Az elektronikus zene kellékei

Hozzászólás Dátum: 2009. november 17. 0:39

Sztupi írta:de van FW port az össze alu macbookon.

Alu macbookon igen, de olyan gép már csak használtan létezik és én direkt csak az újakról beszéltem.

Ezek a jelenleg kapható egyetlen MacBook portjai: http://xms.hu/images/pi/800/mbunibody__2.jpg

Ez pedig a 13"-os MacBook Pro: http://images.apple.com/macbookpro/imag ... 090608.jpg
faszlábú robot_
Friss hús

Hozzászólás Dátum: 2009. november 17. 0:04

biztos, hogy létezik a probléma. mondom nekem egyszer színpadon írta ki, egyszer itthon, és az ismerősi körömben több ember is van aki szintén megkapta már ezt az üzenetet win alatt.
Break on through, this is not the end...
bunni
advanced player

Hozzászólás Dátum: 2009. november 16. 23:48

Hát nemtom, nekem van ismerősöm, akik kb 1 éve használja win-en uazt a Live-ot és soha nem említette, de ettől még lehet, h így van.

nade én csak 1 átlag magyar user szempontjából világítottam meg a dolgot, aki nyílván nem fog a mac megvétele után rohanni a legközelebbi boltba 1 Live-ot is beszerezni hozzá :lol:
Amikor meghalok mindenki sírni fog, mindenki szenvedni fog. De egy bolond földműves majd egy szép vadkenderré változtat engem. Majd levágnak, megvesznek és elszívnak. És majd látni fogod, hogy még a halálom után is megmozgatom a fejeket.
dzsí
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2009. november 16. 23:45

ez a másolásvédelmi gond windows-ra ugyan úgy létezik, én pont ezt szoptam be K2-ben egyszer. hálistennek 2 windows volt a gépen, uh a másikról le tudtam nyomni a live-ot. Azóta már van eredeti ableton is, meg a windows-t is lecseréltem :)

amúgy az több mint vicces, hogy egy negatív érvnek hozod fel egy oprendszer mellett, hogy szarul törtek fel rá egy programot :lol:
bunni
advanced player

Hozzászólás Dátum: 2009. november 16. 23:39

Burial írta:zenélésre miért pont macbook? mert van rajt alma ? mernemértem én ezt
ezerszer jobb gépeket lehet venni egy mac árából

Ilyeneket tipikusan csak olyan emberek szoktak mondani, akik életükben nem használtak még mac-et. Aztán, ha véletlenül kapnának használatra egyet 2-3 hétre, utána soha többet nem akarnák visszaadni és a vindózt a hátuk közepére sem kívánnák többet.

Azért megemlítenék 1 hátrányt is a zenéléssel kapcsolatban, ami nem más, mint az Ableton Live tört verzióival való szopás. Nekem 2 verzió is volt fent belőlük és a 6os faszán müxik kb 2-3 hónapig, majd kap az ember 1 kedves kis üzit, hogy másolásvédelmi gondok miatt a progi nem müxik tovább. Állítólag van rá megoldás, ami nálam nem működött, uh csak a formázás + oprendszer újrahúzása segített. Ami elég érdekes 1 olyan szituációban, mikor kiállsz a színpadra, elindítod a live-ot és pont akkor kapod meg a üzenetet. Nekem ilyen vészhelyzetre mondjuk mindig volt fenn a vinyón 1 Live demo telepítő, amit gyorsan felrakhat az ember és simán megnyitja/kezeli az elmentett projecteket.
A 7es verzió törtben meg csak simán megbízhatatlanul működik. Pl. nem mindig reagál a midi jelre stb.
Ezek miatt előbb utóbb úgyis meg kell venni az eredeti progit, de most pl megjelent a Live Intro elég jó áron és annyira nem vészesen lebutított.
Amikor meghalok mindenki sírni fog, mindenki szenvedni fog. De egy bolond földműves majd egy szép vadkenderré változtat engem. Majd levágnak, megvesznek és elszívnak. És majd látni fogod, hogy még a halálom után is megmozgatom a fejeket.
dzsí
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2009. november 16. 17:49

Sztupi írta:hogy egyszerűen még most se tudtam megszokni.

Akkor miért ezt használod? :):
Väthischist
látens roma

Hozzászólás Dátum: 2009. november 13. 15:30

de van FW port az össze alu macbookon. ráadásul ha használtan vesz az ember egy macbookot 160-200 között már kap 1éves gépeket, és ennyiért megnézem milyen pc-t tudna venni az ember. nekem is 3éves a kicsike még mindig 5órát bírja az askija, és még mindig az van azstalomon mint 3éve pedig már a 3.ik oprendszer frissítést hajtottam végre. gyors stabil, és azt csinálja amire tervezték. kb napokig lehetne sorolni az előnyeit, nem kell karban tartani, csak az update-el foglalkozni. Sokan nem értik miért hypolja annyira az a maceket akinek van, és azt hiszik csak felvágásból, pedig nem, csak annyival kezelhetőbb, élvezhetőbb, szebb, logikusabb, kifinomultabb, hogy egyszerűen még most se tudtam megszokni. de ezt sose fogja az megérteni aki csak messziről lát macet, hisz nem látja mi az a sok kis részlet amitől majdhogynem tökéletes lesz az oprendszer. persze osx-nek is vannak hibái, nem is kevés de még így se lehet egy lapon említeni a winnel. a zenéléshez meg azért csak macet választanék, mert 3év alatt egyszer sem fagyott le, pedig volt hogy megnyúztam, és mindig bírta a strapát, ráadásul van hogy 3-4hétig ki se kapcsolom, csak hibernálom, és nem mutatkozik csekély lassulás se.

"Az Apple jó. Az Apple szebbé teszi az életed. Az Apple megnyitja a szívcsakrádat. " :twisted:
"Ha második vagy, te vagy az első aki veszít!"
Ayrton Senna
Peter McCallister
Vodafone McLaren Mercedes Fan

Hozzászólás Dátum: 2009. november 13. 10:55

FW amúgy asszem a pro 13"-ason nincs, a macbookon, meg a nagyobb pro-kon van, de most lusta vagyok utánna nézni :D
bunni
advanced player

Hozzászólás Dátum: 2009. november 13. 1:44

A legújabb MacBook-on már nincs firewire, szal minimum MacBook Pro-t kell vennie, ha (új) almában gondolkodik (ahogy láttam, abból is van 13"-os).
A postod első részéről sajnos fingom sincs, a másodikkal viszont bőven egyetértek még úgy is, h nincs mac-em. :):

bunni írta:Nyisd meg ugyan azt a project file-t ugyan azon a gépen windows és OSX alól. OSX alól kevesebb teljesítményt fog zabálni.

Sőt, az OSX már önmagában is kevesebbet zabál. Láttam pár ilyen tesztet, a mac-ek aksija OSX-el rendre tovább bírta (kb egy órával), mint windows-al és még a hűtőventilátornak is ritkábban kellett felpörögnie. :):
Kép
"Ez a világ talán egy másik bolygó pokla" - Aldous Huxley

Turn On, Tune In, Drop Out!
henrik
advanced player & LPD agent

Hozzászólás Dátum: 2009. november 13. 1:14

azért mert olyan alkatrészekből van összerakva amivel - többnyire - nem lesznek kompatibilitási problémáid (lásd lenti FW vezérlő chip... rengeteget szoptam ilyenekkel amíg PC-m volt. Pl hogy konkrét példákat mondjak, a Focusrite Saffire hangkártya nem volt hajlandó működni ilyen chip nélkül. Próbáltuk Toshiba, Acer, Clevo, Dell géppel és asztali PC-vel egyaránt. 10 percenként szakadt a firewire kapcsolat, és újra kellett indítani a gépet. M-audio, és E-mu USB-s hangkártyák hangja folyamatosan pattogott, nagyobb proci terhelés mellett rendesen akadozott, az egekig kellett húzni a latency-t stb. ahogy került egy TXI FW kártya a (z asztali) gépbe a probléma egyből megszűnt.

a core audio összehasonlíthatatlanul jobb mint - nem hogy a direct audio de mint az - ASIO. Ennek legékesebb példája a sokkal kisebb latency ami lehet egy VST huszárnak nem számít, de pl egy zongorista vagy egy billentyűs fel akar játszani valamit akkor bizony nagyon sokat tud számítani az a pár ms... és ez csak egy példa.

Nyisd meg ugyan azt a project file-t ugyan azon a gépen windows és OSX alól. OSX alól kevesebb teljesítményt fog zabálni.

Egy mac sokkal kisebb valószínűséggel fog cserben hagyni a színpadon, mint egy PC. Persze egy jól összerakott XP sem fagyogat. De egy mac meg pláne, ráadásul azzal az XP-vel ahhoz foglalkozni kell. Én nem vagyok nagy zenész, életemben 1-2x álltam összesen színpadon, de ez alatt volt már részem kék halálban, ami után nem tudott bebootolni a gép... szerencsére a fellépés előtt 1 perccel, és nem közben, így az előttünk játszó Dj még tudott pakolni 1-2 lemezt amíg meggyógyítottuk a gépet (hozzáteszem ez egy csak zeélésre használt XP volt, rendszeresen karbantartva. internetet életében nem látott, így vírusokat, spyware progikat sem stb)
A Mac buta embereknek lett készítve. Így ezzel nem kell foglalkozni. Sokkal kevesebb karbantartást igényel, mint egy PC. Én 3 és fél évvel ezelőtt kivettem a gépet a dobozából, és azóta SEMMILYEN karbantartást nem végeztem rajta. se töredezettségmentesítés, se spyware, se vírus, se scandisc se reinstall, SEMMI. A gép pedig ugyan úgy süvít mint új korában. zéró lassulás (vagy esetleg minimális, ami nekem fel sem tűnt)
Hazajövök a meló után, és nem ezekkel kell foglalkoznom abban a néhány órában amim van, hanem a zenével tudok foglalkozni.

egyébként a legprimitívebb kérdés az, hogy "azé mer van rajta egy alma?"

Normális alkatrészekből összerakott laptopot nem fogsz sokkal olcsóbban kapni mint egy mac. nyugodtan megnézheted a jobb márkák nem belépő modelljeit... egy komolyabb dell vagy VAIO sem lesz olcsóbb (ha meg nem a magyarországi árakat nézzük, akkor a különbség még kisebb).
Egyébként meg nem csak a proci órajelet, meg a memória mennyiséget kell nézni. Itt kapsz cserébe egy multimédiás felhasználásra sokkal alkalmasabb, jobban működő kész rendszert, ami nem csak hogy jobb, de semmit nem kell csinálnod csak használnod.
De ha nem hiszed, akkor vegyél egy Acert, aztán majd vakard a fejedet mikor rádugsz egy MOTU hangkártyát, és nem akar vele rendesen működni...

Sokak számára elég komoly érv lehet a Logic, ami PC-re hosszú idők óta nem létezik.

Ez csak ami hirtelen eszembe jutott... ráadásul én nem is vagyok se profi szakember, se gyakorlott stúdiós. Olyan ember aki nálam sokkal többet, sokkal komolyabb dolgokra használja a gépét, nálam jobban ért hozzá biztos tudna mesélni még 1-2 dolgot.
bunni
advanced player

Hozzászólás Dátum: 2009. november 12. 17:02

zenélésre miért pont macbook? mert van rajt alma ? mernemértem én ezt
ezerszer jobb gépeket lehet venni egy mac árából
Kép
Burial
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2009. november 11. 0:34

hát kifejezetten zenélésre valóban macbook, de ha az nem is akkor mindenképpen valami olyan amiben normális (texas instruments) FireWire vezérlő chip van, mert a komolyabb hangkártyák/interface-ek nem nagyon szeretik az ilyen OHC kompatibilis, meg hasonló megoldásokat... de az a noti amiben ilyen van, nem hiszem hogy olcsóbb lenne egy macbooknál, uh a legegyszerűbb, ha azt vesz :lol:
bunni
advanced player

Hozzászólás Dátum: 2009. november 9. 13:44

Ger írta:ismerősöm szeretne venni olyan laptopot amit kifejezettem zenélésre szeretne használni. milyen laptopot ajánlanának itt a szakik, és ezek milyen árkategóriában vannak? előre is köszi minden infot :wink:

!!!Apple MacBook!!! :8):
Rigor Mortis
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2009. november 5. 17:23

ismerősöm szeretne venni olyan laptopot amit kifejezettem zenélésre szeretne használni. milyen laptopot ajánlanának itt a szakik, és ezek milyen árkategóriában vannak? előre is köszi minden infot :wink:
Kép
Ger
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2009. szeptember 11. 14:07

Sziasztok!

Segitseget szeretnek kerni.
Vette egy behringer bcd2000 controllert, es nem jottem meg ra hogy kell a Traktorral osszehangolni. Ha valakinek van ilyen konfiguracioja az segithetne. Lattam anno a forumon egy belinkelt mixet, amit valaki egy ilyen komboval csinalt, de mar lovesem sincs melyik forumba es ki irta.
Please
antifical intelligence
juango
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2009. augusztus 27. 0:11

http://www.djsmp3.com/hu/downloads.php? ... d_id=26348 - Javi Mula Come On vs Lady Gaga Pokerface, egész hangzatos kis feldolgozás :) tölteni!!! :) http://www.youtube.com/watch?v=nMQiB1buRX8
djforlife
Friss hús

Hozzászólás Dátum: 2009. augusztus 3. 13:17

ha billentyű kéne, azt én is külön vennék. egész oldócsón lehet már kapni használható darabokat, uh szerintem ne ez döntsön :)

Vedd meg az AKAI-t. Boldog szülinapot :D
bunni
advanced player

Hozzászólás Dátum: 2009. augusztus 3. 12:21

Felénekled nekem a szöveget? :lol:
végül is ha egyszer élünk módon gondolkozom, miért ne venném meg :D
meg úgyis a héten szülinapom van, meglepem magam :D (csak először össze kéne nyerni a lovét rá bwinen, h ne adjam érte olyan fájdalmasan :D )
"ha azért játszol hogy nyerj, máris vesztettél" play for real!
Kép
Freezer
SH NFL & SH World Cup Champion

Hozzászólás Dátum: 2009. augusztus 3. 10:00

Ha azt akarod h visszajöjjön, írj "modern elektronikus tánczenét" :D
Az meg csak itthon eladható. Mondjuk ahhoz nem nagyon kellenek ilyen cuccok :)
“Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today.” James Dean

http://maybe130.blogspot.com/
Maybe
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2009. augusztus 3. 9:32

jó kérdés.
ha arra gondolok, h a sok lemez, lemezjátszó, stb ára se jött vissza, ezé se fog :D
sokat kell dolgozni azért a 130ért...
nyugaton meg minden kis suttyó lazán meg tudja venni, rohadt egy világ ez...
Kép
Freezer

Hozzászólás Dátum: 2009. augusztus 3. 9:26

Én megvenném az akait, meg mellé összespórolnék még egy 20-ast valami alapabb min. 3 oktávos midibillre. Annyit megér. Egyébként mindenképp megéri az árát, kérdés h ki tudod-e használni :)
“Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today.” James Dean

http://maybe130.blogspot.com/
Maybe
SH Függőőőő

Hozzászólás Dátum: 2009. augusztus 3. 9:00

az a legnagyobb bajom, h nem használtam még sohasem midi billt, így nem tudom, mit lehet vele kihozni. Sokan azt mondják, az az alap, mármint h van ilyened, bár az is igaz, h nem vagyok egy mozart, és nem is tudok zongorázni, ja és nem is trance-ben utazom :D
legjobb lenne persze a kettő együtt, de még az egyikre sincs meg a lové :D
az akairól sok videót megnéztem már, hát elég durva, de leginkább liveozáshoz látom értelmét ahogy írtad is.
sajna nincs a közelben midi billje senkinek sem, h kölcsönkérjem kipróbáljam, egyelőre nemtom, azt se, hogy megér e ez nekem 130 ezret :D
Kép
Freezer

Hozzászólás Dátum: 2009. augusztus 2. 20:56

attól függ mire akarod használni. teljesen más dologra való a 2 cucc
a novatiönnek kicsi a billentyűzete ahhoz, hogy bármit feljátsz rajta, uh én vagy egy nagyobbat venék (ha akarnék klipírozni), vagy az akait.
egyébként én a kontrolleremről 1 max 2 potit használok zeneírás közben... mindíg azt a funkciót mappoltam rá, aminek az autómatizációját éppen fel akartam venni. A kontroller többi részét csak live-ozás közben használtam.
live-ra meg szerintem jobb az akai

ha abletont használsz akkor egyébként egyértelműen az akai... nézegettem ezt a kontrollert én is mikor bemutatták a NAMM-om, és elég durva dolgokat tud, sztem jobb mint a Novation, bár az is elég okos (automap és egyebek)

Nekem egyébként Novation-öm van. Ennek a régebbi bllentyű nélküli változata (Zero SL), szerintem elég jó, de egy ilyen AKAI-ra bármikor elcserélném :D
bunni
advanced player

Hozzászólás Dátum: 2009. augusztus 2. 14:53

Kép
Freezer

Hozzászólás Dátum: 2009. június 28. 14:43

Vegyél pénzért.
Kép
"Ez a világ talán egy másik bolygó pokla" - Aldous Huxley

Turn On, Tune In, Drop Out!
henrik
advanced player & LPD agent

Következő

Vissza: Zeneszerkesztök fóruma