Saját számok, mixek és remixek

Hozzászólás Dátum: 2003. július 10. 16:08

Kössz a kiadó info-t pimpi! :)
Meghallgattam a számokat. Hát nemtom. Nekem annyira nem jönnek be. Én ezt a lassabb, melankólikus stilust annyira nem szeretem. :) De ez egyénfüggő. Technikailag jól kivitelezett. Jó kis szintik, f*sza effectek is vannak benne. :) De a dallam nem túl fülbemászó. Mármint. Túl van bonyolitva. Valaki meghallgatja egyszer és nem tudja visszadúdolni az tuti. :) Vagy csak én vagyok ilyen buta? :lol: A Love & Peace, az már azért nem olyan túlbonyolitott. De az is eléggé szomorkás, vagy nemtom. Egyébként a te hangod van az I have a dream-ben? Milyen hangfelvevő cuccosod van neked? :)
Amúgy kiváncsi lennék arra a Shane kritikára. De amúgy nekem is van olyan hangulatom, hogy ez a feeling jön be. Csak most nem. :)
Jah és nekem se ártana egy normális honlap. Mostani állapota nem túl design-os. :)
Sunny Lax
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. július 10. 15:42

Lenne Szíves valaki segíteni nekem Honlapot szerkeszteni? :roll: :)

Aki ért hozzá és van egy kis szabadideje amit erre szánna, az légyszi keressen meg. Köcci :wink:

És várom erről a két zenémről a véleményeket:

http://www.tar.hu/djfreestyle/dream.mp3

http://www.tar.hu/djfreestyle/love.mp3

Az I Have a Dreamről már kaptam kemény Kritikát Shane-től, a másikat meg inkább el sem küldtem neki :lol:
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. július 10. 15:36

Hát nemtom én is irtam Shane-nek, hogy küldhetek-e neki demot, még aznap válaszolt, hogy küldjem és még aznap kaptam is a kemény kritikát. Meg úgy ha irok neki valamit, vagy kérdezek tőle, akkor szokott válaszolni általában... Náksinak küldtem demot pár hónapja, egy egész cd-nyit, de ő még kritikát sem mondott róla, csak annyit, hogy: várja az újabb demot...

Magyarországra már nem nagyon szeretnék küldözgetni, Shane viszont Holland kiadónál van, szóval ott már inkább próbálkozok. Hátha sikerül olyan zenét csinálni, amire rábólint, hogy ez igen :)

Tervezgetek demot küldeni Dániába az Attention Recordshoz, meg nézegetem a kiadókat, hogy milyen projecteik vannak és, hogy mibe illenék bele.. De most még legalább 1 hónap megfeszitett munka, sőt a nyár végéig szeretnék naponta annyit foglalkozni a zenéléssel amennyit csak tudok, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz.. Lassan meg elkezdek clubbot is keresni, hátha kellek vhova zenélni.. :)

Nézd meg ezt Sunny, itt van rengeteg kiadó: http://dj.lap.hu/

De mielőtt elküldöd legyen készen 2-3 hyper szuper slágered! :wink:
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. július 10. 15:29

Shane-nek én is küldtem, de nem válaszolt (még). De neki nem küldtem demo-t, csak egy a-mailt, hogy küldhetek -e demo-t. :) De Tranzident-nek egy Gates of Mind kezdetleges remixet küldtem. Arra visszairta, hogy az alapvető probléma az, hogy hamis. :lol: Az télleg hamis volt. De ez is hamis? :roll: :) És ti milyen kiadóknak küldözgettetek már?
Code: kössz a tanácsokat. Majd megfogadom. Kicsit télleg hangosak a szintik. :) És a stringet eredetileg ilyen "akadozottra" akartam, de látom sokaknak nem tetszik. :) Talán télleg jobb lesz folyamatosan.
Sunny Lax
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. július 10. 15:19

Sunny: Pl. kiknek küldtél? Válaszoltak rá valamit? Én Shane 54 véleményét szoktam kikérni, örülök, hogy válaszol nekem, bár kemény kritikákat szoktam kapni tőle.. De tanultam belőle bőven és most dolgozgatok egy zenén, ami reményeim szerint már neki is elnyeri a tetszését, ha kész lesz :wink:
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. július 10. 15:02

Sunny. Sirály, viszont a szintik hangerején kicsit vehetnél vissza, szerintem sok. A dobot eléggé nyomja.
A stringet én folyamatosabbra csinálnám, nekem nem tetszik benne, hogy le van vágva a vége, bár ez szubjektív. Ha ilyennek is akartad akkor OK :lol:
Code 79
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. július 10. 14:37

Helló Srácok! 8) :)
Pimpi: Nagyon szivesen csinálok egy Short Club Mixet, ha gondolod. (Amúgy megkaptam a mail-ed. :lol:) Most más normális számmal nem nagyon szolgálhatok...ill. éppen dolgozgatok valami új számon, de még csak nagyon az alapok vannak meg. De majd felteszem, ha kész lesz. Egyébként meg nem vagyok profi...csak az szeretnék lenni. :)
RoBee: a masterelést nem tartom nagy számnak. :) Ez csak úgy kialakúlt nálam. Amúgy jól vetted észre, hogy kicsit elhalkul a string az akkordváltásoknál. Ez egy hiba szerintem is. De ki fogom javitani. :)
És amúgy nem próbálkoztam még kiadóval. És a sterbi remixversenyt is lekéstem. Néha egy-egy előadónak küldök demo-t, hogy hallgassa meg. De eddig még nem fedeztek fel. Folyamatosan próbálkozni kell. És lesni a remixversenyeket. :)
Kössz a véleményeket srácok!
Sunny Lax
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. július 10. 14:32

Ok köszi a segítséget. Mond meg neki a mail címem és, hogy keressen meg rajta. Ok? Köszke!
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. július 10. 14:29

Pimpi: Roli V engem is megkeresett.
Ő a fórumomra ezt írta "Hello!
Lehet,nem emléxek rám,de egy nagyon fontos ügyben kellene beszélnünk.Nagyon pozitív reakciók jöttek a zenékre és kiadó is jelentkezett.Kérlek szépen hívj fel a következő számon a 7végén:30/469-8608.Előre is köszönöm.Bye.
Roli v."

Akkor róbáltam elérni de azt mondta a Gyaloglón, hogy elhagyta a telcsijét. És még azt mondta, hogy a döröskei stranddiszkón szokta hallani a zenéim, és akadna egy szponzor számomra aki a remixekből segítene maxit készíttetni. Itt a szerzői jogok megvásárlását, studió, demo cd szponzorálását értette.

Bár az alapján amit neked leírt kicsit már kezd sántítani a dolog. Az a Roli V akivel a Gyalogló Chat-Szombathely szobájában szoktam beszélni nagyon is érti a magyart (vagy csak poénkodik).
Na meg azért is, mert új telefonszámot se írt a vendégkönyvedbe.
Majd kifaggatom, ha újból találkozok vele.
Amúgy ő kérte, hogy csináljak LL Junior remixet. :lol:
Code 79
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. július 10. 13:21

Sunny: Nagyon jó! Ennek is tökéletesnek mondható a hangzása. Látom (hallom) megy a masterelés... Nem akarsz számomra kurzust nyitni? :) Mer elkéne...

Izé, az egyetlen, ami nem annyira tetszik benne, az a string, ami 0:55nél jön be. Olyan szomorkás hangzása van. Akkordváltásokkor pedig mindig egy pillantra elhakul és olyan szaggatottnak tűnik. De ez csak egy szubjektív vélemény.

Próbálkoztál már kiadónál?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RoBee 2003. július 10. 14:29-kor.
RoBee
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. július 10. 13:07

Szia Sunny! :P

Meghallgattam a Sterbi Remixed. Mivel nem sokat aludtam ma sem inkább nem mondok semmit a vocál és a zene kapcsolatáról, viszont maga az instrumentál és a hangok kidolgozása tökéletes. Legalábbis afelé halad :wink:

Enter The Dream: ÁÁÁÁÁÁÁáhhhh... Nagyot üt :) Cseppet Germán-Trances irányvonalas, de az nem baj. Szépek a hangok, jól van összerakva, egyszerűen gyönyörű. Biztos, hogy nem egy profi szállt le köreinkbe? :wink:

Ja egyébként Egy kis Felhívás: Tervezek egy Mixparade Volume akárhányat, még nemtom, hogy a második vagy a harmadik lesz :D Hungarian Edition kiadás lesz és kizárólag MAGYAR ifjú tehetségek zenéit szeretném összemixelni. Egy-két Trance Generation zene, Hardtech szám már kiszemelt. + A Free-e-sek között is vannak jelöltjeim szép számmal, na meg persze Geropapa Lost in Heaven-je és Outsideék egy két száma is esélyes lenne, hogyha utóbbi normálisan masterelné. Ugye-ugye? :)

Annyi kitétel lenne, hogy dobbal legyen felvezetve és dobbal végződjön, hogy ne legyen olyan nehéz kevergetni :)

Sunny Lax Short Club Mix stilusa erre tökéletes és engedélyt kérek használni a zenédet a mixalbumra. Nameg persze hogyha van még azokat is szivesen meghallgatnám..

Más: Megkeresett egy csávó a vendégkönyvemben evvel a szöveggel:

Hello!
Nagyon tetszenek a zenék,amiket csinálsz.Léhógyzószíves,hívj fel a következő számon,és ha gondolod,egy számod szerepelhet egy albumon.Új,tehetséges előadókkal foglalkozom és szmost keresek újakat.Nagyon sok fantázia van benned.Légyszyves hívj fel!Előre is köszönöm.Byby.
Roli v.

Na most a problémám az, hogy se telefonszámot se mail cimet nem irt, igy nem tudom felvenni vele a kapcsolatot, pedig igazán kecsegtetőnek tűnik az ajánlata a számomra :)

Hogyha sejti valaki, hogy ki lehet ez a Roli v. kérem jelezze felém. Köszönöm!

Code várom a saját zenéid, ha van valami új.
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. július 10. 12:04

Ja...vágom. Majd próbálkozok. 8) :) Feltöltöttem egy saját számot is. Akinek van kedve és ideje az töltse le és véleményezze.
http://sunnylax.fw.hu/zene
(Enter the Dream :))
Sunny Lax
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. július 8. 20:04

1:27-1:31-ig még ok, de 1:31-1:39-ig máshogy kéne a string dallamát megcsinálni. pl 1:29-nél és 1:37-nél mélyebbre viszi a csaj a hangját.
Code 79
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. július 8. 19:48

Jah...még annyit szeretnék kérdezni a Gates of Mind remix-emmel kapcsolatban, hogy szerintetek 2:47-től kezdve sem passzol a vocal a szintikhez? :roll: Ha igen, akkor sirvafakadok. :cry: :)
Sunny Lax
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. július 8. 19:45

SZERINTEM is :!: :) Télleg jó lett. Csak szerintem az a snare nem nagyon illik ebbe az egész feeling-be...kicsit idegesitő. De egyébként jó. Jó kis hangszerek, meg minden. Egyébként a vocal-t az eredeti számból szedted ki?(vagy volt egy Noemi remixverseny is amiről lemaradtam? :)) Már nincs meg az eredeti szám és nem emlékszem az akkordváltásokra. Újakat irtál a vocálhoz, vagy az eredeti dallam más hangszerekkel a Te elképzelésedben? :)
Nah...én mosmá lépek. Nem ülhetek itt egész nap. :) Majd holnap feltöltök egy viszonylag új saját számot. 8)
További jó fórumozást és zenélgetést!
Sunny Lax
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. július 8. 19:27

Hát igen 8)
Kicsit érdekes fogalmazás: "hát nekem én"
Amúgy én is a tanulóidőt töltöm, és "jó ember holtig tanul".
Ha kiveszed a szöveget és még dolgozol rajta máris a saját számod lesz :lol:

Itt egy remix az én munkásságomból (ha már Sterby remixxel nem szolgálhatok), ami SZERINTEM :!: elég jóra sikerült, bár már nem tetszik annyira 8) :

http://www.free-e.hu/download.php?id=281
Code 79
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. július 8. 19:10

RoBee: nekem én tulajdonképpen még mindig ebben az időszakban vagyok...najó csinálok már saját számokat, meg komolyabb remixeket, de akkor is. Ez után a következő stádium a hirnév és a cd kiadás. :)
Code: télleg friss zene, de nálam ez úgy van, hogy ha van ötletem és kedvem valamihez, akkor pörgök mint állat. 8) :lol:
Majd csinálok instrumentál verziót. De ez a "nagyonknál" is létezik. Egy remixből kiadhat valaki egy instrumentál verziót a saját számaként? Mondjuk most hogy igy belegondolok ez hülye kérdés... :lol: Mert a szövegen kivül a saját száma és azt csinál vele, amit akar. Jómegmondtam magamnak! :lol:
Sunny Lax
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. július 8. 18:56

Bocs, én fogalmaztam rosszul, de én is úgy hallom, hogy a string nem passzol a szöveghez ezért zavar. Ahhoz képest, hogy 1 napos zene meg túl jó :wink:
Az instrumental verziót (szöveg nélkül) akár saját zeneként is használhatnád. Kicsit dolgozzd még meg :!:
Én nem csináltam ebből remixet, ehhez nem volt se 5let, se ihlet :lol:
Code 79
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. július 8. 18:54

Á, dehogy! Kevés vagyok én még az ilyesmihez. Én még csak a figyelek/kísérletezgetek/tanulgatok stádiumban vagyok :D
RoBee
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. július 8. 18:49

Kössz a Te kritikádat is RoBee! Te csináltál remixet? Mindenkitől megkérdezem. :lol:
Sunny Lax
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. július 8. 18:46

Hát ja...próbálkoztam a vocal effectezésével, de nem akartam túlbonyolitani a dolgot. Meg nem is sokat foglalkoztam vele. Tegnap előtt kezdtem és tegnap lett kész.
Az akkordváltásokkal viszont elég sokat foglalkoztam és nem hiszem, hogy hamis a dallam. Mármint értem...a synth dallam eltér a szöveg dallamától, de úgy, hogy ha együtt szólnak, akkor éppen jó...vagy mi. :) De most akkor az én füleimmel van a baj??? :lol:
És amúgy 3 hangsávot használtam, csak elég furcsán kombináltam, ezér tűnhet 2 nek.
Az instrumentál változat az milyen? :oops: :lol:
Kössz a kritikát!
Amúgy Te is csináltál Gates of Mind remixet Code?
Sunny Lax
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. július 8. 18:45

Sunny Lax: nekem bejön. Tetszik az összhangzása, szerkezete és a hangszerek is (bár most csak ilyen ratyi fülhallgatón hallgatom). Majd ha hazamegyek, meghallgatom rendesen.
Igen, a string dallamán javíthatnál kicsit, hogy jobban illjen az énekhez. Annyira nem tűnt hamisnak, csak picit zavaró. Viszont az 1:53-nál kezdődő szintis rész igen jó!
RoBee
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. július 8. 18:33

Egy vélemény amatőr füleimtől:

A szöveget igazán megeffektelhetted volna valamivel.
1:26-tól nem tetszik, hogy a string elüt a szöveg dallamától.
Enyhén hamisnak tünik nekem, bár önmagában szöveg nélkül nagyon jó. :!:
Ha jól hallom te is csak 2 hangsávot használtál. (vagy tévedek :?: )
Összességében szépen összerakott zene, de fokozhattad még volna.
Az instrumental változatot feltehetnéd :wink:
Code 79
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. július 8. 18:23

Egyszerübb ha erről az oldalról töltitek:

http://sunnylax.freeweb.hu/zene/

Nekem most jön. Kíváncsi vagyok rá.
Code 79
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. július 8. 18:10

Valaki segitsen! :-( Csinálja meg valaki a linket légyszike!
Sunny Lax
Újonc

ElőzőKövetkező

Vissza: Zeneszerkesztök fóruma