Dátum: 2002. december 24. 15:23
Végigolvastam. Kétszer is meggondoltam, beírjak-e. De nem bírom megállni.
Pimpi, ne sértődj meg a kérdésemen, de miért osztod az észt egy olyan témában, amiben látványosan nem vagy otthon? Vegyük csak a legutolsó okosságot. Barátom... Azzal, hogy legalizálod a light cuccokat, egy darab fiatal sem fog leszokni a kemény drogokról, jobb, ha tőlem tudod. Nincs az a kola- vagy herkafüggő, aki a legális lasztiért pl letenné a saját, jól megszokott "nehéztüzérségét". Kizárt dolog. A kemény drogok épp azért olyan veszélyesek, mert olyan érzést nyújtanak (így alakítva ki pszichológia, majd később akár fizikai függést is), amit SEMMIHEZ sem lehet hasonlítani. Ha egyszer rákerül az arc a dologra, arról max lekényszerkezelik, de semmiképp sem fog visszatérni a light dolgokhoz.
Másfelől oltári nagy baromság az is (ezt nem épp te mondtad, pedig már vártam), hogy pl a zöld a "kemény drogok előszobája". Egész egyszerűen hazug hülyeség. Az általad jól lehúzott, a valóságban viszont teljesen jól, éretten és civilizáltan működő Hollandia erre a jó példa. Amióta ott legális a zöld, a kemény drogokat KIPRÓBÁLÓK számának növekedése lassult. Jelentős mértékben.
Azt is csak megerősíteni tudom, amit már többen elmondtak előttem. Azok, akik (csak) bulin dobnak ezt-azt, nem azért teszik, hogy jól tudják érezni magukat. Megy az laszti, spuri, zöld, rush, lufi vagy mittomén mi nélkül is. Ezek a kis "kiegészítők" csak tuningolják a hangulatot, alakítanak rajta, új élményt adnak. De hangsúlyozottan csak segédeszközök, nem csodaszerek.
Szíved joga -és mellékesen bölcs dolog-, hogy te nem élsz semmi hasonlóval. Jogosan vagy/lehetsz rá büszke.
De az isten szerelmére, gondolkodj már... Olyan valamit fikázol, húzol le, ítélsz el, amit saját bevallásod szerint nem ismersz. Hogy vagy képes véleményt mondani olyan valamiről, amit nem ismersz? Hogy tudsz elítélni valamit, amiről fogalmad sincs?
Tipikus magyar vagy. Ezúttal ez minden, csak nem dícséret, értsd a lehető legpejoratívabb értelmében. Hajtogatod ugyanazt a bosszantó hazugságot, ismételgeted ugyanazt a médiás szentszöveget, és közben halványlila segédfogalmad sincs a valóságról, igazságról. Sőt, mi több, jelét sem mutatod annak, hogy csak belegondolnál a dolgokba. Frankón csőlátású és beszűkült fazon vagy, szerintem.
De tudod mit? Élj abban a hitben, hogy a sok szemét narkós élni se tudna a cuccai nélkül, jól érezni magát meg pláne nem, mind tönkre megy, sikertelen, roncsember lesz. Biztos jó így neked, hosz szerinted ez az igazság. Éld csak tovább a beszűkült életedet ott, az üvegbúra alatt, ne hagyd, hogy eljusson hozzád bármi is abból, ami a valódi világban történik, fikázd tovább azokat, akik nyitottabak mernek lenni nálad. Gratulálok.
PS: az amszetrdami vöröskeresztesekre vonatkozó megjegyzéseden percekig röhögtem, akkora faszság. Ha tudsz még ilyet, írd be hamar, szeretjük a poént.