Utazás

Aminek nincs kategóriája, az idetartozik. A napi hülyeségek, poénok, meg amit csak gondolsz. Itt aztán nem nagyon lesz moderálás :)

Hozzászólás Dátum: 2013. április 24. 12:25

en a repulessel jaro "jarulekos koltsegeket" utalom. repter, sorbanallas, becsekkolas, levetkozes, nemdohanyzas, stb. :?:
"I haven't felt that good since Archie Gemmill scored against Holland in 1978! "
"good first touch is the key here. closing down defenders and look at that volley, like an arrow. top corner, pepe reina see you later!"
bonhard's finest
Az utolsó polihisztor

Hozzászólás Dátum: 2013. április 24. 11:49

http://index.hu/bloghu/colorcam/2013/04 ... b_repterei

utálok repülni, azon belül is a leszállást utálom a legjobban, a videók után főleg:)
"Az élet egy nemi úton terjedő halálos betegség"

http://www.interpressmagazin.hu
qwertiop
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2013. április 23. 14:47

Láttam, hogy téma volt a szállás foglalási oldal meg a tapasztalatok azokkal. Hát én tegnap találtam rá a trivago.hu oldalra ahol egyszerre keresel az összes foglalási oldalon. Az oldal tulajdonképpen egy árösszehasonlító metakereső állitólag a világ legtöbb szállásával egy helyen ami nem elképzelhetetlen mivel több mint 160 online foglalási oldal ajánlatai szerepelnek az odlalon. Meg is van a május végi trip-re a szállásunk:) :new-alien:: Tippeket-tanácsokat a látnivalókkal kapcsolatban szívesen fogadnék:) (kedvenc cofeeshop?) meg azért normál látnivalók is érdekelnének
buzigyuri
Friss hús

Hozzászólás Dátum: 2013. április 4. 17:58

Beszámoló – Isztambul (2013. március 23-27.)

Szombat reggel 5-en vágtunk neki kocsival Budapestről, az M5-ösnek, hogy Szegedre érjünk, ahonnan majd busszal folytatjuk utunkat Európa (?) legnagyobb lélekszámú városbába, Isztambulba. Sun Cityben, a Halászcsárdában, kiváló halászlevet ettünk, tartottunk egy nagybevásárlást a Tescoban, majd délután 4-kor megindultunk a nagybusszal, 25 fővel a fedélzeten. Így mindenkinek dupla hely jutott, ami bizony igen jól jött alváskor és ki is használtam onnantól kezdve, ahogy átléptük a határt Röszkénél, a bolgár-török határig tartó utat lényegében végigaludtam. Itt viszont hosszas várakozás vette kezdetét, majd kiderült, hogy – amúgy remek állapotban levő, korát meghazudtoló – buszunkat nem engedik át a határon, lévén 23 éves. Meglepő gyorsasággal küldtek értünk egy pótbuszt Törökországból, amit még újabb 2 átszállás követett, de vasárnap délután elfoglalhattuk szobáinkat a Harran Hotelben. Indulás előtt még némiképp aggódtam a szállás milyenségét illetően, azonban teljesen korrekt helyre sikerült beköltöznünk. A fekvése is ideális volt, a Nagy Bazár 2 perc, a Kék Mecset és a tengerpart pedig 10 perc sétával volt elérhető. 3 ágyas szoba, tágas fürdő, zuhanyzó, melegvíz, ágynemű: teljesen kulturált körülmények fogadtak. Lepakoltuk a cuccainkat, letusoltunk, majd megindultunk várost nézni.

Elsőként betértünk egy jellegzetes, helyi kifőzdébe, ahol a televízió képernyőjén végigizgulhattuk egy galoppverseny befutóját. Borjúhúst ettem burgonyapürével, illetve csak szerettem volna, mert néhány falat után rohantam a wc-re, ahol ki is jött belőlem minden. A helyi gasztronómiával később sem sikerült megbarátkozni, másnap „gyrost” ettünk, a túlsütött húsának ízét még órákkal később is éreztem a számban – nem volt jó. Az utolsó másfél nap már tutira mentünk: ahol csak megfordultunk, sültkrumplit kértünk, majd pedig a Burger King lett a törzshelyünk… Arra külön felhívják mindenki figyelmét, hogy európai gyomor a csapvízzel nem tud megbarátkozni, sajnos néhányunknak a helyi konyhával sem sikerült. A legfinomabb helyi ételt amúgy egy utcai árustól vettem, kör alakú fánk, megkenve nutellával. Na ez isteni volt! Amúgy végig jellemzőek a városra az utcai kajaárusok: péksüteményeket, fánkot, kukoricát árulnak. Érdekességként megemlíteném, hogy egyik nap motoros futár indult el az egyik Meki elől: ott bizony van házhozszállítás!

Az éttermi incidens miatt az első nap sok minden érdekességről nem tudok beszámolni, lesétáltunk a partra, majd visszatértünk a szállásra, én pedig hamar el is aludtam, bízva abban, hogy másnap újult erővel vághatok neki az egész napos városnézésnek.

Reggel 9-kor már meg is indultunk a Kék Mecset irányába. A környéken mindenféle árus próbált minél több bőrt lehúzni rólunk: kínáltak képeslapokat, magyar nyelvű útikönyvet, elemeket a fényképezőgéphez, memóriakártyát… tudják, mire van szüksége a turistának. Bár a legpofátlanabb ajánlatot mindenképp az az idősödő forma tette, aki fejenként 10 euroért sorbanállás néküli bejutást kínált a mecsetbe. A mecset amúgy ingyen látogatható, sorbanállás kb. max 5 percet vett igénybe. Helyi szokásoknak megfelelően csak mezítláb léphetünk be az épületbe, a cipőnket hasonló szatyorba tehettük, mint amilyenbe a kiflit szoktuk itthon. 10 percig nézegettük az impozáns belső termet, aztán mikor lassan elkezdett fázni a lábunk, kijöttünk Mivel hétfő volt, az Ayia Sophia ezen a napon zárva tartott, így oda már nem mentünk be.
Következő program a Topkapi szeráj, ide már 25 líra volt a belépő. Ezért cserében megnézhettünk néhány drágakővel kirakott arany ékszert Kissé pofátlanságnak tartom, hogy a hárembe még plusz belépőt kellett fizetni. Különösen mély nyomokat nem hagyott bennem ez a turistaattrakció.

Délután másfél órás hajókiránduláson vettünk részt a Boszporuszon, fejenként 20 euro ellenében. Nagyon fújt a szél, a fenti panorámateraszon borzasztó volt a hideg, néha komolyan aggódtam, hogy esetleg felborulunk, de Tortur (nomen est omen) nevű kishajónk végül szerencsésen visszaérkezett a kikötőbe.

Következett a Fűszerpiac és a Nagy Bazár Számomra ez adja a város igazi esszenciáját. A Fűszerpiac és a Nagy Bazár óriási épület, vagy inkább fedett utcák. De a környező meredek, kacskaringós utcák is mind körbe vannak rakva árusok portékáival és mindenfele emberek, rengeteg ember. Amúgy ezelőtt nem is igazán lehetett volna megmondani, hogy egy kb. 14 millió lakosú városban tartózkodunk, nem volt akkora tömeg semerre Itt viszont ezen a négyzetkilóméternyi területen biztos, hogy több százezer ember is megfordul egyszerre. Olyan, mint APEH itt nem létezik, semminek sincs fix ára, teljesen megszokott és elvárt dolog az alkudozás. Általában az volt a taktikám, hogyha kinéztem egy megvásárolni kívánt árut, akkor fejben kitaláltam mennyi a max ár, amennyit hajlandó lennék rááldozni. Majd először ennek az össszegnek a feléről indítottam az alkut, Vettem fűszereket 25-ről 4 lírára lealkudva, de általában az eredetileg kínált ár feléért mindent megkapsz. Határozottnak kell lenni, mivel minden szuvenírt megkapsz máshol is, így általában nehéz belemenni olyan üzletbe, amit nem akarsz, hiszen máshol is próbálkozhatsz vele. Minden árus tud magyarul, mindenki egyből asszociált, ha a kedd esti török-magyar meccs került szóba: Puskás, Fehér Miki, Ferencváros, Újpesti Dózsa, de én Pásztor József és a 93-as Békéscsaba sem volt ismeretlen egyesek előtt. Amúgy abszolút nem szimpatikus nép. Álkedvesség, sose néznek a szemedbe, ha kezet fognak, minden szavuk hazugság, igazi cigány mentalitás. Ha azért ezzel nap, mint nap találkozol Budapesten, akkor azért könnyen lehet kezelni a helyzeteket, de akiknek ez új, azok szerintem elég sok csúnya lehúzásba beleszaladhatnak. Eleve nem fogom megérteni, aki ilyen helyen vásárol ruhát vagy márkás parfümöt. Amúgy óriási élmény az alkudozás és az üzletkötés, ha ráérzel az ízére, már csak azért is veszel valamit, hogy üzletelj, de ha már minden megvan, akkor csak alkudj egyet, nézd meg, sikerül-e elérni a kívánt árat, aztán csak menj tovább, és ne vedd meg.

A világ egyik legnépesebb városáról van szó. Ami feltűnő, hogy időseket alig látni. Európa (?) legfiatalabb átlagéletkorú metropolisza. Szigorú mohamedán öltözködést követő lányokat viszont annál többet. Nem ritka a csador. Érdekesség, hogy többször láttam kézen fogva párt sétálni, ahol a fiú teljesen normális öltözetet viselt, a lány pedig csadort. Amúgy minél több valakin a kendő, annál szebb. És minél kevesebbet látni belőle, annál gazdagabb. Megszokott látvány a csador és a Prada táska, bár az eredetiségét nem vizsgáltam. Amúgy még a csador alatt is lehetett időnként látni, hogy sminkelik magukat. A nagy vallásossággal lépten-nyomon találkozhattunk Elsőre furcsa, sőt félelmetes a müezzin hangja. Alkoholt nem isznak, sört alig kapni valahol, azt is horror áron mérik. A boltban 4 líránál kezdődik, egy egyszerű büfében 10 líra az ára. Drogok eszedbe ne jussanak!

Tetszetős dolgokat láttam a közlekedésszervezés területén Érdekességképpen a villamosmegállók körbe vannak kerítve, és csak forgóajtón keresztül juthatsz be a megállókba, bliccelés kizárva. Érdekesség a gyors busz. Ezt úgy kell elképzelni, hogy külön elkerített sávon közlekednek, középen a megállók járdasziget, mintha csak egy metró lenne. Ezek a buszok (34 és 34A jelzésűek) lényegében 20 másodpercenként közlekednek, úgy tűnik igencsak gyors és hatékony alternatívát nyújtanak a metró helyett. Ezeknek a buszoknak egy része amúgy dupla csuklós. A villamosok, buszok kivétel nélkül újak. A Boszporuszon jelenleg 2 hidat is építenek, számtalan óriási építkezést láthatunk a városban, hatalmas felhőkarcolóból is van jó néhány. Fejlődik a város, ez látszik! Mivel rengetegen vannak és rengeteg a fiatal, óriási potenciált látnék az országban Ezt úgy érzem hátráltatja a hazug cigánymentalitásuk. A közlekedés elsőre tiszta káosznak látszik. Sehol egy zebra, jobb kéz szabályt hírből sem ismerik, állandóak a torlódások, úti akadályok Azonban ezeket zseniálisan megoldják, ha épp arra sétál valaki, az minden esetben forgalomszervezővé lép át, mutatja ki tolasson vissza, ki jöhet előre, és egy perc alatt már mehet is tovább mindenki. Dudálásnak, hangos szónak semmi helye.

És akkor röviden a kedd esti meccsről. A Fenerbahce stadionjában rendezték, az ázsiai oldalon. Buszunkkal mintegy 1,5 órába telt, mire odaértünk a szállástól. Itt szembesültünk csak igazán Isztambul döbbenetes méreteivel.
A meccs előtt igen alapos és szakszerű motozás, amúgy nagyon korrektek és kedvesek voltak. Motozás közben mosolyogva mondták, hogy „Welcome to Turkey” és ezt sokkal őszintébbnek éreztem, mint az árusokat és vendéglátósokat. A stadion amúgy nagyon modern, a nézőtér teljesen fedett és még hősugárzó is működött a szektorunk felett Ráadásul még szotyit is árultak, azt hittem ez csak Magyarországon ismert.

Szófiáról ejtenék még röviden egy mondatot: egy óriási építkezést leszámítva mindenhol szocreál. A benzinkutas pedig nem bírta megérteni azt, hogy postcard, egy helyi segített neki azzal, hogy megmutatta nekem hol vannak a térképek…

Egyszer mindenképp érdemes ellátogatni ide, de hazudnék, ha azt mondom, visszavágyom ide. A bazár és az alkudozás élménye viszont felejthetetlen!
Ben Dover
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2013. április 4. 14:34

egyébként a wizzair-nél mitől függ az, hogy mennyire olcsó a jegy?
"Ha második vagy, te vagy az első aki veszít!"
Ayrton Senna
Peter McCallister
Vodafone McLaren Mercedes Fan

Hozzászólás Dátum: 2013. április 4. 14:03

6 óra tényleg nem vészes, még azon a határon van, amit ki lehet bírni alvás nélkül is egy helyben.
Csab
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2013. április 4. 13:27

nem hinném, h a 25-30 órás buszutakhoz szokott énemnek különösebb problémát okozna ez :)
Ben Dover
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2013. április 4. 12:15

érdekes lehet 6 órát végigülni a wizz gépein, ismerve a nem túl tágas gépeiket
He is the guy who is the talk of the town with the restless gun...
minimalist
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2013. április 4. 10:13

ennyire kell a pénz :? :lol:
pont azon rötyögtem, hogy kényelmetlen az átszállás a vuttyonos ordiknak :? :lol:
Sombi
Házi Troll

Hozzászólás Dátum: 2013. április 3. 23:04

igen. spontán jött az infó és a foglalás :) amúgy ilyet még nem láttam egy nap alatt, kora délután mikor először néztem, 58 ezer volt a retúr, majd hamarosan folyamatosan emelkedett, végül 95-ért stoppoltuk, ami később már felment 150 ezerre, legutóbb 120 volt, remélem azért nem ereszkedik vissza nagyon :) elég nagy roham lehetett, 60 ezerért szerintem egyenesen ajándék, de szerintem így is elég kedvező árat sikerült elcsípni.
Ben Dover
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2013. április 3. 22:56

Ben Dover írta:november 17-20: Dubai :8):

wizzair? :):
"keresem a másik végletet,....a színtiszta őrületet"

"Mi még Kínával is versenyképesek leszünk, ha végig tudom csinálni azt a gazdaságpolitikát, amit elindítottam"
Atis
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2013. április 3. 22:20

na és kurváztál is?
Csab
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2013. április 3. 22:15

Beszamolok, csak ma mar Kenesen treningelek :D: ...oldom a stresszt egy kis palinkaval :8): :drinking:
Voltunk Boratton Club Airben, Red Light District, Heineken Experience, Bulldog stb :wink: majd leirom, ha vege a hetnek, tegnap erkeztunk haza, holnapig Kenese, pentek-szombat suli, gyujtom az erot :):
...::: A zene által önmagukat élvezik a szenvedélyek :::... (nietzsche)
Tide
FőtörzSVENdég

Hozzászólás Dátum: 2013. április 3. 21:49

Tide: na ,voltatok valami őrület partiban, kávéház túra letudva?
Csab
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2013. április 3. 20:33

november 17-20: Dubai :8):
Ben Dover
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2013. március 7. 19:43

Ez milyen munka? Anyjukat:

Wizzair : Amennyiben további kérdése vagy észrevétele van az elektronikus számlázással kapcsolatban, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal a 06 90 181 181 telefonszámon. A hívás díja percenként 235 Ft. A mobil hálózatokról kezdeményezett hívások díja magasabb lehet.
"...tetszik neked is az a zene amit linkeltem csak nem akarod bevallani"
petya
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2013. február 24. 22:18

Tide írta:Megyünk Amsztiba húsvétkor, még sose jártam ott :)
Gondoltam, ha már lúd, legyen kövér, nézzünk valami kis bulikát is.
találtam párat:
29 maart 2013 - Awakenings - Easter Special #2
22.00 - 23.30 Jon Rundell
23.30 - 01.00 Nicole Moudaber
01.00 - 02.30 John Digweed
02.30 - 04.00 Pan-Pot
04.00 - 06.00 Carl Cox
06.00 - 08.00 Adam Beyer

30 maart 2013 - 2 Unlimited - Mnm Back To The 90's :D:

30 maart 2013 - Awakenings - Easter Special #3
22.00 - 00.00 Tim Wolff
00.00 - 01.45 Nina Kraviz
01.45 - 03.15 Marcel Dettmann
03.15 - 04.45 Ben Klock
04.45 - 06.30 Speedy J & Gary Beck
06.30 - 08.00 Blawan

Mar 29, 2013
Carl Cox & Friends

de végül a befutó:

DGTL - The Spring Festival
▬▬ ♫ LINE-UP ♫ ▬▬

♪ Stereo ♪
Damian Lazarus (UK)
Infinity Ink. (UK)
Huxley (UK)
Fur Coat (Ven)
Richy Ahmed (UK)
Prunk

♪ Audio ♪
Oliver Koletzki (GER)
Oliver Schories (GER)
Monkey Safari (GER)
Nicone & Sascha Braemer (GER)
Adana Twins (GER)
Miss Melera

♪ Analog ♪
DJ Koze (GER)
Agoria (FRA)
Boris Brejcha LIVE (GER)
Einmusik LIVE (GER)
Saschienne LIVE (GER)
Arjuna Schiks LIVE
PONY

John Talabot (SPA)
Hot Since 82 (UK)
Finnebassen LIVE (NO)
Joy Orbison (UK)
Dusky (UK)
Dekmantel Soundsystem
HNQO (BRA)
Steffen Bennemann (GER)
Sandeep
Marcus Worgull (GER)

en last but not least

Âme LIVE (GER)

jó lesz jó lesz
+1
Kép
Tide
FőtörzSVENdég

Hozzászólás Dátum: 2013. február 22. 17:40

Le a kalappal a Liszt Ferenc reptér előtt! :)

Laptoptáskával való becsekkolás sitty-sutty megvolt, majd utána fel az ellenőrző pontra, ahol laptopot meg se nézték, cipőt le se kellett venni (Lutonon ezzel ment a baxakodás), tkp szartak az egészre. :D: Korrekt. :8):
London's clubbing scene: #1 :twisted:
Travel broadens the mind....

Rendszeresen frissülő lándöni partyvideók: http://www.youtube.com/aakos84
aakos
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2013. február 20. 1:09

Ben Dover
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2013. február 16. 13:41

hazafelé még könnyebb volt :D:
32 a limit és sikerült túlpakolnom,
aztán még ferihegyen átpakoltam a kézibe annyit, h jó legyek, így lett 31,80.

amúgy néztek volna egy nagyot a ben gurionon, ha kinyitják.
apáéknak vittem némi hazait:
kb 6-7kg füstölt áru (kolbász,szalámi,szalonna - unokatesóm hentes :): ), 1liter unicum, 1liter házipálinka, 1kg pirospaprika, 1 konyhai hurkatöltő, egyéb itthon beszerezhető fűszerek...

bár elvileg vihető mennyiségen belül voltam még így is, mert húgommal mentünk ketten :):
Kép
Kristof
Special Bot Hunter

Hozzászólás Dátum: 2013. február 16. 13:20

mit csempésztél haza, ami 2 deka? :lol:
Csab
Site Admin

Hozzászólás Dátum: 2013. február 16. 11:57

tegnap éjszaka hazaértem 8napnyi izraelből, szuper jó volt.

nagyon jó áron vettem jegyet wizzairnél,
30ezer néhányszáz ft volt egy 32kg-os (ami 31,8 volt kifelé :D) feladható poggyásszal.

v1k írta:tel aviv jegyeket néztem,ööö nem olcsó (április)

Viki, most nézem a jegyeket ismét (lehet, h megyek május végén is pár napra),
35-38ezerből már kijön a jegy nagyméretű kézi poggyásszal. ;)
+ez a wizzair xclusive klubtagság amúgy jó dolog, 2fő esetén már egy oda-vissza úttal megtérül az ára, érdemes rá befizetni.
Kép
Kristof
Special Bot Hunter

Hozzászólás Dátum: 2013. február 10. 17:40

amit Tide is mond,plusz a lonely planet szallasfoglaloja. de minden szallasnal olvasd el,h a tripadvisoron mit irnak rola :arrow: ha csak ketten es csodaszepeket,elkepzelheto,h a tulajok irtak. wikitravelt is nezd at,de csak az angol nyelvut,mert a magyaron minimalis az info.

busz,repulo, vonat :arrow: ez nagyon orszagfuggo. szarazfoldi reszeken, kulonosen thaifoldon jo a busz,malaysiaban is. de van ahol iszonyat lassu,plusz velem ketszer fordult elo,h az utnak vege vt,de meg nem ertem celba (sulawasin toraja foldon es kambodzsaban phnom penh elott). vietnamban pl. mindenki vonattal megy hanoibol hueba,de saigonba mar repulovel.
indoneziaban evidens,h repulo (vagy taxi,bali kivetelevel,ott kicsik a tavolsagok,lehet buszozni). es fokent az air asia,mert a garuda dragabb (de van,ahova csak garuda megy)

3 honapba rengeteg belefer,mondjuk,en nem vok 1 beach-ember,es ha a tengerparti dogles nem fo szempont,akkor akar hongkongtol indoneziaig mindent lathattok. amugy mianmart (burma) mindenkeppen nezzetek meg.

majd ha lesz energiam,irok tobbet
"They are the best team we have ever played." Sir Alex Ferguson
"mourinho mar a nyar vegen raerzett,nem veletlenul akarta megvakitani." (index-forum)
dr. oborzil fasanova
SH Függőőőő

Tartózkodási hely: between sky garden (bal)i, bangla road (phuket), and bonyhad

Hozzászólás Dátum: 2013. február 10. 15:55

sickbox360 írta:booking.com-ot megnéztem

Ha azsia, akkor agoda.com, es azert meg pontot is gyujtesz amit kesobb bevalthatsz szallasra (nem csak azsiaban)
Tide
FőtörzSVENdég

Hozzászólás Dátum: 2013. február 10. 14:09

dr. oborzil fasanova írta:konkretan miben? melyik orszagokba mesz?

bede azsia blogjaval az a baj,h mond benne kokemeny faszsagokat (pl. laoszt full lebassza,pedig meseszep reszek vannak ott is stb.). japanrol is irt suletlensegeket.

körvonalazódik egy hosszabb utazás, jövő éve elején szeretnénk utazni, egy kicsit kiszállni a mókuskerékből. egyelőre annyit tudunk, hogy a régióba szeretnénk menni, kb. 3 hónapra. ami érdekelne:
-hány országot érdemes megnézni ennyi idő alatt?(nem vagyunk a folyamatosan tengerparton fetrengő fajta, de 3 hónapba annak is bele kellene férnie bőven)
-melyik országokat érdemes megnézni?
-nem vagyunk nagy igényűek, de privát szállás(lehetőleg saját fürdővel) érdekelne, mennyivel lehet kb. napra lebontva számolni? booking.com-ot megnéztem, 8-10 USD/nap/2 fő körül voltak az olcsóbbak, innen azonban nehéz megítélni, hogy abban szívesen ellenne-e az ember 1-3 hetet vagy rögtön kifordulna belőle...
-kalandvágyóak vagyunk, vonat/busz-os közlekedéssel végig lehet csinálni vagy érdemes beleiktatni 1-2 repülést is?
-érdekelne az is, hogy szerinted/szerintetek mekkora fő/nap összeggel kell számolni, ha csak a helyi dolgokat vesszük bele(kaja, szállás, tömegközlekedés, jegyek), repülőjegyek nélkül

nagyon az elején tart az egész, de nagyon szeretnénk megvalósítani, és első körben ezek az infók érdekelnének. ha tovább lépnénk, akkor szívesen fogadunk bármilyen praktikus tanácsot! köszi előre is.
Like that time in Grade 3 when a girl called me stupid face,
she really hurt me, why’d she call me stupid face?
Is my face stupid? How’s that even possible?
A person can be stupid but a face? That’s impossible.”
sickbox360
Maniac forumer

Következő

Vissza: 'szabadesés' - minden ami agyeldobás, kikapcsolódás