XGOD
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2002. május 15. 19:55

háááát azért azzal mostz vitatkoznék hogy házicucc a bose!
már csak azért is mert a lakásodba nem fogsz bepakolni egy akkora kurva hosszú basscsövet mint ami ott ki volt téve nem is 1!

persze akármennyit betehettek volna az is kevés lenne mert igazán a bose szeirntem kis helyekre lett kitalálva, nem feltétlen ottohn csak kicsi helyek!

de egy dinacord vagy SZÖRVIN VÉGÁ azért biztos leküldte volna a fejem!!!
Sanyika
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2002. május 15. 19:44

Az az Area 51 azért elégé veszett ügy volt, mert ha 3* ennyi Bose-t hordanak oda akkor is szarul szólt volna. Véleményem szerint a Bose már alapból a háziakusztikára van ráállva és nem az ipari méretü rendezvények hangositására, de ez nem lehet elég kiinduló pont, úgyhogy még ott van az az iszonyat méretü hangár, amihez én nem is tudom hogy melyik céget hivtam volna.

Talán a magyarországi Dynacord képviselet? Hmm...

(Ne felejtsük el hogy hiába volt a fele hálóval lezárva, attól még a légtér ahova a hang kell az egészre vonatkozott!)
Csab
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2002. május 15. 12:40

Megint csak megszólal a laikus: én elképzelhetőnek tartom, hogy vannak ilyen emberek, de a lehetőségek korlátozottak. Vegyük pl a teret. Jártatok már Kashmirban: olyan, amilyen. A hang is olyan, amilyen - a hely egyik 'negatívuma'. Pedig a srác, aki ott dolgozik a hanggal, 'hangosított már ezt-azt'. Tehát tapasztalata még csak lenne. De a technika, amivel dolgoznia kell, adott...

És van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem egyedi esetről van szó. Elvégre Magyarországon vagyunk.

De az igény mindenképpen meglenne az igényes hangosításra, ahogyan minden más igényes megoldásra is. Gondoljatok csak a felcsillanó szemekre, amikor 1-1 buli előtt megemlítik a várható hangot. Pl: Colosseum Cervin-Vega hagrendszere, az Area51 előtt a flyer-szöveg 20 kW-nyi Bose... Vagy akár a PSystem Error előtti telefonom Sanyikával, amikor csak annyit mondott, hogy "iszonyat hang lett összehordva":)))
Norbert28
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2002. május 15. 12:09

hogy név szerint milyen a cucc engem nem nagyon érdekel, inkább maga az akusztika szubjektív megítélés terén.
Az alap követelmény: legyen zengő tér, a reflexiók érvényesüljenek annyira amennyire a zene megköveteli (stílustól függ)

A hangsugárzók lehetőleg a valóságban adják vissza a rajtuk feltüntetett karakterisztikát (itt nem árt nagyobb nevekbe beinvesztálni)

én valahogy így látom a dolgot persze ehhez jó hangtechnikus kell, lehetőleg olyan ki a különböző zenei irányzatokban jártas, van zenei tapasztalata, hangosított már ezt-azt. sajnos kis hazánkban viszonylag kevés az ilyen arc.
danny a mai

Hozzászólás Dátum: 2002. május 11. 16:05

Kezdésnek nem akarok sokat irni hozzá, gondolom mindenki vágja hogy miröl van szó, vagy hogy sajnos sok heylen miröl nincs szó...

- Követelmény -e a megfelelö (nem csak hangeröre) minöségü hangtechnika egy klubban,vagy rendezvényen?
- Számit e hogy milyen hangfal elött süketülsz meg? (megsüketülsz?)
-stb...
Csab
Site Admin

Előző

Vissza: Tech rovat