Szerencsére én boldod tudatlanság állapotában dolgoztam az említett TVműsor alatt. De azt tudom, hogy Claudia és az ő összes műsora szemét, a magyar média szégyene. A mi szégyenünk meg az, hogy szeretett kis országunk népe meg is eszi ezt a szemetet.
Az viszont a lasztistévékettő nélkül is tudom, hogy Magyarországon divat olyasmit gyűlölni és ellenezni utolsó vérig, amit nem is ismerünk... Személyes tapasztalat: egy kolléga-baráttal beszélgettem már többször a témáról. Alapvetően már azt képtelen volt felfogni (pedig fiatal, elvileg nyitott ember), hogy egy joint elszívása még nem avat kemény drogossá. Sőt, megkockáztatom, hogy pl 2 hétente 1 laszti sem... Sőt...

Az természetesen nem alkesz, aki hetente leissza magát sárga földig. Csak azért nem az, mert az alkohol legális.
De én már ott tartok, hogy erről nem sok értelme van beszélni: aki fel tudja fogni, az elég intelligens ahhoz, hogy magától is megértse, nem kell neki magyarázni. Aki meg nem rendelkezik ennyi IQ-ponttal, annak hiába is magyarázza az ember. Csak felhúznám magam a primitív emberi butaságon... Csak abban reménykedem még, hogy megélem azt a napot, amikor a magyarok is elég éretten tudnak majd gondolni erre a témakörre, és különbséget tudnak tenni egy heroinfüggő és egy alkalmi cannabis-fogyaszó között. Mert egyelőre ez nem megy...
Az pedig, hogy a TVben olyanok nyilatkoznak elítélő hangnemben, akik azt sem tudják, miről beszélnek, már meg sem lep. Nem akarok politizálni, de egy párhuzamot megengedek magamnak: az egész újkori magyar politika erről szól. Olyan emberek nyilatkoznak, irányítanak és vezetnek, akiknek halványlila segédfogalmuk sincs az adott szakterülteről. Nem hiába válhatott kampányszlogenné a "szakértő kormány". Újdonság lenne...