Az alkotói válság, avagy Soha többet nem irok zenét...

Estél-e már alkotói váságba?

Igen, elég gyakran elofordul
8
30%
Igen, de csak ritkán történik ilyesmi
11
41%
Eddig csak egyszer volt ilyen
2
7%
Nem, még soha
1
4%
Nem szoktam alkotni
2
7%
Mi az hogy alkotói válság?
3
11%

Szavazatok száma : 27

Hozzászólás Dátum: 2003. február 5. 16:05

Érdekes, hogy waveban csinálom a zenéim nagy részét, ami jobb minőségű, mint a tömöritett formátumok, ám mégis ha a winampra ránézek alig van bennünk magashang. S mp3-ban meg igen.. De ha waveból kiirom cd-re úgyanúgy maxon van a magashang.. Szóval nem értem 8)
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. február 5. 15:20

Az én számaim sokkal szebben szólnak CDn, mint akárimlyen más formátumban . Sokkal tisztábban lehet hallani a hangokat 8)
hardtech
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. február 5. 14:10

Hát nem tudom Novy.. Zeneszerkesztés közben többezerszer végighallgatom a számot és annak részleteit, amikor kész vagyok már a könyökömön jön ki az összes hangszer, dob, hihat, snare stb.. Úgyhoy nem igazán fedezek fel új dolgokat, hogyha meghallgatom újra cd-én. Vagy félreértelmeztem a hozzászólásod? :roll:
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. február 5. 13:29

A CD-n nagyon sok olyat meghallhatsz, ha más technikákon is lejátszod, amit a szerkesztés közben nem biztos, hogy meghallasz.Ez lehet jó és rossz dolog is. Ami neked tetszik, ill. nem.
Novotny'
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. február 2. 22:17

A CD-írást ne halogasd, mondjuk én is ezt teszem, csak egyelőre nincs mivel. :cry: Én már meg is terveztem a CD-borítómat, nincs annál jobb, mint a saját számokat tartalmazó CD-t benyomni a HIFI-be, oszt hadd szóljon!!! :D
viper
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. február 2. 20:56

Sok őszinte vallomás és nyilatkozat...

Remélem mindenkinek sikerül legalább egyszer a zenei Buddha álípotát elérnie..!
Novotny'
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. január 30. 22:09

Hát igen alkotói válság :) Velem sokszor előfordult már, de szerintem enélkül nem művész a művész. Szerintem az a szép benne, hogy mindig megformálja az embert és utánna tele új ambiciókkal nekilát a további művek készítésének. Legalábbis én így szoktam megélni a dolgot. A másik, mondhatni szerencse: általában minden művész vagy zenecrealós "palánta" körül vannak olyan emberek akik segítenek kilábalni ebből a válsából, ha egyedül nem megy. Példa erre ez a fórum és maga a topik is. Ez egy olyan érték amit nem szabad elveszítenie senkinek. Mindenkinek további jó munkát és sok sikert kívánok a munkában! (én aki egy újabb alkotói válságból evickélek ki :) Ja és halgassatok Susumu Yokot-át! Sokat segített :)
Zell Koenig
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. január 30. 0:08

Nekem is volt egy olyan, hogy 2001-ben kitöröltem véletlenül egy egész könyvárat, amibe csak a saját zenéim voltak.. Szar érzés volt, mint ne mondjak. Halogatom nagyon a cd-re irást is, pedig itt lenne az ideje, mert ha behal a vinyóm az egész életem elveszik...
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. január 29. 22:20

Szavaztam!
Nekem 1x volt egy kemény válságom,de azt rám kényszerítette a szerencsétlenség techno istene!A vinyóm keményen bekrepált és nemvolt kimentve róla semmi,pedig televolt jó sablonokkal.Akkor kemény 2 hónap volt még nagyjából talpra álltam (de közben meg :drinking: ).Nem kívánom senkinek!

De ami nem pusztít el az csak megerősít!
Techno or Die!!!!
Msr
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. január 27. 20:50

Csinálgatom a mixeket amit kértél Lehi.. :)
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. január 27. 16:59

Jubileumi /100/ hozzászólás!

Az élet szép, kösz megvagyok!

CSóK!

:lol:
Lehi
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2003. január 24. 3:05

Nekem hálistennek most nagyon jó a helyzetem, mert szüleim elutaztak, nincs vizsgám és rengeteg időm van zenélni. Mostanában azért sem néztem fel ide, mert zenélek minden este hajnali 6-7 óráig.

Meg élvezem a MIDI kontrolleremet. Eszméletlen gyors lett a zeneszerkesztésem tőle. Meg rengeteg új jelenséget elhet belevinni fele a zenébe, amit máshogyan képtelenség lenne ugyanúgy kicsalni a szoftverekből.

Szóval most egyenlőre jól állok, talán ennyire jól még soha nem ment a zenélés.

Majd nemsokára az új zenémet is meghalgathassátok, ha sikerül jól behangolnom és feltennem valamikor mp3-ban. 8)
Novotny'
Főtörzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. január 22. 0:03

Ha túl sok hangot pakolgatok egymás mellé meg széteffectezem akkor van, hogy nekem is elkezd recsegni.. Pedig két hangkártya van a gépben, Pentium 4, 1700 mhz, szal nemtom mi a gondja :) Épp ezért úgy csinálom, hogy a szintiket és a loopokat külön külön kimentem waveba és soundforgeal pakolgatom össze és pluszban még ott is effectezem hátha lesz valami belőle. Nincs valakinek olyan sample cd-je, amin singleshootsok vannak? Ha igen, irjon please :wink:
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. január 21. 23:54

Három szinti, meg rengeteg effekt??? Tul. képpen én korlátozva vagyok egy picit. Szerény C633-as procim nem szereti, ha digitális hangszerek és effektek tömkelegével kell társalognia. Az FL demózenéi (főleg a Toby Emersoné) szinte mind akad. Néha nekem is felugrik 70%-ra is a CPU használtság, de a pufferelést beállítva egész jól bírja.
viper
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. január 21. 20:17

Na végre netnél vagyok 8) Apám megmondta a windows jelszót.. Hehh.. Szal..

Az a szám amit pár napja kezdtem el, úgy jött, hogy szerettem volna egy hangzást belevinni. Kicsit keményebb szintit, delayezve meg + effectezve. Debiltől kaptam egy kemény kritikát az absoluton, hogy miért csak egy szintit használok a dob alá. Igy most 4 padból épitettem fel a zenét. Egy a fő szinti, alatta meg még két szinti és egy basszus, úgyanúgy effectezve. Azt már régebben is sejtettem, hogy melyik szinti hangot fogom főszintinek választani, de szétkellett effectezni, hogy normálisan szóljon.

A Loopok általában amig csak úgy jönnek, csak megnyitom a kickeket, hihateket, snareket, percussionoket és rakosgatom patternekre, játszok az effectekkel és hogyha jól kijönnek, akkor részenként elmentem őket. De általában a szinti és véletlen, előre szinte sosem irom meg, hogy most ilyen dallamot szeretnék, az mindig az adott pillanat műve..

Norbus. Majd még válogatok pár zenémet, hogy legyen miből válogatnod a remixhez és utána küldöm.
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. január 21. 18:54

Tényleg jó móka csak úgy pötyögtetni. Nekem van egy FIRST ultragagyi 7 éves szintim, azon hoztam ki egy dallamsort. Megszerkesztettem Fruityban,
adtam rá egy kis YAMAHA drumkitet, egyszóval aranyos lett. Igaz, csak egy perc (bevezető dobolás -> 4-szer ismétlődő 4x32 patternes dallam + az utolsó egy oktávval lejjeb - > végdobszó), de ha kiírom a munkáim CD-re, ez lesz a finálé :D .
viper
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. január 20. 12:50

Én csatlakozok a "véletlenül rányomtam, és qva jó lett" táborhoz. De tényleg a zeneírás 70%-a a "mi lenne ha azt csinálnánk hogy..." tipusú események utáni véletlenek sorozata.... 8)
Lehi
ÜberSH-fórumtag

Hozzászólás Dátum: 2003. január 20. 12:41

Nekem is sűrűn bejön a Pimpi féle bizonyítani akarok dolog!!! A legtöbb jobb nótám így készült el(még szerencse hogy nem a lopáshoz adott az a bizonyos zene inspirációt).

Pimpi!
Akotói válságba kerülök ha nem remixelhetem meg a nótádat amit megmondottál vala!!!
Nieghel
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. január 20. 0:57

igen, van olyan is, hogy csak úgy jon az otlet. Persze ilyenkor véletlenul sem vagyok a gépem kozelében, aztán ment is az otlet... :-(

Sokszor bekapcsolom a keyboardot, beállítok egy olyan hangszert, amire épp hangulatom van, s csak úgy játszogatok magamnak. Akár órákig. Néha már a vincsi is leparkol, monitor kikapcsol.

Nálam a Pimpi-féle "bizonyítani akarok" módszer nem szokott bejonni. Ha így próbáltam zenét csinálni, az mindig eroltetett hatást keltett. Kulonben is szerintem a zenélés nem arról szól, hogy bebizonyítsam a világnak, én is tudok olyat csinálni.
Persze az jó dolog, ha valaki meg tud csinálni bármit, amit más is, ezért a gyakorlás nem árt.
RoBee
Törzsvendég

Hozzászólás Dátum: 2003. január 19. 22:26

Változó. Valamikor leülök és elkezdek pötyögni a billentyűzeten, hogy hogy szólnak a hangok :D Ha sikerül valami jót kitalálnom, akkor beírom és elmentem... ha nem akkor alkotói válságom van :D
Valamikor meg csak úgy minden segédlet nélkül eszembe jut egy dallam. Ilyenkor gyorsan géphez kell kerülnöm, nehogy lefelejtsem :)
Meg ugye van még a remix, de ott adott a dallam.
hardtech
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. január 19. 20:16

Tényleg: hogyan készítetek zenét? Csak úgy jön az ötlet, vagy valami
majd csak lesz belőle, esetleg közben fokozatosan jönnek az új ihletek?
viper
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2003. január 19. 0:57

Nekem mindig mások adnak erőt, ahhoz, hogy újabb zenét csináljak. Ha hallom, hogy más zenéje jobb, valaki ügyesebb nálam rögtön bizonyitani akarok, hogy én is tudnék ilyet csinálni. A Kritikák segitenek nekem abban, hogy mostantól kezdve felhagyjak a gagyi zenék irásával és komoly hangázsra törekedjek. Nemsokára hallhatjátok is a változást! (Remélem) 8)
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2003. január 18. 23:02

Alkotói válság??? Heh, nekem nagyon ritka az a dallam, amit szándékosan úgy akartam, és meg van tervezve. A "véletlen jó hangzás jött ki" az én esetem, vagy csak ráérzek a dolgokra ??????????? 8)
viper
Újonc

Hozzászólás Dátum: 2002. december 26. 3:14

Nem ilyenekre gondoltam :)
Pimpi
Maniac forumer

Hozzászólás Dátum: 2002. december 26. 2:44

http://tilos.hu
http://www.chi-recordings.com/magyar/audio.htm
http://www.pararadio.hu/docs.html
itt van annyi zene mint a santa kutyat

or soulseek