Lenne egy pár kérdésem???

Hozzászólás Dátum: 2003. augusztus 5. 13:13

:? Sziasztok!Van egy kis problémám az FL 4-el:alig van benne olyan hangminta,ami szól is...van egy rahedli wav,és 10 ből 2 szólal meg.Ez vajon miért van? A Fruity Loops 3.4-ből másoltam át a fájlokat,hogy valamit tudjak alkotni...még le is töltöttem az FL 4-hez való packot,de ez sem oldotta meg.Talán valami beállítás rossz?Vagy a fájlok sérültek?Esetleg a hangártya?Igaz,tök gagyi a hangkártyám,de eddig nem volt ilyen gond. Tunátok nekem mondani valami okosat?Előre is köszi!
Josh van Helden
Friss hús

Hozzászólás Dátum: 2003. július 19. 21:27

hat DrGreen, hozzaszolasodnak a www.soundhead.hu forumhoz vajmi, kibaszottul semmi koze de ha boldogga tesz: csak igy tovabb...
:cry:
danny
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. július 18. 15:18

:))
DrGreen
DrGreen
Friss hús

Hozzászólás Dátum: 2003. július 18. 12:33

:twisted: hy Novy! Ne haragudj, de nem tartom sokra a te zeneelméleti tudásodat! Össze sem lehet hasonlítani egy olyan emberével, aki kicsi kora óta játszik BÁRMILYEN hangszeren. A helyesírásod 1-es. Minősíthetetlen, hogy efféle emberek beleírkálhatnak fórumokba... Az pedig hogy törzsgárdatag vagy, botrányos.

Őszinte véleményem miatt ne legyél öngyilkos!

Bye!
DrGreen
DrGreen
Friss hús

Hozzászólás Dátum: 2003. július 17. 0:08

Üdvözöllek körünkben kujtar !!

Mostanában ritkán szoktam itt járni, de azért még is éppen annyira enyém a fórum, mint a tiétek.

A zenéléssel kapcsolatban pedig az igazi tanulság az, hogy mindenki másmilyen indítatásból űzi ezt a sprtot, másmilyen módszerekre és trükkökre esküsznek, de mégis azért a célunk és igazából a végtermékünk alap motívumai közösek. Hallgass másokra és cselekedj a füled és belátásod szerint. Akkor az adott technikádból ki tudod hozni a makszimumot.

8)
Novotny'
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. július 11. 16:37

Huhh én csak poénból mondtam. :) Én már három éve húzom az ipart, de az utóbbi fél évben többet fejlődtem, mint az elmúlt 2 és félben, úgyhogy ne izgulj, mire király zenéket fogsz csinálni, az több évbe is telhet, ahogy Shane 54 mondta nekem: Senki sem született Slágerrel a kezében.

Egyébként Zuglóban lakom. Én nem sokat költöttem a zenélésre, mert hobbinak indult. És lehet, hogy örökre az is marad. Bár remélem, hogy nem, mert napi 5-6 óra zenélés, már akár munkának is számít. Mert már annak és sok más egyéb dolognak is a rovására megy... :? :) :wink:
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. július 11. 14:11

Hali!
Egy találka nem lenne rossz. Az a bajom, hogy mikor egy fél éve elkezdtem ezzel foglalkozni, még egy-két haverom segített. Ők értettek hozzá. De azóta egy kicsit háttérbe vonultak a pénz miatt. És én meg itt maradtam egy csomó kérdéssel. Kb. félmilliót költöttem cuccokra és nem szeretném, ha hiábavaló volna. Pesten merre vagy?
kujtar
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. július 11. 13:44

A Szobámban meghallgathatsz élőben. Vagy ha megbeszélünk egy találkát :lol: :wink:
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. július 11. 13:25

élőben :) még sehol ;) amatör zenészek vagyunk és nemsok kitörés lehetőségünk van ebből 8)
OUTSide T. L. E.
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. július 11. 13:06

OUTSide T. L. E. írta:hali kujtar !

zenéket feltudsz tölteni az http://www.absolut.hu oldalra

esetleg saját oldalunkra is ;) http://trancegeneration.fpn.hu
ide csak 2 mb os darabokban tudod a tárhely miatt..

akkor azthiszem a free oldalára is feltudod tölteni de nemtudom az oldal címét sajna..

Reason-nek a dobgépe szerintem egész jól használható, sőt minden stílusnak bennevan a dobkészlete ezért tökéletessen helyettesít mindenféle dobot.. megkiméled magad a felesleges dobhangok letöltésétől.

zenélésben mindenki mást használ, de azthiszem ezeket használják gyakran.

Reason, Rebirth és minden propellerhead termék

Reaktor, Dynamo, Absynt , Pro 53 ezeket a Native Instruments adta ki

Fruity loops illetve Fruity studió

SoundForge vagy WaveLab ami szerintem nagyon fontos az utó munkákhoz

Cool Edit Pro, Magix Musik Maker, AcidPro ezek kell lehet zenéket
összerakni..

legjobb úgy megcsinálni egy zenét, hogy hangokat dallamokat loopokat elmented wave ba majd fent emlitett programokkal összerakod, mert így könnyebben tudod masterelni effektezni külön a loopokat stb...

pl én ezek nagyrészét mind használom, mert van egykét hang amit reasonnel jobban meglehet cisnálni ugyanakkor fruity loopsal is dolgozok..
pedig mind2 programnak ugyanaz a lényege :)

Élő hangszer < az zenétől függ, hogy mennyire kell bele.
eléggé jó programok vannak ma már.. guitar pro egy midiző program de olyan gitárhangokat lehet vele előállítani mint egy eredeti élő gitár..
igaz sok munka van vele (effektezés akkordok ksizedése stb), de hangzása ugyanaz mint egy eredeti gitárnak.....

már van egy valamiféle kezdeményezés részünkről ami trancegeneraion néven fut... itt pont az volt az egyik szempont, hogy mindenki beleadja a saját stílusát...

alapstílus a trance és ezt variálgatjuk. szerintem egész jól megy :wink:

nos azthiszem ennyi 8)

Köszi a válaszokat.
Most aztán jár az agyam, lett még egy jó pár kérdés a bonyolult agyamban, majd ha összeszedtem őket ,még megbombáználak néhánnyal :).
Hol lehetne titeket meghallgatni, persze élőben?
kujtar
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. július 11. 12:40

hali kujtar !

zenéket feltudsz tölteni az http://www.absolut.hu oldalra

esetleg saját oldalunkra is ;) http://trancegeneration.fpn.hu
ide csak 2 mb os darabokban tudod a tárhely miatt..

akkor azthiszem a free oldalára is feltudod tölteni de nemtudom az oldal címét sajna..

Reason-nek a dobgépe szerintem egész jól használható, sőt minden stílusnak bennevan a dobkészlete ezért tökéletessen helyettesít mindenféle dobot.. megkiméled magad a felesleges dobhangok letöltésétől.

zenélésben mindenki mást használ, de azthiszem ezeket használják gyakran.

Reason, Rebirth és minden propellerhead termék

Reaktor, Dynamo, Absynt , Pro 53 ezeket a Native Instruments adta ki

Fruity loops illetve Fruity studió

SoundForge vagy WaveLab ami szerintem nagyon fontos az utó munkákhoz

Cool Edit Pro, Magix Musik Maker, AcidPro ezek kell lehet zenéket
összerakni..

legjobb úgy megcsinálni egy zenét, hogy hangokat dallamokat loopokat elmented wave ba majd fent emlitett programokkal összerakod, mert így könnyebben tudod masterelni effektezni külön a loopokat stb...

pl én ezek nagyrészét mind használom, mert van egykét hang amit reasonnel jobban meglehet cisnálni ugyanakkor fruity loopsal is dolgozok..
pedig mind2 programnak ugyanaz a lényege :)

Élő hangszer < az zenétől függ, hogy mennyire kell bele.
eléggé jó programok vannak ma már.. guitar pro egy midiző program de olyan gitárhangokat lehet vele előállítani mint egy eredeti élő gitár..
igaz sok munka van vele (effektezés akkordok ksizedése stb), de hangzása ugyanaz mint egy eredeti gitárnak.....

már van egy valamiféle kezdeményezés részünkről ami trancegeneraion néven fut... itt pont az volt az egyik szempont, hogy mindenki beleadja a saját stílusát...

alapstílus a trance és ezt variálgatjuk. szerintem egész jól megy :wink:

nos azthiszem ennyi 8)
OUTSide T. L. E.
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. július 11. 11:51

Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem és kérésem. Még elég zöldfülű vagyok a zenekészítésben, úgyhogy lehet hogy lesz egy-két hülye kérdésem, de csak így jutok előbbre.
Amivel zenélek az egy Roland SH-32-es hangmodul, egy Midiman midi, Reason, Cubase, Rebirth. Készítettem már pár számot, a stílusom abszolút változó, a techno-tól kezdve a d n' b-ig szinte mindent kipróbáltam már. Az ambient és a goa is nagyon vonz. Hogy tudok zenéket felrakni? Mennyire érdemes a Reason D.Rex dobait használni? Ti milyen cuccokkal zenéltek? Ha valaki úgyérzi, összerakhatnánk amink van!! Jó lenne egy-két élő hangszer bele: basszusgitár, trombita, egy jó hangú csaj. Esetleg szövegre is épülhetne a szám. Ha van köztetek olyan, aki szereti a stílusokat variálni, összekeverni, vagy újfajta stíluson töri a fejét, az az én emberem.
Szeretnék már összehozni egy nagyon komoly Live Act-et bulikra. Szívesen beszállnék valahova zenélni. Ha van olyan aki így gondolja írjon!!!
Előre is köszi a válaszokat!
e-mail: kujtar@axelero.hu
kujtar

Előző

Vissza: Zeneszerkesztök fóruma