Saját számok, mixek és remixek

Hozzászólás Dátum: 2003. július 15. 14:06

Ez igen Outside! :wink:
Nagyon jó kis pörgős szám lesz ez! :)
Csak 2 zavaró dolgot találtam benne (ami lehet, hogy csak nekem zavaró :)): amikor 0:44-nél bejön a szintis dallam az tök jó, de szerintem flanger nem kéne rá. És ugyan ennek a dallamnak kicsit hirtelen van vége. Szóval hallani lehet ahogy megszakad...vagy nemtom. :)
De k*rvajó kis szám! :wink:
Én is dolgozgatok valami újon, de majd csak akkor teszem fel, ha kész lesz. Még talán ma befejezem.
Na hajrá! :)
Sunny Lax
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. július 15. 13:36

Pimpi < előkeresem egyik régi zenénket ;) az volt ilyen elektronikus zene (trance) keverve rock gitárral és rock alapokkal

addig is itt egy készülőben lévő muzsika
http://free.x3.hu/noise6/outside_-_one_life_one_love.mp3
OUTSide T. L. E.
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. július 14. 21:11

Jah közben én is rájöttem, hogy kialakulna a Bakancs vs. Buffalo Háború, de Goa zenékben is szoktak lenni Electric Gitár Elemek... Na mind1 :)

Akkor viszont folytatom a Music Is The Drugot :)

Viszont egy kis Felhívás, hogyha már úgyis fórum talit akartok. Menjünk Siófokra. Ott a Beach, Flört, Palace. Szerdán Lesz Cosmic Gate, Aztán Starplash, Aquagen stb... Szépek a lányok, jó a feeling, valamit csináljunk együtt, mert mingyárt vége a nyárnak :)
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. július 14. 20:19

Mi van veled? :D Be vagy tépve? :lol:
Amúgy nem hinném, hogy nagy sikere lenne a stilusnak. Egy ilyen diszkó rock buli után a fél tömeg holtan heverne. :) Biztos lenne egy "enyhe" összetűzés a rockerek és a diszkósok között. :lol:
Sunny Lax
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. július 14. 20:09

Ki találtam egy Új Stilust :D Diszkó Rock :lol: Majd összehozok valamit, Csak szereznem kell egy gitárt :lol:
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. július 14. 19:26

Nem olyan sok az a 90-ből 140. Már próbáltam és egész jó :)

Viszont ez a 90 úgyis a 180.-nak a fele megoldás nem a legjobb ötlet, mert dupla annyiszor megy le a snare, meg a dob mint kéne, úgyhogy az nem szól úgy szépen. Már próbáltam :wink:
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. július 14. 19:13

És 90 bpm-es rap-ből 180-as dn'b? És még változtatnod sem kéne rajta. :wink:
Biztos ütős lenne! :)
Majd a duma jöhet effectezve, meg effect nélkül. És ne izgulj. Remix lesz, nem egy új szám! 8) :)
Sunny Lax
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. július 14. 19:02

hát azmár elég merész vállalkozás :D

90 ből 140 re az sok bpm szentem 8)
OUTSide T. L. E.
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. július 14. 18:42

Ashtring timestrech-el próbálkoztam, de tényleg nem az igazi :?

Sunny azért akarok 90-ből 140-et, mert Adél-lal (Énekesnőm) csináltunk egy 90 bpm-es Rap zenére vocált és kicsit fel akarom turbózni a zenét, de lehet, hogy csak 125 bpm-es house zene lesz belőle. Egyébként 160 bpm-es Drum and bass-be is jól hangzik a vocál, már próbáltam, csak sokat kell szórakozni a timestrech-el, hogy szépen szóljon.

Felőlem változtathatsz a dallamon, csak azért őrizd meg a Remix cimszót, nehogy teljesen új zene szülessen :) A Dumákat átküldöm mailben effect nélkül és effectezve is. Ok? :)
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. július 14. 18:02

A Traktor DJ télleg változtatja a hangmagasságot. De kisebb tempováltoztatásokra simán jó. Viszont az Atomix Mp3-at úgy oldották meg, hogy ha emeled a tempót, akkor a hangmagasság nem változik. Esetleg kipróbálhatnád azzal. :)
De nemtom mér' akarsz egy 90 BPM-es vocált 140-re nyomni. :D

A remixhez elég lesz a szintis dallam, meg a stringek piano roll képe. Basseline nem kell. :) De amúgy nem baj, ha egy kicsit változtatok a dallamon? Mert a tied eléggé hard trance-es. És én valami light-osabbat szeretnék. :)
És a szöveget is el tudod majd küldeni mail-ben? :roll:
Sunny Lax
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. július 14. 17:56

pimpi ketfelekeppen lehet sf6ban valtoztatni a tempot. ha azt akarod h a hangmagassag valtozzon (kvazi ujramintavetelezed a hangot) akkor ez effects-pitch-shift pontban igyeleheted ha a preserve duration ki van kapcsolva akkor nem recseg meg semmi, siman valtozik a hangmagassag. ha azt akarod hogy ne valtozzon a hangmagassag (timestrech) akkor is lehet ugyanitt illetve az asszem process-timestretch pontban. ki lehet valasztani az algoritmust (music, solo instruments mittomen) ertelemszeruen amihez hasznalni akarod. azonban timestretchre nem a legjobb az sf, inkabb wavelab vagy meginkabb prosoniq time factory.

a$
asthring.

Hozzászólás Dátum: 2003. július 14. 17:16

Régen én is úgy csináltam, hogyha mondjuk Sound Forge-ban csináltam mixet, csak az a baj, hogy ott emelkedik a hangmagasság. És egy 90 bpm-es vocált akarok felrakni 140-re, akkor annak elég cincogó hangja lesz. :lol:

Na de próbálkozom tovább, hátha sikerül úgy eltalálni, hogy ne hulljon darabjaira a zene :)

Ok, akkor majd Print Screen-ezek és elküldöm a piano Roll-os képeket, mert gondolom úgyis más hangkészletet akarsz használni a remix készitéséhez :wink:

Elég a szintis dallam, vagy kellenek a bassline-ok, stringek is? végülis nem nagy cucc kimenteni a képeket, majd átküldöm amik fontosak, ok? Mailben mehet majd?
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. július 14. 16:08

Okés Pimpi! Jó arc vagy! :D Mondjuk itt a fórumon mindenki jó arc! :)
Amúgy Fl 4-et használok, de nem feltétlenül kell az flp fájl. Csak a vocal, meg egy pár kép a piano roll-ról. :) De erről ráérünk akkor beszélni, ha kész lesz! De nem sürgős. Ne kapkodd el azért, mert én remixet szeretnék csinálni belőle! :) Ráérünk.

Nah a bpm-es dologgal kapcsolatban pedig: Én Traktor DJ-vel szoktam komplett számokat gyorsitani. :) Nálam az vált be. De nem csak komplett számokat alakitok vele. Pl.: a Fatboy Slim Remix-hez a hangsávokat is azzal gyorsitottam 136,2 ről 145-re. De ami traktor dj-ben kereken 145, az Fruity-ben 145,15. Azért ez a kis különbség is számithat. Lehet, hogy kicsit furcsa ez a megoldás, de nálam bejött. :)
Sunny Lax
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. július 14. 15:54

A Hangok megvannak, meg nagyjából a fejemben van a zene. Pár nap és elkészül. Utána átküldöm a hangmintákat. Vagy esetleg a flp file-t, de én még 3.56-os Fruityt használok, szal ha neked a Studio Producer van valszeg nem fog működni, de mind1 max felrakod a régebbit is :) De persze szivesen veszem a remixedet. Szólok ha kész van és mehet is :wink:

Valaki megtudná nekem mondani, hogyha 6.0-ás sound Forge-ban egy zenénél mondjuk 130 bpm a temo és felakarom rakni 140 bpm-re (fel is rakom), akkor miért nem gyorsul szépen, hanem recseg, meg ilyen idióta hangok lesznek a zenében. Ha komplett zenét akarok gyorsitani, úgy hogy a hangmagasság maradjon akkor melyiket használjam a huszonvalahány funkció közül? Mert van Itt Music 1-6-ig háromfajta Speech meg drum stb.. Szal nektek melyik vált be? :roll:
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. július 14. 15:17

Code Igy nagyon jó! Hozzá ne nyúlj! :D Mehet az absolute-ra! :wink:

Pimpi! Hogy állsz a Music is the Drug-al? Arra gondoltam, hogy esetleg csinálhatnék egy Remix-et. :roll: Vagy inkább ne pofátlankodjak ez ügyben? :D
Sunny Lax
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. július 14. 14:40

Ok :!:

Addig szóljatok ha valami nem jó, míg fel nem nyomom az absolute-ra.
Holnap szeretném végre feltenni oda. 8)
Code 79
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. július 14. 14:36

Szerintem jó :wink:
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. július 14. 14:29

Pimpi írta:Code: Szerintem jobb igy a Presser remix, mert bár igaz, hogy beleraktál mégegy szintit, de levettél a többi hangerejéből, mert az előző verzióban kicsit sok volt a volume az egyik szintin :)

Most ez jó, vagy rossz :?: :?: :?:
Code 79
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. július 14. 13:49

Sunny Nem rossz a Fatboy Remix, de nekem túl monoton és szerintem is hiányzik a Fuck a Végéről :) Amikor nem jön be a 4/4-es ütem, akkor még ott van. Evvel próbálj valamit csinálni, hacsak ez nem a cenzúrázott változat :wink:

Code: Szerintem jobb igy a Presser remix, mert bár igaz, hogy beleraktál mégegy szintit, de levettél a többi hangerejéből, mert az előző verzióban kicsit sok volt a volume az egyik szintin :)
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. július 14. 13:28

Na Előszőr is. Fruity 4.01-ben 64 effect csatorna? Ááááááh :twisted:

Na mind1 végülis elég nekem a 16 egyenlőre, amig csak 15, mert az 1-esre nem lehet rakni ugyebár, mert mindegyik azon szól alapból. Viszont, általában, hogyha egymás alá rakok ugyannaval a dallamal egy pianot meg egy szintit, akkor ugyanazt az effectet használom alá, hogy ne legyenek eltérőek :)

Outside én Mindent Fruityban csinálok, kivéve a zene összerakását. Egyszerűen nem látom át azt a Song Szerkesztőt :roll: :) De persze Szinti kiegészitők meg sample cd-ék nélkül, az egész nagyon tré, mert magában a Fruityban szerintem nem sok használható hang van.

Music IS The Drug forever! És mingyárt véleményezek mindent, csak felkell ébrednem picit :wink:

Jah! Hogyha hivogat valami köcsög éjszaka az otthoni telefonon és nem képes beleszólni, akkor a matávot vagy a rendőrséget hívjam? :D
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. július 14. 12:09

Pakoltam alá 0:49-től még egy szintit.
Nem túl sok egy kicsit? Itt a link:

http://members.chello.hu/code79/presser_gabor_-_la_baletta_2003_(code_79_remix).wma
Code 79
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. július 14. 10:57

hja megvan köszi de asszem én maradok inkább ott hogy dallamszerkesztésre használom csak :DD

rízőn valahogy jobban bejön :)
OUTSide T. L. E.
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. július 14. 10:44

A hangszerre kattintva kijön a Chanel settings ablak, az SMP gombál jobboldalt felül van az FX, oda beállítod melyik FX csatornát használja a megadott hang effektelésére.
(amúgy ezért jobb a 4-es Fruity mert a 3.56-ban csak 16 csatit lehetett használni FX-re, az újban már 64-et.)

Jah, és Sunny. Igazad volt, én értettelek félre, oda került egy másik szinti is :lol:
Code 79
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. július 14. 10:25

nah nekiálltam fruity loopsal komplett zenét csinálni :DDD

eddig csak dallamgyártásra használtam...

hogy lehet az effektetket cska egy csatornára rárakni ?:)
OUTSide T. L. E.
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. július 14. 9:57

Hja, azzal már próbálkoztam. Az eleje 3/4-es, közepe 4/4-es, vége megint 3/4-es, meg az eredetiben is ott vannak a váltások, ahol az ember nem is számítana rá.A szintinél is épp elég volt mindezt összehozni úgy, hogy 9 másodpercet tudtam az eredeti számból használni. Majd a club mix talán más lesz :lol:
Code 79
Főtörzsvendég

ElőzőKövetkező

Vissza: Zeneszerkesztök fóruma